Demisexual: Τι σημαίνει; Ποια τα χαρακτηριστικά του;

Metrosexual. Asexual. Και τώρα …Demisexual. Άλλος ένας όρος που μπαίνει ανάμεσά μας. Τι είναι; Τι σημαίνει; Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα, μας ενημερώνει για τη νέα λέξη που έχει προστεθεί στο λεξιλόγιό μας. Ο λόγος σε εκείνη…

Μήπως πρόκειται για νέο σεξουαλικό προσανατολισμό ή όχι; Μήπως έχεις παρατηρήσει τους φίλους σου στις βραδινές εξόδους να ελκύονται σεξουαλικά από συγκεκριμένο τύπο ατόμων; Μήπως συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνους και νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά με εσένα, εφόσον δεν νιώθεις να σε “τραβάει” κάποιος συγκεκριμένος τύπος; Μήπως σκέφτεσαι πως για να φαντασιώσεις κάποιον σεξουαλικά θα πρέπει και να αισθανθείς πρώτα συναισθηματικά έντονα για αυτόν και μετά να νιώσεις τη σεξουαλική έλξη; Μην ανησυχείς, δεν “τρέχει κάτι” με εσένα, απλά ίσως ανήκεις στους demisexuals!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο DEMISEXUAL;
Θα αναρωτιέσαι τι είναι αυτό… Demisexuals είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται σεξουαλική έλξη πιο σπάνια σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό, ενώ ορισμένοι έχουν μικρό έως καθόλου σεξουαλικό ενδιαφέρον. Αναφέρεται στο άτομο που δεν βιώνει σεξουαλική έλξη για κάποιο άλλο άτομο, εκτός και αν νιώσει έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μαζί του! Όπως είναι κατανοητό, δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση εκείνη που θα τραβήξει κάποιον.

Δεν είναι ξεκάθαρη η αναλογία του πληθυσμού, αλλά αν κρίνουμε από την ασεξουαλικότητα που υπολογίζεται γύρω στο 1% περίπου, μάλλον και το ποσοστό εδώ θα πρέπει να είναι μικρό, αν και οι demisexuals δεν έχουν καμία σχέση με τους ασεξουαλικούς, οι οποίοι νιώθουν πολύ μικρή ή και καθόλου σεξουαλική επιθυμία. Πρόκειται για έναν νέο όρο που αναφέρθηκε το 2008 στο δικτυακό τόπο του Asexual Visibility and Education, κερδίζοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους που νιώθουν πως επιτέλους βρήκαν πού ανήκουν, άτομα που πριν απλά μπορεί να χαρακτήριζαν τον εαυτό τους επιλεκτικό στην επιλογή συντρόφου!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: “Νιώθω πως δεν είναι το σεξουαλικό κίνητρο αυτό που με καθοδηγεί, όπως γίνεται με πολλούς ανθρώπους και σπάνια αισθάνομαι σεξουαλική έλξη προς οποιονδήποτε. Την έλξη την νιώθω όταν γνωρίσω κάποιον, έρθω πιο κοντά του, όταν ανακαλύπτω ότι εκτιμά τη νοημοσύνη μου ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό μου… Επιτέλους, τώρα μπορώ να βγω από την απομόνωση που έβαζα τον εαυτό μου, καθώς δεν μπορούσα ποτέ μου να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να φιλήσει, να αγκαλιάσει και να θέλει να έρθει σε τόσο στενή σωματική επαφή, όπως το σεξ, με κάποιον που γνώρισε πριν 5 λεπτά ή με κάποιον που του αρέσουν τα μάτια, το χαμόγελο ή τα μακριά πόδια για παράδειγμα… Σεξουαλικά, χαίρομαι το σεξ αλλά όταν υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο με το σύντροφο, το ευκαιριακό σεξ και το περιβόητο one night stand δεν μου λέει τίποτα, εφόσον είναι κενό συναισθηματικά…”

/
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More