10 tips που θα προστατεύσουν τη σχέση σου…

Η προσπάθεια για μια σχέση δεν τελειώνει τη στιγμή που θα γνωρίσεις εκείνον, το έναν, που θα γίνει ο σύντροφός σου. Η “δουλειά” συνεχίζεται επ’ αόριστον αν θέλεις αυτή η σχέση να κρατήσει και να είναι όμορφη και ευχάριστη και για τους δυο σας. Σήμερα λοιπόν η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα, σημειώνει δέκα πράγματα που θα προστατεύσουν τη σχέση σας από τη φθορά. Τη φθορά της ρουτίνας, του χρόνου, των δυσκολιών…

10 ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ
1. Φροντίζω την εικόνα μου σημαίνει “αγαπώ τον εαυτό μου” και “θέλω να σου αρέσω”… σημειώνει η ειδικός.
Η εικόνα μιας παραμελημένης γυναίκας δεν είναι ελκυστική σε κανέναν. Καταρχάς υποδηλώνει ότι έχεις χάσει την επαφή και την καλή σχέση με τον εαυτό σου. Κατά δεύτερον, δείχνει ότι κάποια πράγματα έχεις αρχίσει να τα νιώθεις δεδομένα και αυτό δεν είναι καλό. Κάθε άντρας θέλει να βλέπει τη σύντροφό του περιποιημένη. Το αντίθετο στέλνει αρνητικά μηνύματα με αρνητικές συνέπειες.

2. Μοιράζομαι μαζί σου τα προβλήματα και τις ανησυχίες μου. Ένα πρόβλημα όταν μοιράζεται είναι μισό πρόβλημα!
Όπως είπε και η κ.Μόσχα, μια σχέση βασίζεται στην επικοινωνία, στη συζήτηση. Κανείς δεν είναι μάγος για να μαντέψει. Και μην ξεχνάς επίσης, ότι τα προβλήματα και οι κουβέντες για αυτά δένουν ένα ζευγάρι. Το αντίθετο, απλά το αποξενώνει. Συζήτησε λοιπόν όλα εκείνα που σε απασχολούν με τον άνθρωπό σου και θα δεις που και καλύτερα θα νιώσεις και βοήθεια θα βρεις. Μην αποξενώνεις το σύντροφό σου.

3. Εκφράζω ανοιχτά τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου χωρίς να σε κρίνω και να σε χρεώνω.
Οι επιθέσεις μόνο προβλήματα δημιουργούν. Το ίδιο και η κριτική. Τσιτώνουν τον απέναντι, του δημιουργούν την ανάγκη να αμυνθεί και κάπως έτσι ξεκινούν οι δυσαρέσκιες και οι καβγάδες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις στο σύντροφό σου όλα εκείνα που θέλεις και σε κάνουν ευτυχισμένη. Δεν ξέρει πάντα ο άλλος τι θέλουμε. Και δεν είναι κακό να μοιραζόμαστε τις επιθυμίες μας. Μίλησέ του, πες του τι θα ήθελες… Με όμορφο, γλυκό τρόπο. Μην τον χρεώνεις, μην τον κριτικάρεις για το τί δεν σου δίνει. Μίλησέ του ευγενικά για όλα αυτά που θα επιθυμούσες.

4. Αν κάτι δεν μου αρέσει, δεν κρίνω εσένα αλλά την πράξη σου!
Για παράδειγμα, μπορείς να σου πεις: “Με ενοχλεί που κάποιες φορές μου μιλάς έντονα και επιθετικά” και όχι “Με ενοχλεί που είσαι επιθετικός και απότομος”.
Η ψυχοθεραπεύτρια για άλλη μια φορά υπογραμμίζει τη σημασία του τρόπου που επικοινωνούμε κάτι. Άρα, δεν έχεις παρά να ταχθείς υπέρ των ρημάτων και να αποφύγεις τους επιθετικούς προσδιορισμούς, τους χαρακτηρισμούς που το μόνο που μπορεί να προκαλέσουν είναι έριδες.

5. Αφιερώνω χρόνο σε εμάς.
Μια μικρή απόδραση οι δυο σας, ένα Σαββατοκύριακο, ένα ρομαντικό γεύμα σε κάποιο εστιατόριο ή στο σπίτι, λίγο χρόνο οι δυο σας μακριά από κινητά, οθόνες υπολογιστή και προβλήματα. Μπορεί η ζωή μας να τρέχει με μεγάλες ταχύτητες, χρειάζεται όμως πού και πού να πατάμε το “pause” και απλά να απολαμβάνουμε τη συντροφιά του συντρόφου μας για να έρθουμε πιο κοντά. Η επαφή δεν είναι δύσκολο να χαθεί μέσα στην καθημερινότητα για αυτό και η ειδικός τονίζει τη σημαντικότητα του χρόνου.

6. Αφιερώνω λίγο χρόνο για να σου πω τι μου αρέσει σε εσένα.
Στις σχέσεις τίποτα δεν πρέπει να λαμβάνεται ως δεδομένο. Όπως είπε και παραπάνω λοιπόν η κ.Μόσχα, ας αποφύγουμε τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς που μόνο κακό κάνουν στη σχέση κι ας προτιμήσουμε τους θετικούς χαρακτηρισμούς που όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά κάνουν και καλό στη σχέση. Δυστυχώς, μας είναι πολύ εύκολο να διεκδικήσουμε χρόνο από το σύντροφό μας για να συζητήσουμε κάτι αρνητικό και ξεχνάμε να αφιερώσουμε μερικά λεπτά σε κοπλιμέντα. Ο καλός λόγος αναζωογονεί και μας προστατεύει από τις δυσκολίες.

7. Κάνω το πρώτο βήμα στο σεξ και παίρνω πρωτοβουλίες.
Αυτό αρέσει στους άντρες να ξέρεις. Το πρώτο βήμα δεν είναι αντρικό προνόμιο. Δείξε του ότι τον θέλεις, κάνε κι εσύ το πρώτο βήμα μερικές φορές. Θα του φτιάξεις τη διάθεση, θα τον κάνεις να νιώσει ποθητός -και ξέρεις πόσο ωραίο είναι να το νιώθεις αυτό.

8. Σου κάνω εκπλήξεις μέσα από ένα δώρο που δεν περιμένεις, ένα διήμερο ή τριήμερο ταξίδι που δεν το περιμένεις.
Αυτό το “δεν περιμένεις” είναι όλο το θέμα. Σε αυτό είναι που δίνει έμφαση και η Μαρίνα Μόσχα. Η ευχάριστη έκπληξη είναι πάντα τεράστιο “boost” στη διάθεση κάποιου και αυτό φυσικά το εξαργυρώνει θετικά η σχέση. Μην ξεχνάς λοιπόν να κάνεις πραγματάκια εκεί που δεν τα περιμένει. Και να δεις που θα βάλεις κι εκείνον στο ίδιο “τριπάκι”.

9. Φτιάχνω ατμόσφαιρα για εμάς τους δύο και όχι μόνο όταν θέλω να κάνουμε σεξ.
Δεν χρειάζεται να είναι του Αγίου Βαλεντίνου, ούτε πρέπει απαραίτητα να ακολουθήσει σεξ. Άναψε κεράκια πριν αράξετε στον καναπέ για να δείτε μια ταινία ή για να απολαύσετε το δείπνο σας. Βάλε όμορφη χαλαρωτική μουσική…

10. Φροντίζω να ανανεώνομαι…
Τα μαλλιά σου; Τη διάθεσή σου; Βγες με τις φίλες σου, άλλαξε παραστάσεις, ξεκίνησε γυμναστήριο, πήγαινε έναν περίπατο, ανανέωση το κέφι σου και θα δεις που θα ανανεωθεί και η σχέση σου. Ανανέωσε το look σου, το στιλ σου, κάτι που θα αλλάξει τον αέρα σου και τον αέρα μεταξύ σας.

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More