Γιατί οι άνδρες σαμποτάρουν το γάμο; Τι τους κάνει να αποφεύγουν την εκκλησία;

E, λοιπόν δεν το περίμενα αυτό! Όχι, δεν εννοώ την τάση των ανδρών σήμερα να αποφεύγουν σαν δαιμονισμένοι το γάμο, αλλά το γεγονός πως μια γυναίκα θα έβρισκε – για λογαριασμό του ανδρικού πληθυσμού – όλες τις αιτίες που κάνουν τη φοβία της “κουλούρας” απόλυτα λογική.

Η συγγραφέας Helen Smith έγραψε το βιβλίο “Άνδρες σε απεργία”! Στην έρευνά της για το βιβλίο συνομίλησε με δεκάδες άνδρες και ήταν εκείνοι που της έδωσαν τους βασικούς λόγους που δεν θέλουν να παντρευτούν.

-Το χαμένο σεξ! Ναι, ξέρω. Οι παντρεμένοι άνδρες κάνουν πιο πολύ σεξ από τους εργένηδες. Δεν φτάνουν όμως ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι εκείνους που βρίσκονται σε σχέση, αλλά εκτός γάμου. Ποιος είπε ότι θέλουμε να είμαστε μόνοι; Παντρεμένοι δεν θέλουμε να βρεθούμε! Και ξέρεις και κάτι; Σε αυτό το κομμάτι ούτε εσένα σε συμφέρει ο γάμος. Σύμφωνα με έρευνα και οι παντρεμένες γυναίκες κάνουν λιγότερο σεξ, αφού έχουν την τάση να παίρνουν βάρος και αν μην αισθάνονται καλά με το σώμα τους.

-Ο γάμος σκοτώνει τους φίλους: Μην κάνεις τώρα πως δεν καταλαβαίνεις. Δες για παράδειγμα τους δικούς σου γονείς. Πόσες έχουν τον μπαμπά τους να συναντιέται συχνά με την παλιοπαρέα από το σχολείο ή το στρατό; Η κα. Smith λοιπόν παρατήρησε πως οι σχέσεις των ανδρών με φίλους από το παρελθόν τείνουν να εξασθενούν όταν εκείνοι παντρεύονται, ενώ γενικά ένα παντρεμένος είναι λιγότερο κοινωνικός.

-Από πρωταγωνιστής κομπάρσος στο ίδιο μου το σπίτι. Ομολογώ πως αυτή είναι μια παράμετρος που δεν είχα σκεφτεί, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μόλις περάσω με τη γυναίκα μου, το στεφάνι μου, αγκαλιά από την πόρτα του σπιτιού ξεκινά το “αυτό το γραφείο τι το χρειάζεσαι”! “Χρειαζόμαστε χώρο για το παιδικό δωμάτιο”! “Καλό είναι να βάλεις σε κούτες τα παλιά σου αντικείμενα γιατί δεν χωράμε πια εδώ μέσα”! Και ξαφνικά όλη σου η ζωή, τα αγαπημένα αντικείμενα και οι αναμνήσεις από το παρελθόν καταχωνιάζονται σε μια αποθήκη ή ακόμη χειρότερα; Πετιούνται!

-Κινδυνεύει άμεσα η οικονομική και… γονική μου υπόσταση! Ας το πάμε όμως και λίγο πιο μακριά το θέμα – όχι έτσι αυθαίρετα, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα της Helen Smith! Όλο και περισσότεροι άνδρες σήμερα τρέμουν στην ιδέα του γάμου, γιατί αυτό θα το ακολουθήσει ένα ωραιότατο διαζύγιο. Καλά δεν θα είμαι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Αλλά το διαζύγιο σημαίνει πως πιθανότατα θα πρέπει να πληρώνω διατροφή, να είμαι αναγκασμένος να βλέπω τα παιδιά μου κάθε δεύτερο Σάββατο και άλλα τέτοια ευχάριστα. Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω!

-Θα χάσω σίγουρα σε κάθε δικαστήριο: Είμαι το “σιγουράκι” του χασοδίκη σε μια δίκη για την επιμέλεια των παιδιών για παράδειγμα. Σύμφωνα με έρευνα στην Αμερική η δικαιοσύνη σε θέματα οικογενειακού δικαίου παραμένει γένους θηλυκού και αποφασίζει εννέα στις δέκα φορές υπέρ της μητέρας. Τώρα θα μου πεις, μάνα είναι μόνο μία! Δεν το λες και παράλογο να ευνοείς τη σχέση μητέρας παιδιού μετά από ένα διαζύγιο. Σε κάθε περίπτωση όμως, φαίνεται πως δεν έχω καμιά ελπίδα και απέναντι στην ετυμηγορία του δικαστηρίου ως… παντρεμένος!

-Είναι ωραίο να είσαι εργένης! Για την ακρίβεια η Smith υποστηρίζει πως η εργένικη ζωή είναι πιο όμορφη και διασκεδαστική από ποτέ. Όταν πριν χρόνια ο εργένης αντιμετωπιζόταν ως “κοινωνικά ανάπηρος”, ακατάλληλος να αναλάβει ηγετικές θέσεις στη δουλειά σε σύγκριση πάντα με τον “αξιόπιστο οικογενειάρχη”, σήμερα μια εταιρεία θα προτιμήσει έναν άνδρα – και μια γυναίκα σε αυτή την περίπτωση – χωρίς ενοχλητικές οικογενειακές υποχρεώσεις. Για να μην αναφερθεί κανείς στο πόσο πιο απενοχοποιημένα είναι σήμερα η σχέση και το σεξ εκτός γάμου. Τόσο που ένας εργένης απλά τα απολαμβάνει, διαθέτοντας πάντα την πολυτέλεια να ξοδέψει και το τελευταίο του ευρώ για μια “χαζομάρα” τύπου home cinema ή ένα διήμερο ταξίδι με φίλους. Δεν τον… δεσμεύει κανείς! Sky is the limit…

Tώρα θα σκεφτείς… είναι όλα όσα διαβάσαμε παρέα ενθαρρυντικά για το μέλλον αυτής της κοινωνίας; Γίνεται να πορευτούμε με αυτό τον τρόπο ως άνθρωποι; Δύσκολο να σου απαντήσω. Δεν μπορείς όμως να αρνηθείς πως κάποιοι από τους παραπάνω λόγους είναι και σοβαροί και τρομακτικοί. Αυτό για να πάψεις να θεωρείς ανωριμότητα την άρνησή μου να ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ΟΚ όλα, αλλά γιατί το άρθρο είναι γραμμένο σε ύφος “Μας κυνηγάτε να σας παντρευτούμε”? Μην παντρεύεστε βρε αγόρια, μαζί σας. Αν και από έρευνα του Πανεπιστημίου του Stanford, έχει δειχτεί ότι ένας άντρας έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει ευτυχισμένος αν παντρευτεί, ενώ η γυναίκα αν φροντίζει τη σχέση της με τις φίλες της. Ενημερωτικά. Αλλά κάθε προσωπική επιλογή σεβαστή.

  2. Σιγά, λες και μετά το διαζύγιο ο άνδρας έχει τόσο πολλή ανάγκη την κηδεμονία του παιδιού. Εδώ τον εαυτό του δεν μπορεί καλά-καλά να φορντίσει, θα έχει και το παιδί. Δεν στέκει το επιχείρημα ότι ο άντρας θα χάσει σε κάθε δικαστήριο. Ακόμη, πρέπει να ξέρετε ότι για οποιαδήποτε επιλογή στη ζωή υπάρχει μία τιμή. Συνεπώς, αν το να μαζέψουν οι άνδρες τη σαβούρα τους σε κούτες για να τις βάλουμε στην αποθήκη θεωρείται τόσο δύσκολο και τόσο επώδυνο χάριν των πλεονεκτημάτων ενός έγγαμου βίου, λυπάμαι πάρα πολύ. Σάπια κοινωνία, που καλλιεργεί τον ατομισμό, τη ζωή “για το τομάρι μας,” τη χρόνια εφηβεία (διαβάστε ανωριμότητα) και την ασεξουαλικότητα. Και βρίσκουν άνθρωποι να το συμμεριστούν αυτό το πράγμα. Συγχαρητήρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More