Μαλδίβες! Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Κλείσε τα μάτια… Παραλίες με αστραφτερή άσπρη άμμο, πυκνές φοινικιές, λίμνες με τιρκουάζ νερά, τροπικά ψάρια και πολύχρωμα κοράλλια. Όχι, δεν είναι όνειρο. Είναι οι Μαλδίβες!

Μαζί με τον αγαπημένο σου, πετάς πάνω από τα σύννεφα και προσγειώνεσαι στην εξωπραγματική ομορφιά. Ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ντυμένος με παραδοσιακά ρούχα σας υποδέχεται με ένα ποτό καλωσορίσματος στο όνειρο. Χυμός από λουλούδια καρύδας. Μια τελετουργία που αποτελεί τον πρόλογο της θρυλικής φιλοξενίας των κατοίκων. Νιώθεις ήδη ευτυχισμένη…

Μαλδίβες σημαίνει…

Μαλδίβες στα σανσκριτικά σημαίνει γιρλάντα ή στεφάνι. 1192 μικροσκοπικά νησάκια πάνω στον Ισημερινό που αποτελούν ένα σύμπλεγμα 600χλμ. νοτιοδυτικά της Σρι Λάνκα στον Ινδικό ωκεανό.
Νησιά που κυμαίνονται από το μέγεθος ενός βράχου πάνω σε ένα κοράλλι μέχρι το μέγεθος πέντε ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Τα νησιά χωρίζονται σε 26 μεγάλους φυσικούς κύκλους -ατόλες- που περικλείουν μια στρογγυλή λίμνη. Σε έναν εντυπωσιακό σχηματισμό αν τον δει κανείς από ψηλά.

Δημιουργήθηκε με τη βύθιση των ηφαιστιογενών νησιών και την παράλληλη ανάπτυξη των κοραλλιών που τα περιβάλλουν σε έναν κυκλικό ύφαλο.

Ο καιρός του ονείρου
Ξαπλωμένοι οι δυο σας σε ένα άσπιλο τροπικό νησί. Γεμάτο φοινικιές που αργολικνίζονται. Λευκές αμμουδιές και γαλάζιες λιμνοθάλασσες. Διακοπές, ηλιοθεραπεία… Η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου.


Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο οι Μαλδίβες διανύουν την ξηρή τους περίοδο και από τα μέσα Μαίου την υγρή περίοδο. Η διαφορά βρίσκεται στις μικρές τροπικές καταιγίδες που δροσίζουν το όνειρο μέχρι να κυριαρχήσει ξανά ο ήλιος. Πάντα νικητής σε αυτή την άτυπη φυσική μάχη…

Το ξενοδοχείο!

SHERATON FULL MOON & SPA. Το όνομά του σε προδιαθέτει ήδη…

Έξι χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Male (North Male Atoll) θα βρείτε το ξενοδοχείο που θα ξεπεράσει όλες τις απαιτήσεις σας. Άψογο service, φιλικό προσωπικό σε ένα χαλαρό περιβάλλον.
Η πολυτέλεια και η φυσική ομορφιά σε απόλυτη αρμονία.

Θεϊκά ταϊλανδέζικα εδέσματα, περίτεχνη μεσογειακή κουζίνα αποπλανούν τον ουρανίσκο σας. Σε ένα από τα πέντε εξαίσια εστιατόρια θα μοιραστείτε στιγμές κορυφαίας απόλαυσης.

Δροσιστικά cocktail με φόντο το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, στο παραθαλάσσιο μπαρ του ξενοδοχείου σας ζαλίζουν γλυκά.

Τα δωμάτια (που βλέπετε στις φωτογραφίες) προσαρμοσμένα για να καλύψουν και τα πιο δύσκολα γούστα, σχεδιασμένα με τέχνη, από άχυρο και ξύλο, συνυπάρχουν αρμονικά με την παράδοση του τόπου. Η ατμόσφαιρα δεν χωράει σε λέξεις. Η εμπειρία αξέχαστη.

Είναι φυσικά περιττό να αναφέρουμε πως όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα για να σας κάνουν να νιώθετε σαν στο σπίτι σας… κι ακόμα καλύτερα! Mini bar, εξοπλισμό για καφέ και τσάι, τηλέφωνο – IDD, χρηματοκιβώτιο, ντους, πιστολάκι, ομπρέλες, μουσική.

Aν ανήκετε στους εραστές της αδρεναλίνης οι επιλογές σας είναι πολλές: windsurfing catamaran, snorkeling, ψάρεμα ανοικτής θαλάσσης, snorkeling, βάρκες με γυάλινο πάτο.
Fitness center, τένις, πινγκ πονγκ.

Aν ανήκετε στους λάτρεις της χαλάρωσης, της απόλυτης ηρεμίας και της ξεκούρασης υπάρχουν η πισίνα, τα net café, οι boutique, το spa, η sauna, το jacuzzi.

Στο Sheraton Full Moon μπορείς να πας και με τα παιδιά σου, αφού η πισίνα για τα παιδιά, η παιδική χαρά και η βιβλιοθήκη είναι σχεδιασμένα να σας χαρίσουν ανεπανάληπτες οικογενειακές διακοπές.

Για πληροφορίες
Mayfair Travel: τηλ.: 210 8907000, 210 8907203
www.mayfairtravel.gr

Βραβείο από το Conde Nast Traveller awards 2009 για το καλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο σε Ελλάδα και Κύπρο.

Read More

And More