Ένας άντρας μετά το σεξ… κοιμάται κι εσύ γίνεσαι έξαλλη. Η επιστήμη όμως του δίνει το άλλοθι!

Δεν μπορώ να αντισταθώ! Θα ξεκινήσω με το στίχο του λαϊκού τραγουδιού! “Μου ‘χεις ζαλίζει το κεφάλι, πάψε την γκρίνια τη μεγάλη, σαν ξημερώσει θα τα πούμε, σβήσε το φως να κοιμηθούμε”! Πες τα βρε χρυσόστομε (εν προκειμένω ο Γιάννης Παπαϊωνάννου). Καλά κατάλαβες… το θέμα εδώ είναι αυτή σου η εμμονή για κουβέντα μετά το σεξ, ενώ εγώ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ!

Μη μιλάς δεν είναι απαραίτητο
Του άνδρα του πολλά βαρύ μην του μιλάτε το πρωί… και το βράδυ και το απόγευμα! Ναι, ναι, το τραγουδάκι μπορεί να μοιάζει ο απόλυτος ύμνος του φαλλοκράτη, αλλά η αλήθεια είναι πως οι επιστήμονες επιμένουν: για έναν άντρα τα λόγια και οι πράξεις είναι το ίδιο σημαντικά. Αν πράξει δηλαδή δεν χρειάζεται να βάλει και τη λεζάντα. “Μίλησε” κάνοντας.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αφού έκανα το “καθήκον” μου στο κρεβάτι θέλω απλά να κλείσω τα μάτια μου και να απολαύσω την ησυχία, να κοιμηθώ. Ό, τι είχα να πω, το είπα στην πράξη.

Εσύ πάλι αγχώνεσαι! “Γιατί δεν μιλάει; Τι σκέφτεται; Γιατί δεν μου λέει διάφορα τρυφερά; Κοιμάται; Μα πώς μπορεί να κοιμάται το γομάρι;”! Άσε που πολλές φορές θεωρείς ότι ακριβώς αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το μέλλον, το παρόν, το παρελθόν αυτής της σχέσης. Για εκείνη που κοίταξα, για εκείνο που εννοούσα, για εκείνο που είπα.

Είναι που για μια γυναίκα η ώρα μετά το σεξ είναι η κατάλληλη για να έρθει πιο κοντά με το ταίρι της. Και σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο με τη συζήτηση. Και μόνο που το περιέγραψα νύσταξα… φαντάσου τι παθαίνω όταν έχεις αυτή την απαίτηση μετά το σεξ.

To ανδρικό shut down
Δεν σε βλέπω να πείθεσαι με το “τα έργα μιλούν από μόνα τους”! Σου έχω κι άλλο ατράνταχτο στοιχείο. Γάλλοι επιστήμονες λοιπόν εξέτασαν τη λειτουργία ενός ανδρικού εγκεφάλου πριν και μετά τον οργασμό. Τι ανακάλυψαν; Πως το κομμάτι εκείνο του εγκεφάλου που ελέγχει το συνειδητό “κατεβάζει ρολά” κατά τη διάρκεια του οργασμού. Επιπλέον, παρατήρησαν πως η σεξουαλική επιθυμία αντικαθίσταται από μια ακατανίκητη ανάγκη για ύπνο, την οποία προκαλούν χημικές ουσίες που εκκρίνονται μετά το σεξ. Θες τώρα εσύ να τα βάλω με τη φύση, το λογισμικό του εγκεφάλου και τις παντοδύναμες ουσίες του και να αρχίσω τα χαδάκια και τις τρυφερές κουβέντες μαζί σου; Πόσο αλτρουιστικό!

Α και μην γελιέσαι! Με εσένα δεν δουλεύει έτσι το πράγμα… “Φαίνεται πως με τις γυναίκες είναι διαφορετικά. Δεν έχουν ανάγκη τόσο μεγάλη περίοδο “ανασύνταξης” δυνάμεων και μπορούν να ζητούν περισσότερα, όταν οι σύντροφοί τους απλά θέλουν να ξεκουραστούν”! Σε κάλυψα;

Είναι και θέμα… χημείας
Και εγώ σου λέω να τον αφήσω τον εγκέφαλο να κάνει τα δικά του. Να επιδοθώ, σαν άλλος Κασπάροβ, σε ένα mind game με το μυαλό μου και να πάω κόντρα στην υπνηλία. Είναι όμως και το σώμα… και αυτό το σώμα το φτιαγμένο από πηλό παθαίνει κυριολεκτικά “κλακάζ” από το σεξ! “Η χημεία του ανδρικού σώματος αλλάζει μετά από έναν οργασμό” εξηγεί ο David McKenzie, Αμερικανός σεξολόγος. “Εκκρίνεται η προλακτίνη, η οποία επηρεάζει το σώμα ενός άνδρα και τον κάνει να αισθάνεται πολύ κουρασμένος” συμπληρώνει ο σεξολόγος.

Μπορεί λοιπόν να μην το… κατάλαβες, όμως το σώμα μου τα έδωσε όλα και τώρα το μόνο που θέλει είναι να πέσει ξερό και να ξεκουραστεί. Δεν θέλω γέλια για αυτό το “τα έδωσε όλα”!

Ή απλά θέμα φυσικής…
Αυτό που κάθε αντρικός κώδικας θυμάται και κάποιον φυσικό νόμο για να εξηγήσει τις ρημάδες τις ανθρώπινες σχέσεις, έχει αρχίσει να γίνεται ενδιαφέρον. Θυμάσαι τον νόμο της ενέργειας; Να στον θυμήσω εγώ. Η ενέργεια δεν χάνεται ποτέ. Μεταφέρεται, μετατρέπεται σε άλλη μορφή, όμως ποτέ δεν εξαφανίζεται. Τώρα θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με το κρεβάτι του καθενός. Σύμφωνα με την ταντρική φιλοσοφία η ένωση δύο σωμάτων εκπροσωπεί την ένωση της γυναικείας με την ανδρική ενέργεια. Με τη διαφορά πως όλη αυτή η σεξουαλική ενέργεια φεύγει από τον άνδρα και συσσωρεύεται στη γυναίκα.

Αφού λοιπόν ο ανδρικός οργασμός είναι εξωστρεφής (δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί, απλά θα αναφέρω τη λέξη εκσπερμάτιση) προκαλεί απώλεια ενέργειας. Αντίθετα, ο γυναικείος οργασμός μπορεί να παραλληλιστεί με “εσωτερική έκρηξη”, τουτέστιν η ενέργεια δεν φεύγει, μένει εκεί και σε κάνει να θέλεις αγκαλίτσες και φιλάκια.

Αν μετά από όλα αυτά θεωρείς πως είμαι απλά ένα άκαρδο γουρούνι που θέλει να κοιμηθεί αφού “κάνει τη δουλειά του”, τότε πραγματικά… και η επιστήμη και κάθε άνδρας σε αυτό τον κόσμο σηκώνουν τα χέρια ψηλά!

Read More

And More