Ένας άντρας σου αποκαλύπτει τι μπορείς να κάνεις για να τον κρατήσεις κοντά σου -πιστό!

Θα σου αποκαλύψω ένα επιστημονικό μυστικό γιατί με συμφέρει. Γιατί κι εγώ θα περάσω καλά κι εσύ θα βρεις την ησυχία σου. Λοιπόν… Υπάρχει αυτό το μαγικό “κάτι” που θα τον κρατήσει κοντά σου. Πιστός, σωστός, χωρίς να ξενοκοιτάει, χωρίς να ψάχνεται.

Το love potion ονομάζεται οξυτοκίνη και το έχεις ήδη στα χέρια σου. Ή για να ακριβολογώ είναι στο χέρι σου!

Και εξηγούμαι…

Η απάντηση στους όρκους πίστης και αγάπης βρίσκεται γραμμένη στα βιβλία φυσικής. Υπάρχει στη βιβλιογραφία της βιολογίας του ανθρώπου. Γιατί μπορεί η αγάπη να περνά από την καρδιά, όμως όλα είναι θέμα εγκεφάλου.

Υπάρχει λοιπόν κάπου μέσα στο κεφάλι μας μια ορμόνη που λέγεται οξυτοκίνη. Λέγεται αλλιώς και ορμόνη της αγάπης και είναι το μυστικό για ευτυχισμένη σχέση που αντέχει στο χρόνο.

Το λόγο έχει η επιστήμη…

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν ένας άνδρας (το ίδιο συμβαίνει και με τη γυναίκα, αλλά εδώ μιλάμε για το ανδρικό φύλο) παράγει αυτή την ορμόνη, αν δηλαδή βρίσκεται στο αίμα του σε γεναίες ποσότητες, τότε είναι ευτυχισμένος και δεν πρόκειται να σε αφήσει.

Μάλιστα σε πρόσφατη έρευνα φάνηκε πως οι δεσμευμένοι άντρες που πήραν οξυτοκίνη, είχαν την τάση να κρατούν απόσταση από όμορφες γυναικείες παρουσίες. Να είναι σαφώς λιγότερο επιρρεπείς στον πειρασμό, βράχοι ηθικής, χωρίς να βάζουν στο μυαλό τους λεπτό την ιδέα να πλησιάσουν μια άλλη γυναίκα και ας τη βρίσκουν ελκυστική.

Και πριν αρχίσεις να αναρωτιέσαι που την πουλάνε θα σου πω ότι υπάρχει στα εργαστήρια σε μορφή σπρέι, αλλά δεν διατίθεται στο κοινό. Μπορείς όμως με τις ανάλογες κινήσεις να με κάνεις να αρχίσω να την παράγω -την οξυτοκίνη- σε μεγάλες ποσότητες στο αίμα μου.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…
Ή πως παράγεται η οξυτοκίνη στον οργανισμό μου. Ή πως θα με κάνεις να είμαι πιστός.

Αλήθεια Νο1
Μου αρέσει να βλέπω το στήθος σου. Κι όχι γιατί είμαι ρηχός, αλλά γιατί ο εγκέφαλός μου είναι έτσι οργανωμένος -από την εφηβική ηλικία- που κάτι τέτοιο γίνεται αυτόματα. Αντανακλαστικά. Είναι μία φυσική συμπεριφορά που αναπτύχθηκε στους άντρες για να αξιοποιούν το κύκλωμα συναισθηματικού δεσίματος που – επίσης εκ φύσεως – διαθέτουν οι γυναίκες. Και δεν το λέω εγώ, αλλά οι επιστήμονες.

Δένομαι λοιπόν, δένομαι. Το στήθος είναι ικανό -η οπτική επαφή ή γενικότερα η επαφή- να παράγει στον οργανισμό μου μεγάλες ποσότητες οξυτοκίνης.

Αλήθεια Νο2
Αλάτισε καλά -όχι υπερβολές- το φαγητό μου. Το λίγο παραπάνω αλάτι -λέει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό “Journal Of Science”- μειώνει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος και ανεβάζει αντιστοίχως τα επίπεδα της οξυτοκίνης. Γι’ αυτό έχε καλού, κακού και κανένα πατατάκι στο σπίτι…

Αλήθεια Νο3
DVD, ταινία, λίγα ποπ κορν (αλατισμένα ε;) και καθισμένοι αγκαλιά… Αυτό είναι! Αρχίζει να παράγεται. Και συνεχίζω. Η κατάλληλη ταινία για να καλυτερεύσουν τα πράγματα είναι κάτι κοινωνικό, κάτι ρομαντικό, λίγο δράμα ή λίγο μελό.

Ξέρω, ξέρω… Δεν είναι “αντρικές” ταινίες αυτές. Και συνήθως αντιδρώ. Και συνήθως γκρινιάζω με τις “χαζοταινίες” που διαλέγεις. Όμως! Αυτά είναι τα είδη στα οποία πρέπει να κινηθείς. Αυτά είναι τα είδη που μου παράγουν οξυτοκίνη, η οποία συμμετέχει σε κυκλώματα του εγκεφάλου μας και μας κάνει να νοιαζόμαστε για τους άλλους, είτε τους γνωρίζουμε είτε όχι. Μας κάνει να τους συναισθανόμαστε.

Ζήτα το μου σαν χάρη, μια φορά να δούμε αυτές τις ταινίες που σου αρέσουν. Δεν ξέρω. Θα βρεις τρόπο να με καταφέρεις. Γιατί το να με καταφέρεις είναι το θέμα. Αν την παρακολουθήσω, να είσαι σίγουρη ότι θα επηρεαστώ κι ας μην στο δείξω. Θα δεθώ. Κι ας μην βουρκώσω… Είπαμε εσείς οι γυναίκες το ‘χετε πιο εύκολο.

Και τώρα που το σκέφτομαι είναι κι από τις πολλές μελό ταινίες που βλέπετε. Η οξυτοκίνη έχει χτυπήσει κόκκινα μέσα σας!

Αλήθεια Νο4
Τα ευρήματα των επιστημόνων δείχνουν ότι η ουσία αυτή αυξάνεται κι όταν ένα ζευγάρι κοιμάται μαζί. Η αγκαλιά, η επαφή ανεβάζει τα επίπεδά της στο αίμα μου και μάλιστα -αν έχω προβλήματα με τον ύπνο- με βοηθάει να κοιμηθώ καλύτερα.

Η ορμόνη απαλύνει το άγχος και παράγεται από το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τον κύκλο ύπνου-αγρυπνίας.

Αλήθεια Νο5
Τράβηξε μου την προσοχή. Κάνε μου έκπληξη. Κάνε κάτι που δεν θα το περιμένω, πιάσε με αδιάβαστο. Ξάφνιασέ με. Βάλε στην συνταγή σου αισθησιασμό, αλλά και δόσεις στοργής. Είναι τα δύο στοιχεία που βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής οξυτοκίνης.

Αλήθεια Νο6
Σεξ φυσικά! Ο πιο σημαντικός παράγοντας, το συστατικό-κλειδί θα έλεγε κανείς για να πετύχει η συνταγή του πιο ισχυρού φίλτρου του έρωτα είναι το σεξ.

Είναι κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης που το σώμα μας γίνεται εργοστάσιο μαζικής παραγωγής της ορμόνης της αγάπης. Και κακά τα ψέματα. Ποια άλλη πράξη μπορεί να είναι πιο ισχυρή στο να δέσει δύο ανθρώπους από την ερωτική; Πώς αλλιώς γίνεται να έρθουν δύο άνθρωποι τόσο κοντά; Δεν χρειαζόσουν την επιστήμη να στο αποδείξει αυτό! Το ήξερες… Τώρα αν θέλεις δοσολογία, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες, τα καλύτερα αποτελέσματα θα τα έχεις αν η σεξουαλική συνεύρεση επαναλαμβάνεται δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Όπως θα κατάλαβες το ελιξήριο της αγάπης και της πίστης υπάρχει, αλλά τελικά είναι πολύ απλό και το αποδεικνύει η επιστήμη. Το μόνο που χρειάζεται είναι η επαφή με το συναίσθημα. Η επαφή σκέτο. That’s the secret of love!!

Read More

And More