ΖΩΔΙΑ: Με Ερμή ανάδρομο, πως θα είναι τελικά ο Αύγουστος;

O Ερμής ανάδρομος. Καύσωνας. Επαγγελματικός ή προσωπικός πυρετός; Ο Γιώργος Σοφιάνης εξηγεί πως θα είναι ο μήνας σου…

ΚΡΙΟΣ
Ο μήνας είναι κάπως περίεργος καθώς τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζες. Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος από τις 3/8 και σε συνδυσμό με τον Άρη στον Καρκίνο, υπάρχουν ξεχασμένες υποθέσεις στη δουλειά ή στο σπίτι που σε καλούν να βρεθείς κοντά σε αυτά τα θέματα και να ξεχάσεις για λίγο τις διακοπές.

Αν η αφορμή είναι ο οικονομικός τομέας, να θυμάσαι πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να δείξεις αυτοσυγκράτηση αφού η τσέπη θα αρχίσει να αδειάζει με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι θα γεμίζει. Σε κάθε περίπτωση, η λύση στις αναποδιές είναι να βρεθείς με φίλους που δεν είχες σκοπό να δεις αυτές τις μέρες για να χαρείς λίγες μέρες ξενοιασιάς έστω και κάπου που δεν υπολόγιζες πως θα βρεθείς.

ΤΑΥΡΟΣ
Με την Αφροδίτη, αλλά και τον ανάδρομο Ερμή το διάστημα 8-26/8 στο Λέοντα έχεις την ευκαιρία να βάλεις το μυαλό σου σε μια σειρά με στόχο να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις που επιβάλλεται να αλλάξουν στη ζωή σου αλλά και τις σχέσεις που πρέπει να εξελιχθούν.

Με τον Δία στο ζώδιό σου, η πρόοδος περνά μέσα από το άνοιγμα σε πόρτες που προσφέρουν νέες γνωριμίες στον ερωτικό και επαγγελματικό τομέα. Αυτό σημαίνει πως ο χώρος στον οποίο περνούσες μέχρι σήμερα τη ζωή σου θα πρέπει να αλλάξει, είτε με προσθήκη νέων ατόμων είτε με μετακίνηση από αυτόν. Καλό θα ήταν όμως να λάβεις αποφάσεις μετά τις 26/8 και όχι γύρω στην Πανσέληνο της 13/8 που είναι εξαιρετικά πιθανό να δελεαστείς από κάτι ή καποιον που παίζει με τις επιθυμίες του μυαλού και όχι της καρδιάς σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο κυβερνήτης σου Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία από τις 3/8 και σε συνδυσμό με την Πανσέληνο της 13/8 κάτι φαίνεται να μπλοκάρει τη σκέψη, την επικοινωνία και τις μετακινήσεις σου. Η οικονομική σου ανασφάλεια, κάποια προβλήματα και ασυννενοησίες με συγγενείς ή το γεγονός πως αισθάνεσαι μόνη είναι καταστάσεις που θα μπορούσαν να αναβάλουν τις διακοπές ή να τις μετατρέψουν σε μία καθημερινότητα που δεν φανταζόσουν καθόλου έτσι όταν τις σχεδίαζες.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεσαι πιο άνετα στο τέλος του μήνα που η ζωή σου δείχνει να μπαίνει σε μια σειρά και πάλι, αφού προτιμάς να ξέρεις τι σου γίνεται παρά να ζεις το απόλυτο παράλογο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τι ακριβώς παθαίνει μια ήσυχη και ντροπαλή Καρκίνος όταν ο Άρης μπει στο ζώδιο της; Μπορεί να αρχίσει να παίζει με τις δαγκάνες της έχοντας και επιθετικές τάσεις προς άτομα που έβαλε στο μάτι.

Έχεις ανάγκη να κυνηγήσεις την προσωπική καταξίωση και αυτό σημαίνει πως δεν θα αρνηθείς μια ακόμα δουλειά, πως δεν θα διστάσεις να φωνάξεις για αύξηση ή πως δεν θα φοβηθείς να φλερτάρεις και να απαιτήσεις να σε κυνηγήσουν ως το θύμα που προκαλεί σεξουαλική διέγερση στους γύρω της. Η συνήθεια είναι μια κατάρα αυτή την εποχή με αποτέλεσμα να γνωρίζεις κόσμο με διαφορετικά ενδιαφέροντα από τα δικά σου και να αναζητάς να ταξιδέψεις σε μέρη που δεν έχεις επισκεφτεί ή με παρέα που είναι έξω από τα νερά σου. Είσαι διψασμένη για δράση!

ΛΕΩΝ
Ο μήνας των γενεθλίων σου φέτος έχει όλη τη λάμψη που του δίνει η Αφροδίτη στο ζώδιό σου, αλλά κρύβει και μια παγίδα αφού ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στο ζώδιό σου από 8 ως 26/8.

Από τη μια λοιπόν πλευρά ανανεώνεσαι, γνωρίζεις κόσμο, εξαπλώνεις το δίκτυο των γνωστών σου, από την άλλη όμως πλευρά θα παρατηρήσεις καθυστερήσεις στα σχέδιά σου, ανατροπές στις μετακινήσεις και δυσκολία στην επικοινωνία σου. Θα χρειαστεί ψυχραιμία ώστε να μη λάβεις καμία σημαντική απόφαση στην Πανσέληνο της 13/8 που θα βάλει μπαρούτι στα θεμέλια μιας σχέσης ή μιας επαγγελματικής προσπάθειας που χτίζεται αργά εδώ και πολύ καιρό. Το τέλος του μήνα μπορεί να σε βρει με ένα γραμμάτιο στα χέρια που αν εξαργυρώσεις σωστά θα σε κάνει πλούσιο όχι μόνο στην τσέπη αλλά και στην καρδιά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Με τον Ερμή ανάδρομο από τις 3 μέχρι τις 8/8 στο ζώδιό σου θα παρατηρήσεις να πέφτει η πνευματική σου διαύγεια και να έχεις ανάγκη να κάνεις ένα διάλειμμα από τις σκέψεις και τα σχέδιά σου.

Από τις 8/8 και μετά καλό θα ήταν να μπεις σε μια βαλίτσα και να ταξιδεύεις ασταμάτητα με στόχο να εξασκήσεις άλλες αισθήσεις εκτός από την ομιλία και τη σκέψη. Χρειάζεσαι ξεκούραση και για αυτό είναι κοντά οι φίλοι για να σε παρασύρουν σε ένα γαϊτανάκι διασκέδασης και ανεμελιάς. Εκμεταλλεύσου αυτές τις χαλαρές μέρες χωρίς να σκέφτεσαι το μέλλον αλλά με μόνη διάθεση να ζήσεις το παρόν. Από τις 22/8 και κυρίως από τις 26/8 όμως, η ζωή σου φαίνεται να παίρνει άλλη τροπή και είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις μια νέα σχέση στη ζωή σου -ερωτική ή επαγγελματική.

ΖΥΓΟΣ
Ένας αντιφατικός μήνας είναι προ των πυλών, αφού ακόμα κι αν έχεις αποφασίσει πως θα βρίσκεσαι σε διακοπές, όχι μόνο το μυαλό σου αλλά και το σώμα σου πρέπει να βρίσκεται κοντά στα σχέδια που κάνεις για την επαγγελματική εξέλιξη.

Η Πανσέληνος της 13/8 είναι μια καλή ευκαιρία για να επαναδιαπραγματευτείς κάποια επαγγελματικά σχέδια που έμειναν μισοτελειωμένα ή για να συναντήσεις και πάλι άτομα από το παρελθόν σου που επιστρέφουν για να αξιολογήσεις τη στάση τους και πάλι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αυτήν την εποχή είναι να εστιάσεις στον ένα και μοναδικό στόχο που δίνει νόημα στη ζωή σου και είναι η σχέση σου ή η νέα σου επαγγελματική συνεργασία. Οτιδήποτε είναι πιο ελαφρύ από τα δύο παραπάνω, μόνο κακό θα κάνει στην εικόνα σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή, ειδικά την εποχή 8 ως 26/8 στο Λέοντα, σηματοδοτεί μια εποχή που θα πρέπει να επανεξετάσεις σοβαρά την επαγγελματική σου σταδιοδρομία αλλά και την ερωτική σου σχέση αν θέλεις να τη δεις πιο σοβαρά.

Ο Δίας έχει κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα έχοντας ανοίξει πόρτες στους παραπάνω δύο τομείς που ίσως και δεν ανέμενες με αποτέλεσμα να φτάνει η ώρα που θα πρέπει να βάλεις σε μια σειρά τα πράγματα που έχουν προκύψει στη ζωή σου. Αν όμως σου πω πως δεν είναι κατάλληλη εποχή για να λάβεις αποφάσεις, αλλά για να σκεφτείς σοβαρά τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί για να κρατήσεις στη ζωή σου, θα έχεις την υπομονή μέχρι τις 26/8 για να δώσεις την τελική σου απάντηση;

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με τον Ερμή ανάδρομο από 3/8 καλείσαι να επαναδιαπραγματευτείς την εικόνα και τα πιστεύω σου ώστε να σκεφτείς καλύτερα την πορεία που πήρε η ζωή σου τους τελευταίους μήνες.

Θέλεις να απομακρυνθείς από το άμεσο περιβάλλον σου χωρίς όμως να χάσεις και τις ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα. Επιθυμείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, αλλά δεν γνωρίζω αν θα βρεις διαθέσιμους φίλους να σε συνοδέψουν ή να σε υποδεχτούν εκεί που προγραμματίζεις να φτάσεις. Προσπαθείς να βάλεις ένα τέλος σε σχέσεις ετών (φιλικές ή ερωτικές) αλλά μένοντας στην επιφάνεια της σχέσης δεν κατανοείς πως πρέπει να χωνέψεις το γεγονός πως και ο άλλος που σε προσεγγίζει έχει ψυχή και επιθυμίες. Από το τέλος του μήνα να είσαι έτοιμη να ξαναπείς και ξαναπαρουσιάσεις κάποια πράγματα που άφησες στη μέση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Με τον Άρη όλο το μήνα στον Καρκίνο, έχεις δύο επιλογές: α) να ακούσεις προσεκτικά αυτά που υποστηρίζουν τα άτομα με τα οποία σχετίζεσαι ερωτικά ή επαγγελματικά με στόχο να κατανοήσεις γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν τον εαυτό τους που ζητά μερίδιο από την κοινή σας ζωή ή εργασια ή β) να πάρεις ένα μαστίγιο και να αρχίσεις να τιμωρείς όποιον τολμήσει να ορθώσει ανάστημα στο πλάνο που έχεις ορίσει και ακολουθείτε πιστά και τυφλά.

Όπως καταλαβαίνεις στην πρώτη περίπτωση, αντιλαμβάνεσαι πως ομαδικότητα σημαίνει να αφήνεις χώρο και στον Άλλο να αναπτύξει το δυναμικό του που οδηγεί σε υγιή συμβίωση, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ακολουθείς μοναχικό δρόμο προς την κορυφή με όλες τις παγίδες της αδυναμίας ιχνηλασίας ενός μονοπατιού που ίσως να μη γνωρίζεις. Στην πορεία βέβαια αυτού του δρόμου, δεν θα λείψουν οι νέες ερωτικές προκλήσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Δεν χρειάζεται πανικός μπροστά σε νέα που θα σου μεταφερθούν και στις συναντήσεις που θα έχεις και μπορεί να ταράξουν την ισορροπία στη ζωή σου. Αυτόν το μήνα με τον Ερμή ανάδρομο από 3/8 θα πρέπει να επανεξετάσεις τις σχέσεις σου και να αναρωτηθείς μήπως έλαβες αποφάσεις το προηγούμενο διάστημα που δέχονται επιδιόρθωσης.
Κάποιες ευκαιρίες που είχες πετάξει είναι και πάλι παρούσες και άτομα που απομακρύνθηκαν σε πλησιάζουν εκ νέου. Η Πανσέληνος της 13/8 μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στη ζωή σου, αλλά το μυστικό είναι να μη λαμβάνεις τίποτα ως τελειωτικό και δεδομένο. Από τις 28/8 και μετά θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις τα βήματα μπροστά με τις αποφάσεις που έλαβες στον ερωτικό ή οικονομικό τομέα.

ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος από 3/8 και σε συνδυασμό με το Δία στον Ταύρο, το μυαλό σου θέλει ξεκούραση. Θέματα που αφορούν στις σχέσεις σου αποκτούν πολυπλοκότητα και αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο φταις αποκλειστικά εσύ, αλλά και ο Άλλος που δεν γίνεται τόσο σαφής όσο παλιότερα.

Η ρευστή κατάσταση με την πάροδο του μήνα μεταφέρεται στον εργασιακό τομέα με αποτέλεσμα να υπάρχει η περίπτωση να μπλέξεις έρωτες και δουλειές σε ένα συνοθύλευμα που δεν λύνεται εύκολα. Η μόνη σου ελπίδα είναι να μην πάρεις καμία απόφαση μέχρι τις 28/8, αφού μετά από αυτή την ημερομηνία οι σχέσεις σου με έναν μαγικό τρόπο αποκτούν την πραγματική τους διάσταση.

Read More

And More