Ένας άνδρας ανακαλύπτει ότι η ευτυχία μας εξαρτάται κι από το πόσες φορές κάνει σεξ ο διπλανός

Η αλήθεια είναι πως γνώριζα πολύ καλά πως η ευτυχία εξαρτάται από πολλά πράγματα. Από την επιτυχία που έχει ένας άνδρας στις γυναίκες ή την απήχηση που έχει μια γυναίκα στους άνδρες. Είναι σαφώς συνάρτηση της επαγγελματικής εξέλιξης και αναγνώρισης είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα. Αφορά (δυστυχώς) και την οικονομική δυνατότητα του. Έχει βέβαια να κάνει αναμφισβήτητα με τη σταθερότητα στην προσωπική σου ζωή – αν και για ένα μεγάλο μέρος στη ζωής ενός άντρα, είναι οι πολλές γυναίκες που ορίζουν την επιτυχία – και σαφώς εξαρτάται από το σεξ.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει εκεί έξω άνθρωπος που δεν αισθάνεται πιο χαρούμενος σε περιόδους που η σεξουαλική του ζωή είναι γεμάτη! Ποτέ μου όμως δεν φανταζόμουν πως για να είναι κανείς ευτυχισμένος πρέπει να γνωρίζει και τις σεξουαλικές επιδόσεις του διπλανού του...

Πες μου πόσες φορές κάνεις σεξ, να σου πω αν νιώθω ευτυχισμένος
Ακούγεται προβοκατόρικο! Είναι όμως το συμπέρασμα εκτεταμένης έρευνας του καθηγητή κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Colorado Tim Wadsworth. O κύριος λοιπόν αυτός μελετώντας κοινωνιολογικές έρευνες ετών, συμπέρανε πως οι άνθρωποι που πιστεύουν πως κάνουν λιγότερο σεξ από τον κοινωνικό τους περίγυρο, αισθάνονται λιγότερο ευτυχισμένοι από εκείνους που έχουν την αίσθηση πως η σεξουαλική τους ζωή είναι αντίστοιχα ή ακόμη και πιο ενεργή από των υπολοίπων.

Δηλαδή για να το καταλάβεις, μπορεί εγώ να κάνω σεξ μια φορά την εβδομάδα και να αισθάνομαι πλήρης. Αν όμως πέσει στην αντίληψή μου πως εκεί έξω τα ζευγάρια κάνουν σεξ τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, τότε αμέσως η γαλήνη και η ηρεμία στη ζωή μου θα διαταραχθεί.

Aς μιλήσουμε όμως με νούμερα…
– Εκείνοι που δήλωναν πως κάνουν σεξ το λιγότερο τρεις φορές το μήνα είχαν κατά 33% μεγαλύτερη πιθανότητα να αναφέρουν και αντίστοιχα υψηλότερα “επίπεδα ευτυχίας”, σε σύγκριση με εκείνους που ανέφεραν πως δεν είχαν κάνει καθόλου σεξ τους τελευταίους 12 μήνες.

– Το φαινόμενο της ευτυχίας φυσικά ανεβαίνει ανάλογα και με τη συχνότητα της σεξουαλικής πράξης. Σε σύγκριση και πάλι με όσους δεν είχαν κάνει καθόλου σεξ τον τελευταίο χρόνο, όσοι ανέφεραν σεξουλική επαφή με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα, είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι.

– Και φυσικά εκείνοι που δήλωναν πως εξασκούσαν το άθλημα του σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, είχαν αντίστοιχα 55% περισσότερες πιθανότητες να νιώθουν πιο χαρούμενοι.

Η κατσίκα του γείτονα…
Όσο κι αν μια κατσίκα σε ένα θέμα για τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανθρώπων μοιάζει το λιγότερο οξύμωρο σχήμα, φαίνεται πως ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό, συμμετοχικό και ζηλόφθον. Γιατί; Γιατί όπως ο σοφός λαός είχε το ρηττό πως “αν ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” θα αισθανθούμε κι εμείς που δεν έχουμε κατσίκα λίγο καλύτερα, έτσι και η αίσθηση της υπεροχής στο σεξ παίζει καταλυτικό ρόλο στην ευτυχία μας. Κάτι που συμβαίνει άλλωστε και στην περίπτωση που ο διπλανός, ο συνάδελφος, ο γείτονας απολαμβάνει υψηλότερης οικονομικής ευμάρειας από εμάς.

Κι εδώ θα έρθεις να ανρρωτηθείς – και λογικά – πώς ακριβώς μπορώ να μετρήσω τις σεξουαλικές επιδόσεις του γείτονα; Αν δεν έχεις την “τύχη” να μένεις μεσοτοιχία με τον ευτυχισμένο γείτονα, σε ένα σπίτι με τοίχους από τσιγαρόχαρτο όπου και μπορείς να καταγράφεις με ακρίβεια πότε, για πόση ώρα και με ποιον συνευρέθει ο γοητευτικός σου γείτονας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Μπορεί το σεξ να είναι το πιο ιδιωτικό-ευαίσθητο αντικείμενο συζήτησης, όμως δεκαετίες άρθρων περί σεξ, ερευνών και ερωτικών σκηνών στην τηλεόραση δίνουν πάντα μια αίσθηση για το ποια είναι η… “κανονική” συχνότητα σεξουαλικών επαφών. Άλλωστε ο καθηγητής Wadsworth που εξηγεί “πως υπάρχει πληθώρα ενδείξεων πως όλοι συζητούν με τον κοινωνικό και φιλικό τους περίγυρο για την κανονικότητα της σεξουαλικής συμπεριφοράς”!

Μήπως όμως δεν κοιτάς προς τη σωστή κατεύθυνση;
Κάνε το τεστ… Γράψε τρία επίθετα που περιγράφουν τον εαυτό σου. Όποια κι αν επιλέξεις, ρώτησε τον ευατό σου αν όλα αυτά θα είχαν κάποιο νόημα στην περίπτωση που ζούσες μόνη σε κάποιο ερη μωμένο νησί. Εκεί όπου δεν θα υπήρχε κανείς για να συγκριθείς μαζί του. “Ανεξάρτητα από το επίθετο – έξυπνη, αστεία, ελκυστική – όλα έχουν νόημα μόνο αν υπάρχουν άλλοι άλλοι άνθρωποι για να συκριθούν με εσένα” εξηγεί ο καθηγητής.

Είναι λοιπόν λογικό να θέλεις να μάθεις αν είσαι στο σωστό δρόμο… της σεξουλικής ικανοποίησης. Έχεις όμως αναρρωτηθεί αν κοιτάς σε λάθος σημείο; “Συνηθίζουμε να μην παρατηρούμε προς τα κάτω (δηλαδή σε όσους είναι σε χειρότερη μοίρα από εμάς) και έτσι να αισθανθούμε καλύτερα με τους εαυτούς μας και στρέφουμε την προσοχή μας πιο ψηλά (σε εκείνους που είναι ή φαίνονται να είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς) με αποτέλεσμα να νιώθουμε ανεπαρκείς και ελλιπείς” εξηγεί ο καθηγητής. Σκέψου το λίγο και θα δεις πως είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάς όσα έχεις, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως είναι κακό να αποζητάς το καλύτερο για τον εαυτό σου.

Του Λευτέρη Σαββίδη

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. λευτερη μου να εχεις ενα υπεροχο πασχα και παντα να μας συντrροφευεις με τα ομορφα αρθρα σου!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More