12 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις πιο ευτυχισμένη

Μπορεί τα προβλήματα να είναι πολλά, το να διατηρείς τη διάθεσή σου όμως σε ένα επίπεδο είναι στάση ζωής. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα μας βοηθάει να γίνουμε πιο χαρούμενες και πιο ευτυχισμένες…

Τι είναι η ευτυχία; Μπορεί η ευτυχία να κρατήσει για πάντα; Πώς μπορώ να είμαι ευτυχισμένη; Τι να κάνω; Ερωτήσεις που όλοι μας έχουμε κάνει στον εαυτό μας ή μπορεί να έχουμε συζητήσει και με φίλους μας. Η επιστήμη, έχει δώσει ωστόσο την απάντησή της και παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη ζωή σας πιο χαρούμενη, προσεγγίζοντας έτσι, λιγάκι παραπάνω την περίπλοκη και πολυδιάστατη έννοια της ευτυχίας…

1. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου
Πόσες φορές σκέφτηκες τις δικές σου ανάγκες; Πόσες φορές προσπάθησες να τις ικανοποιήσεις τον τελευταίο καιρό; Πως λοιπόν περιμένεις να νιώθεις ευτυχία και ικανοποίηση;

2. Βάλε προτεραιότητα στα “Θέλω” σου και όχι στα “Πρέπει”
Όλοι μας ακολουθούμε καθημερινά διάφορα “Πρέπει” γιατί απλά …πρέπει. Πρέπει να πάμε στη δουλειά, να περιμένουμε να ανάψει πράσινο για να περάσουμε, να κάνουμε αυτό ή εκείνο… Χρειάζεται όμως να “ακούμε” και να ακολουθούμε και τα “Θέλω” μας επίσης, αν θέλουμε να νιώθουμε γεμάτοι.

3. Μάθε να αγαπάς και να στηρίζεις τον εαυτό σου
Όσο περισσότερο μαθαίνεις, σέβεσαι και αγαπάς τον εαυτό σου, τόσο πιο ολοκληρωμένη νιώθεις ως άτομο και πιο γεμάτη. Όσο απέχεις από τον εαυτό σου, τα κενά μεγαλώνουν και η μιζέρια κάνει την επίσκεψή της πιασμένη χέρι – χέρι με τη δυστυχία…

4. Ζήσε τη στιγμή
Μόνο στο “τώρα” μπορείς να κάνεις πράγματα, να νιώσεις καλύτερα, να πεις στο σύντροφό σου πως τον αγαπάς, να φροντίσεις τον εαυτό σου, να… μην αναβάλλεις και μην αφήνεις για κάποια άλλη στιγμή αυτό που μόνο στο παρόν μπορείς να κερδίσεις.

5. Μάθε να εκτιμάς ό,τι έχεις
Πόσοι άνθρωποι ζούνε δυστυχισμένοι επειδή θέλουν και κάτι ακόμα; Μάθε να χαίρεσαι ό,τι έχεις, μάθε να ζεις την κάθε σου μέρα! Αν νομίζεις πως χρειάζονται πολλά χρήματα για να περάσεις όμορφα, είσαι γελασμένη. Υπάρχουν δεκάδες ευκαιρίες για δραστηριότητες που δεν κοστίζουν ακριβά, αλλά αντίθετα θα εμπλουτίσουν τις εμπειρίες σου κάνοντάς σε να νιώσεις πιο γεμάτη και πιο ευτυχισμένη.

6. Απομάκρυνε τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου
Εάν υπάρχουν άνθρωποι που νιώθεις πως σου ρουφούν όλη την ενέργεια και σου προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα δεν έχεις παρά να τους βγάλεις από τη ζωή σου.

7. Πάψε να γκρινιάζεις για τα πάντα
Γκρίνια και ευτυχία δεν πάνε μαζί. Η γκρίνια έχει δυσφορικά και βαριά συναισθήματα, η ευτυχία χρωματιστά και ανάλαφρα!

8. Κάνε σεξ
Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά! Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και του οργασμού, όχι μόνο φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη μας, αλλά μας κάνουν να ανακουφιζόμαστε από το άγχος και τον πόνο, ενισχύουν τη συναισθηματική εγγύτητα με το σύντροφό μας, ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας και ως εκ τούτου τη διάθεσή μας.

9. Βγες έξω με φίλους
Άσε το κινητό σου, το tablet, τον υπολογιστή σου ή την τηλεόραση στην άκρη. Η συναναστροφή με άτομα που επιθυμούμε και νιώθουμε κοντά μας, βοηθάει να ξεφύγουμε από τα προβλήματα που μας απασχολούν, καθώς θα γελάσουμε, θα μοιραστούμε σκέψεις και προβληματισμούς, καταλαβαίνοντας πως δεν είμαστε μόνοι μας. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να μοιραζόμαστε!

10. Κάνε ποιοτικό ύπνο
Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει και νιώθεις κουρασμένη σαν να μην κοιμήθηκες; Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με τη νευρικότητα, την κόπωση, την πεσμένη διάθεση, ακόμα και με τα παραπανίσια κιλά. Κοιμήσου λοιπόν μία λογική ώρα, φρόντισε το υπνοδωμάτιό σου να μην έχει δυσάρεστες μυρωδιές -μήπως καπνίζεις εκεί; Φρόντισε επίσης να έχεις μία καλή θερμοκρασία δωματίου, ησυχία. Κάνε ένα χαλαρωτικό ντουζ πριν ξαπλώσεις και κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες στη διάρκεια της νύχτας.

11. Γυμνάσου
Όταν γυμνάζεσαι εκκρίνονται ορμόνες που βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση της διάθεσης και την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ακόμα και μισή ώρα άσκησης την ημέρα αρκεί για να νιώσεις ευφορία. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και το γεγονός πως η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της εικόνας του σώματος, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σου.

12. Να θυμάσαι πως η ευτυχία δεν είναι κάτι μεγάλο και τεράστιο!
Αντιθέτως, αποτελείται από μικρές μικρές στιγμές που ενώνονται και μας χαρίζουν ένα πλούσιο ευφορικό συναίσθημα.


Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

/

Read More

And More