Μαγευτικές διακοπές στη Χαλικιδική

Είναι το πιο διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο της Βορείου Ελλάδος! Ένας τόπος με μοναδική ομορφιά και ατελείωτες παραλίες για να περάσεις τις διακοπές σου. Εσύ δεν έχεις παρά να βρεις την δική σου αγαπημένη (χαλκιδιώτικη παραλία) και να περάσεις ατελείωτες ώρες χαλάρωσης πλάι στο κύμα.

Αξιοθέατα στη Χαλκιδική

Το ίδιο το φυσικό περιβάλλον είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο που συνδυάζει υποδειγματικά βουνό και θάλασσα. Φυσικά στην Χαλκιδική βρίσκονται και τα Στάγειρα, η γεννέτηρα του Αριστοτέλη! Άλλα αξιοθέατα είναι το σπήλαιο του αρχάνθρωπου στα Πετράλωνα, η Αρχαία Όλυνθος, πολιτιστικό κέντρο της περιοχής κατά την κλασσική περίοδο.

Παράλληλα θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς μια σειρά από Μουσεία με σημαντικά εκθέματα από την αρχαιότητα, αλλά και άλλες ιστορικές περιόδους της περιοχής.

/

Μουσείο Πετραλώνων – Χτίστηκε το 1978 αναδεικνύει τα ευρήματα του Σπηλαίου των Πετραλώνων, του προϊστορικού Ελληνικού Πολιτισμού καθώς και όλου του κόσμου, με εκθέματα που αντιπροσωπεύουν όλη την παλαιοντολογική περιοχή της Ελλάδος.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου – Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου φιλοξενεί ευρήματα από όλη την Χαλκιδική. Στις τρεις μόνιμες εκθέσεις του θα βρεις ευρήματα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νομού, σημαντικά εκθέματα από τις τρεις αποικίες της Άνδρου στη Χαλκιδική, τα Στάγειρα, την Άκανθο και τη Σάνη, καθώς και την έκθεση της Συλλογής Λαμπροπούλου.

Μουσείο οστράκων/Ναυτικό Μουσείο – Μια σειρά από ενδιαφέρονται εκθέματα με βασικό θέμα την θάλασσα και την ναυτική παράδοση όλης της περιοχής!

Περίπατος στην φύση
Εκτός από τις παραλίες που γεμίζουν τουρίστες και κόσμο κάθε καλοκαίρι η Χαλκιδική προσφέρεται και για χορταστικούς, δροσερούς περίπατους στη φύση. Μέσα από δασικά μονοπάτια και απομονωμένες παραλίες, μπορείς να επιλέξεις μία από τις 20 διαδρομές, που έχουν χαραχθεί και οι οποίες έχουν σηματοδοτηθεί με το σήμα της τρίαινας.

Οι διαδρομές 1-6 βρίσκονται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, οι 7-12 στη Σιθωνία, οι 13-15 βρίσκονται στην αρχή της χερσονήσου του ’θω, ενώ οι 16-19 στους λόφους γύρω από το βουνό Χολομώντας και η 20 διαδρομή βρίσκεται στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

Βρες τη δική σου διάφανη παραλία στη Χαλκιδική

/

Το ενδιαφέρον με τα… πόδια της Χαλκιδικής είναι πως θα βρεις τα πάντα. Από τεράστιες κοσμοπολίτικες παραλίες με χρυσή αμμουδιά, άλλες με βότσαλο, αλλά και μικρούς κρυφούς όρμους όπου τα πεύκα κατεβαίνουν μέχρι την θάλασσα. Οι οργανωμένες παραλίες της Χαλικιδικής είναι από τις πιο διάσημες σε όλο τον κόσμο με πεντακάθαρα νερά, ενώ οι περισσότερες είναι ήδη βραβευμένες με γαλάζια σημαία.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ouranoupoli !!

  2. ekleisa gia nikiti,deutero podi,einai kala?euxaristw!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More