Είσαι σίγουρα στη σωστή σχέση; Τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να τσεκάρεις!

Τσακωμοί, διαφωνίες, χωρισμοί και κακές αναμνήσεις. Ναι μπορεί μια σχέση να τα περιλαμβάνει όλα αυτά αλλά δεν σημαίνει πως είναι γενικός κανόνας. Γιατί εκεί έξω υπάρχουν ζευγάρια ερωτευμένα σαν την πρώτη φορά. Υπάρχουν ζευγάρια που κοιτάζει ο ένας τον άλλον σαν την πρώτη μέρα που βγήκαν ραντεβού. Φιλιούνται και νιώθουν την ίδια σπιρτάδα με το πρώτο τους φιλί…

Μήπως εντοπίζεις κοινά χαρακτηριστικά με τη δική σου σχέση ή μήπως η πρώτη πρόταση περιγράφει καλύτερα εσένα και το σύντροφό σου; Αν δυσκολεύεσαι να απαντήσεις, εδώ σου έχουμε μια λίστα με 31 τρόπους για να καταλάβεις αν είσαι στη σωστή ή στη λάθος σχέση.


ΤΑ “ΔΕΝ” ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

1. Δεν φοβάσαι
Εάν έχεις δεύτερες σκέψεις, φοβάσαι τη δέσμευση και το πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας, τότε καλύτερα πρώτα να το επεξεργαστείς στο μυαλό σου παρά να μπεις σε μια σχέση που δεν θα λειτουργήσει.

2. Δεν κρύβεις πράγματα

Έχεις μιλήσει ανοιχτά με τον σύντροφό σου για την προηγούμενη μακροχρόνια σχέση σου, για τις φιλίες σου, για τα όνειρά σου, τις κρυφές επιθυμίες σου, για όλα! Ξέρει τα πάντα για εσένα και δεν κρατάς μυστικά. Τον εμπιστεύεσαι και θέλεις να μοιράζεσαι τα πάντα μαζί του.

3. Δεν ψάχνεις το κινητό του και τον υπολογιστή του
Ξέρεις πώς είναι ερωτευμένος μαζί σου και δεν έχει μάτια για άλλη. Ξέρεις πως είναι εκεί για σένα και δεν σου κρύβει πράγματα… Οπότε γιατί να ψάξεις τα μηνύματά του; Με το να παραβιάζεις την ιδιωτικότητά του, παραβιάζεις και την εμπιστοσύνη που έχει ο ένας στον άλλον.

4. Δεν κρύβεις αυτήν τη σχέση από δικούς σου ανθρώπους
Εάν ντρέπεσαι ή δεν νιώθεις έτοιμη να γνωρίσεις τον σύντροφό σου στους δικούς σου ανθρώπους, είτε είναι οικογένεια ή φίλοι, τότε δεν νιώθεις σίγουρη για αυτήν τη σχέση. Αντιθέτως αν είσαι ενθουσιασμένη και αποφασισμένη να τον γνωρίσεις στην παρέα σου, τότε νιώθεις άνετη και πολύ ερωτευμένη μαζί του.

5. Δεν νιώθεις -για κανέναν λόγο- ανώτερή του

Εάν νιώθεις ότι υπερέχεις του συντρόφου σου πνευματικά, οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, τότε δεν πρόκειται ποτέ να τον σεβαστείς και σίγουρα υπάρχει πρόβλημα μεταξύ σας. Εάν όμως νιώθεις ισάξιά του και όχι βέβαια κατώτερή του, τότε αυτή η σχέση έχει γερές βάσεις και πολύ αγάπη.

6. Δεν ζηλεύεις την επιτυχία του
Το να ζηλεύεις την καριέρα του και να τη σχολιάζεις αρνητικά, σημαίνει πως περνάς πολύ χρόνο με το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνον. Όταν αγαπάς κάποιον πραγματικά, θαυμάζεις, επαινείς και σίγουρα δεν κακολογείς την επιτυχία του.

7. Δεν επιτρέπεις άσχημες συμπεριφορές
Οποιαδήποτε εκμετάλλευση, εξουσιαστική συμπεριφορά, υποτίμηση προς το πρόσωπό σου, ξέρεις πως δεν είναι χαρακτηριστικό μιας πραγματικής αγάπης. Ξέρεις πως αξίζεις καλύτερη αντιμετώπιση.

8. Δεν καταπίνεις όσα σε ενοχλούν
Όταν κάτι σε ενοχλεί, σε ξενερώνει, σε θίγει, σε πληγώνει, σε προσβάλλει, δεν το καταπίνεις ούτε το ξεχνάς. Γιατί πολύ απλά θα επαναληφθεί και δεν θα το ξεχάσεις ποτέ. Το λες ευθέως στο σύντροφό σου και το συζητάτε.

9. Δεν σπας ό,τι βρεις μπροστά σου στους καυγάδες

Όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου, δεν βγαίνεις εκτός ελέγχου. Δεν θέλεις να σπάσεις ό,τι βρεις μπροστά σου και να ρίξεις μπουνιά στον τοίχο. Παραμένεις ψύχραιμη και με διάλογο προσπαθείς να βρεις μια λύση.

10. Δεν προκαλεί ο ένας τον άλλον μπροστά σε τρίτους

Ξέρετε ποια πράγματα είναι προσωπικά και δεν πρέπει να αναφέρετε μπροστά σε φίλους… Ακόμα κι αν οι τόνοι έχουν ανέβει.

11. Δεν καλύπτει τις ανασφάλειές σου

Εάν ψάχνεις κάποιον για να καλύψει τις ανασφάλειες σου, το συναισθηματικό σου κενό ή για να σε ανεβάσει κοινωνικά ή οικονομικά, τότε καλύτερα να μείνεις single για λίγο ακόμα. Δεν εκμεταλλευόμαστε άλλους ανθρώπους για να νιώσουμε ασφάλεια και επιβεβαίωση. Θυμήσου πως όλα γίνονται επί ίσοις όροις.

12. Δεν περνάτε όλον το χρόνο σας μαζί
Δεν γίνεται να θέλεις να είσαι συνέχεια μαζί με τον άλλον. Αυτό είναι κουραστικό! Έχεις προσωπικό χρόνο που περνάς με τις φίλες σου ή κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Θυμήσου πως οι φίλοι είναι αυτοί που θα σου σταθούν πρώτοι σε έναν χωρισμό. Για αυτό να είσαι καλή μαζί τους και να μην απομακρύνεσαι!

13. Δεν χάνεις τον εαυτό σου

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις ειδικά αν η σχέση πηγαίνει καλά. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάς ποια είσαι και τι σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη για χάρη του έρωτά σου. Συνεχίζεις να κάνεις τις δραστηριότητες που είχες και πριν γνωρίσεις τον αγαπημένο σου γιατί πολύ απλά είναι μέρος του χαρακτήρα σου. Αυτόν τον χαρακτήρα που αγάπησε και εκείνος. Μην αλλάξεις για κανέναν!

14. Δεν έχεις δεύτερες σκέψεις
Εάν νιώθεις ολοκληρωμένη από τη σχέση σου δεν έχεις δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σου. “Μπορεί να με απατήσει” ή “αν γυρίσει ο πρώην μου όλα μπορούν να αλλάξουν”…

15. Δεν κλαις για εκείνον
Ξέρεις την κλισέ ατάκα: Αυτός που θα αξίζει τα δάκρυά σου δεν θα σε κάνει ποτέ να κλάψεις. Ε ναι ισχύει!

16. Δεν υπολογίζεις τίποτα
Δεν φοβάσαι να ερωτευτείς, να αγαπήσεις, να δώσεις τα πάντα σε αυτήν τη σχέση ακόμα κι αν στο τέλος πληγωθείς. Δεν σκέφτεσαι τις συνέπειες, δεν σε τρομάζει το μέλλον, δεν σε νικάνε ανασφάλειες δικές σου αλλά και λάθη παλιότερων σχέσεων. Το πάθος σε κυριεύει και ζεις αυτόν τον έρωτα χωρίς να υπολογίζεις τίποτα.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΣΧΕΣΗΣ
17. Σέβεσαι τους κοντινούς του ανθρώπους
Δεν χρειάζεται να τους αγαπήσεις, ειδικά αν δεν τους συμπαθείς. Πρέπει όμως να τους σέβεσαι γιατί για να είναι στη ζωή του πάει να πει πως για εκείνον είναι σημαντικοί.

18. Εμπνέει ο ένας τον άλλον

Έχεις την εικόνα ενός ανθρώπου με καταπληκτικό χαρακτήρα. Τον θαυμάζεις και είναι η κινητήριος δύναμη για να εξελίσσεσαι, να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος ψυχικά αλλά και πνευματικά. Το ίδιο νιώθει και εκείνος για εσένα. Μαζί είστε μια ενωμένη γροθιά που μπορεί να κάνει εκπληκτικά πράγματα.

19. Είσαι ο εαυτός σου

Μαζί του βγαίνει ο πραγματικός σου εαυτός. Ξέρεις εκείνος ο γκρινιάρης, ο ζηλιάρης, ο λίγο παιδικός και ανώριμος. Αυτός ο εαυτός που γνώρισε και λατρεύει και δεν χρειάζεται εσύ να δικαιολογείς και να νιώθεις άσχημα. Ξέρεις πως θα κάνεις λάθη τα οποία όμως θα κατανοήσει και θα συγχωρέσει. Αυτό είναι και το μεγαλείο της αγάπης.

20. Μιλάτε για το σεξ

Πολλά ζευγάρια ντρέπονται ή δεν έχουν διάθεση να μιλήσουν για το σεξ, τις φαντασιώσεις τους ή τις κρυφές τους επιθυμίες. Εσείς όμως δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία. Μιλάτε για όλα αυτά χωρίς καμία αναστολή και πολλά από αυτά τα κάνετε πράξη. Τόσο το καλύτερο λοιπόν!

21. Μιλάτε για τα πάντα

Για τα χρήματα, τη δουλειά, το γάμο, την πολιτική, την τέχνη… για όλα! Τα θέματα που συζητάτε δεν περιορίζονται μόνο στη σχέση σας και το κρεβάτι σας.

22. Διαφωνείτε

Τι νόημα θα είχε αν συμφωνούσε ο ένας με τον άλλον; Πόσο βαρετή θα ήταν η σχέση σας και πόσο ψεύτικη; Το να διαφωνείς και να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου είναι δείγμα μιας υγιούς σχέσης . Εάν γίνεται μια στο τόσο και για σημαντικό λόγο τότε είστε δύο δυναμικές και ξεχωριστές προσωπικότητες που δεν φοβούνται να πουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

23. Έχετε στιγμές που δεν μιλάτε

Και όχι επειδή είστε τσακωμένοι. Αλλά επειδή μπορείτε να χαλαρώσετε και να μείνετε αγκαλιασμένοι μαζί χωρίς να μιλάτε. Η ουσία κρίνεται ακόμα και εκεί. Στη σιωπή. Όταν νιώθεις τον άλλον κοντά σου χωρίς να θέλεις κάτι να του πεις.

24. Ξέρεις πως είναι εκεί για εσένα

Αυτό το συναίσθημα που ξέρεις πως ο σύντροφός σου είναι εκεί για εσένα όποια απόφαση κι αν πάρεις. Ότι σε νοιάζεται ακόμα κι όταν είσαι μακριά του.

25. Φροντίζεις το σώμα σου

Θέλεις να το θαυμάζει, να το αγαπά και να το σέβεται. Για αυτό και εσύ κάνεις τα πάντα για να το φροντίζεις.

26. Διαφέρετε
Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα. Άλλος έχει περισσότερες αντοχές, υπομονή, δυναμισμό κι άλλος είναι περισσότερο ευαίσθητος, εσωστρεφής και ανασφαλής. Άλλος είναι πιο οργανωτικός, άλλος πιο δημιουργικός, άλλος πιο περιπετειώδης στο κρεβάτι! Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που συμπληρώνουν και συμπληρώνονται από τα αντίθετα του άλλου.

27. Του ρίχνεις γλυκά βλέμματα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι, γλυκό, τρυφερό από το να μιλάς με την φλύαρη γειτόνισσά σου και να ρίχνεις κλεφτιές ματιές στο αγόρι σου. Ξέρεις εκείνο το απεγνωσμένο και ταυτόχρονα ερωτικό βλέμμα που ζητά σωτηρία! Εκείνο το βλέμμα και το χαμόγελο που σας βοηθάει να επικοινωνήσετε χωρίς λέξεις.

28. Τον παρατηρείς
Νοιάζεσαι για εκείνον και για τα συναισθήματά του ακόμα και για αυτά που δεν συνδέονται με τη σχέση σας. Τον παρατηρείς όταν είναι σκεπτικός, στεναχωρημένος, απογοητευμένος. Θέλεις να ακούσεις τα προβλήματά του και να του δώσεις συμβουλές. Ακούς, παρατηρείς και συζητάς. Αυτά τα τρία είναι πολύ σημαντικά για μια αληθινή σχέση.

29. Έχεις χρόνο για εσένα
Δεν βάζεις στην άκρη τα θέλω και τις ανάγκες σου. Βρίσκεις χρόνο για τα πράγματα που σε γεμίζουν και σε χαροποιούν και δεν τα εγκαταλείπεις. Κρατάς χρόνο για εσένα και αφήνεις χρόνο-χώρο και σε εκείνον. Είσαι cool με τη σχέση σου κι αν δεν σου απαντήσει σε ένα μήνυμα (επειδή δεν έχει χρόνο) δεν τρελαίνεσαι!

30. Αφήνεις στην άκρη τον εγωισμό σου

Όταν σε κατακλύζουν τα συναισθήματα, γράφεις γράμματα, αφιερώνεις τραγούδια, κάνεις απροειδοποίητες επισκέψεις, στέλνεις λουλούδια! Τον παίρνεις τηλέφωνο να του πεις τι σε έκανε σήμερα να χαμογελάσεις, τι σε κάνει να τον ερωτεύεσαι όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Αν κάνεις κάποια από αυτά χωρίς να τα σκέφτεσαι, χωρίς να σε κρατάει ο εγωισμός σου πίσω, πάει να πει ότι έχεις δυνατά συναισθήματα για αυτόν!

31. Τώρα ξέρεις!
Αν όλα αυτά τα ζεις, τα νιώθεις, τα πράττεις, είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί έχεις βρει το άλλο σου μισό! Congrats girl! 😀

Read More

And More