“Θέλω να πάω διακοπές μόνος!” Ένας άνδρας σου δίνει 7 λόγους για να πειστείς ότι είναι για καλό…

Στο πρόσωπό σου ζωγραφίστηκε ο τρόμος. Αν σε έβλεπε κάποιος αυτή τη στιγμή θα πίστευε σίγουρα πως κάτι κοσμογονικό έχει συμβεί. Κάποιο τσουνάμι, ένας καταστροφικός σεισμός! Όχι… Πολύ απλά σου είπα πως θέλω να πάω διακοπές μόνος με τους φίλους μου. Πριν αρχίσεις τα τηλέφωνα στις φίλες, πριν φορέσεις τα μαύρα για μια σχέση που έληξε άδικα και κλαις επάνω από κιλά παγωτό, άκουσε τι έχω να σου πω.

7 λόγοι που οι χωριστές διακοπές δεν θα κάνουν μόνο καλό σε εμένα, αλλά και σε εσένα…

1. Ευκαιρία να εκτιμήσεις αυτό που έχεις…
εκείνον τον ενοχλητικό τύπο που βάζει τα πόδια επάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Τον αναίσθητο που του λες πως είσαι αδιάθετη και εκείνος επειμένει να θέλει να πάτε για ποτό. Να δεις πως όσες μέρες δεν θα με έχεις δίπλα σου να σε εκνευρίζω, να σου σπάω τα νεύρα και να κάνω σαν μωρό παιδί, θα νιώσεις ένα τσίμπημα. Μια ελαφριά αίσθηση μοναξιάς, απαραίτητης όμως για να αξιολογήσεις για ποιο λόγο είμαστε εμείς οι δύο μαζί…

2. Jealous Management! Είναι καιρός να κάνεις ασκήσεις για να διώξεις τη ζήλια…
Ξέρω τι σκέφτεσαι! Πως στο νησί, μαζί με την παρέα – που σημειωτέον είναι όλοι ρεμπελόσκυλα και χωρίς σχέση – θα παρασυρθώ. Εδώ, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως “You gotta have faith” (που σημαίνει όπως το είπε και ο George Michael, θα πρέπει να έχεις πίστη)! Σάμπως εγώ δεν θα το σκέφτομαι που θα είσαι κάπου αλλού μόνη; Είναι όμως λύση να δεθούμε χειροπόδαρα και να πηγαίνουμε παντού μαζί, προκειμένου να κατευνάσουμε τη ζήλια μέσα μας; Όχι!

3. Δεν έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν! Λυπάμαι που θα διαφωνήσω με το τροπάριο του γάμου, αλλά είναι η πικρή (ή και η λογική) αλήθεια! Το λένε άλλωστε και οι ψυχολόγοι… Πρέπει κάθε ένας μέσα σε μία σχέση να έχει χώρο για τον εαυτό του ως άτομο. Να μην τα κάνει όλα με γνώμονα το εμείς, αλλά ανακαλύπτοντας κάπου και το δικό του εγώ! Τι λες τώρα που είσαι μόνη σου να αφιερώσεις μια ολόκληρη μέρα στο beaute, που τόσο με εκνευρίζει; Κι εγώ να “λιώσω” όλη μέρα με το ψαροντούφεκο, χωρίς να σκέφτομαι πως βαριέσαι στην παραλία να με περιμένεις. Να δώσουμε και λίγο χώρο στον εαυτό μας. Για να μην έρθει μια μέρα ο εγωισμός και κάνει strike σε όσα χτίζαμε μαζί, μόνο και μόνο επειδή καταπιεζόταν όλο αυτό το διάστημα!

4. Ευκαιρία να πας κι εσύ διακοπές μόνη…
Μη μου πεις πως δεν ζήλεψες τις κολλητές σου που κανόνισαν girly holidays! Μπορεί να το έπαιξες δήθεν χαλαρή και να είπες πως τα έχεις ξεπεράσει αυτά πια, αλλά οι “γυναικομαζώξεις” δεν έχουν ηλικία. Και φυσικά όσο εσύ περνάς καλά σε διακοπές μόνο για κορίτσια, το ίδιο θα κάνω κι εγώ για λίγες ημέρες αφιερωμένες μόνο σε άνδρες!

5. Διακοπές σημαίνει, αλλάζω παραστάσεις! Βγαίνω από τη ρουτίνα!
Ξέρω, ξέρω… “Είμαι εγώ ρουτίνα;” θα σκεφτείς. Μια σχέση που κρατάει χρόνια είναι ΚΑΙ ρουτίνα. Και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Οι γλυκιές συνήθειες και οι εικόνες που μας κάνουν οικείες, όπως να ξυπνάς με ένα φιλί ή να σε περιμένω να επιστρέψεις για να κοιμηθούμε μαζί προσφέρουν ζεστασιά και ασφάλεια. Είναι όμως και κουραστικό να ζεις το ίδιο σκηνικό, με άλλο background στις διακοπές δεν συμφωνείς;

6. Δεν θα ξανατσακωθούμε ποτέ για το που θα μείνουμε…
Εσύ θέλεις δωμάτιο, εγώ θέλω camping! Εσύ προτιμάς Ιόνιο κι εγώ Αιγαίο. Πάντα στις διακοπές προσπαθούμε να βρούμε τη μέση λύση. Αλλά για σκέψου να μπορείς την επόμενη φορά να αποφύγεις την άβολη σκηνή; Γιατί στις διακοπές που θα έρθουν θα μπορείς να βάλεις “βέτο”, εφόσον έχω κάνει όλα όσα θέλω και σε δυσκολεύουν στις χωριστές διακοπές!

7. Το σεξ μετά τις χωριστές διακοπές είναι συγκλονιστικό!
Κάνε εικόνα: Έχω 5 μέρες να σε δω και είναι και καλοκαίρι. Επιπλέον, εγώ είμαι μαυρισμένος και “κομμάτι” αλμυρός από τη θάλασσα και βισκόμαστε. Ε, μπορεί μια τέτοια συνάντηση να μην βγάλει πάθος; Και το καλό σεξ δεν είναι ποτέ ασήμαντη υπόθεση!

Αν οι παραπάνω λόγοι δεν σε έπεισαν, τότε έχουμε θέμα! Γιατί αν “πατήσεις πόδι” και με αναγκάσεις να ακυρώσω τις διακοπές μου για εσένα, θα έρθει η μέρα που θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Όπως τότε που θα θέλεις να πάμε για φαγητό με τη μαμά σου και εγώ, ουπς, δεν θα μπορώ! Ή όταν θα κανονίσεις το διήμερο των Χριστουγέννων και εγώ “θα έχω δουλειά”! Όχι, δεν θα είναι εκδίκηση. Θα είναι απλά Θεία Δίκη! Με πιάνεις;

Του Λευτέρη Σαββίδη (@lefterix28)

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Μια χαρά τα λες.
    Όλα αυτά ισχύουν και για εμάς. Και όχι 7, αλλά 17, 107 λόγους μπορώ να σου πω ότι και οι γυναίκες πρέπει να πηγαίνουν μόνες διακοπές.
    Οι διακοπές στη σχέση είναι ότι πιο αναζωογονητικό.

  2. malakies kai tpt allo…ama thelei xwrista diakopes dn xreiazetai kai gomena pleon, me pianeis??

  3. κολοκύθια τουμπανα…. ακομα και οι αντρες το παραδεχονται οτι αν τους αφησεις διακοπες με τους φιλους τους, τοτε αν δεν ξενο*** θα τους περασει σιγουρα απο το μυαλο… το αρθρο ειναι φουλ παραπληροφορηση για τις χαζες που τα πιστευουν αυτα..

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More