Μήπως σε θέλει μόνο για σεξ; Τα σημάδια που θα σου ξεκαθαρίσουν τη φάση

Είναι περιπτώσεις κοριτσιών που ενώ εκείνος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει δέσμευση, μένουν σε μια σεξουαλική σχέση ελπίζοντας ότι αυτό θα αλλάξει. Είναι και περιπτώσεις που τα μηνύματα της φάσης τους μοιάζουν ασαφή οπότε δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά. Και κάτι άλλες, που ενώ εκείνος δεν έχει κάνει ανάλογες δηλώσεις η συμπεριφορά του δεν θυμίζει σχέση. Όλα αυτά θα βάλουμε σε μια τάξη σήμερα με τη βοήθεια της Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας, Ελπίδας Παναγιωτουνάκου. Θα δούμε μαζί τα σημάδια που μαρτυρούν αν αυτός ο γοητευτικός τύπος που βρίσκεται στο κρεβάτι σου σε θέλει μόνο για το σεξ και δεν προβλέπεται σχέση! Όλα αυτά, στην περίπτωση που εσύ ελπίζεις κάτι παραπάνω… Γιατί, αν είσαι ok με αυτήν τη φάση, αν ούτε εσύ θέλεις δεσμεύσεις, όλα καλά!

“Η αλήθεια είναι πως ρίχνοντας μια ματιά γύρω σου θα συνειδητοποιήσεις πως αυτό που αποζητούν τόσο οι άντρες, όσο και αρκετές γυναίκες είναι μία σχέση δίχως δεσμεύσεις και περιορισμούς, μία σύμβαση πιο πολύ σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να συνευρίσκονται ερωτικά μερικές φορές τον μήνα, δίχως την υποχρέωση να μοιράζονται σκέψεις ή συναισθήματα” σημειώνει η ειδικός. “Φαίνεται, ωστόσο, πως η γυναίκα συχνά τείνει να συγχέει λιγάκι τα πράγματα. Ενώ, δηλαδή, ξεκινάς λέγοντας στον άντρα απέναντί σου πως επιθυμείς κάτι χαλαρό για να περνάς καλά, καταλήγεις να τον σκέφτεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας, να αναμένεις με αγωνία το επόμενό του τηλεφώνημα, να βασανίζεσαι με τη σκέψη ότι πιθανώς να βλέπει και άλλες γυναίκες. Με λίγα λόγια σιγά – σιγά αρχίζεις να δένεσαι συναισθηματικά και να ονειρεύεσαι πως θα είναι το υπόλοιπο της ζωής σου στο πλάι του. Ο άντρας, από την άλλη πλευρά, συνήθως είναι πιο ξεκάθαρος από την αρχή: όχι ζήλιες και παράπονα, όχι εκδηλώσεις κτητικότητας. Αρκεί να ακούσεις τι είναι αυτό που σου λέει!”

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ… ΤΟΥ ΣΕΞ!
Ποιες ενδείξεις μαρτυρούν ότι η σχέση σου είναι μόνο για σεξ και τίποτα παραπάνω;

1. Κάνει κίνηση από το πρώτο ραντεβού. Ένας άντρας που ενδιαφέρεται πραγματικά, ξέρει να περιμένει.

2. Συναντιέστε μόνο για να συνευρεθείτε ερωτικά. Μπορεί να σκεφτείς πως πρόκειται για κάτι παραπάνω, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο σεξ!

3. Δεν θέλει, δεν επιδιώκει να βγαίνετε έξω, για φαγητό ή ποτό. Συναντιόσαστε μόνο στο σπίτι ή σε κάποιο μέρος όπου θα περάσετε απαρατήρητοι και σίγουρα δίχως την παρουσία φίλων, είτε δικών σου, είτε δικών του.

4. Συνήθως αποφεύγει να σου μιλήσει για πιο προσωπικά πράγματα, για τους φίλους ή την οικογένειά του. Ποιο είναι το όνομα του κολλητού του; Έχει αδέρφια; Πού μένουν οι γονείς του;

5. Δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά σου. Έχεις περάσει μια δύσκολη μέρα ή αντίθετα μοιάζεις ασυνήθιστα χαρούμενη, αλλά εκείνος δεν μπαίνει στον κόπο να σε ρωτήσει τι συμβαίνει.

6. Δεν σε παίρνει τηλέφωνο. Μήπως η μόνη σας επικοινωνία είναι μέσω γραπτών μηνυμάτων ή μέσω chat; Μήπως είσαι συνήθως εσύ εκείνη που θα επικοινωνήσει πρώτη; Ακόμα και όταν είστε και οι δύο online, μήπως αποφεύγει να σου στείλει μήνυμα;

7. Δεν συζητάτε. Μήπως επικοινωνείτε μόνο προκειμένου να κανονίσετε την επόμενή σας συνάντηση; Μήπως ανταλλάσσετε μόνο φωτογραφίες και μηνύματα ερωτικού περιεχομένου; Αυτό για κάποιον μπορεί να είναι το αλατοπίπερο της σχέσης, ενώ για κάποιον άλλο να αποτελεί εκδήλωση της επιθυμίας του να εμπλέκεται μόνο ερωτικά μαζί σου.

8. Δεν κοιμάται μαζί σου. Ακόμα και αν έρθει σπίτι σου αργά το βράδυ, προκειμένου να κάνετε σεξ, θα μείνει μαζί σου το πολύ 2-3 ώρες και έπειτα θα φύγει. Στην περίπτωση που συναντηθείτε στο δικό του σπίτι, παρατήρησε πως θα έχει φροντίσει να σου δείξει πως μετά από μερικές ώρες θα πρέπει να φύγεις, γιατί έχει δουλειά ή είναι κουρασμένος.

9. Ένα μπανάκι στα γρήγορα και φύγαμε! Συνήθως, μετά την ερωτική πράξη έχεις ανάγκη από μερικές εκδηλώσεις τρυφερότητας, ίσως λίγη κουβέντα ή απλά επιθυμείς να μείνεις ξαπλωμένη πλάι του στο κρεβάτι. Όταν εκείνος σηκώνεται αμέσως και ντύνεται έτοιμος να φύγει, τότε μάλλον πρόκειται μόνο για σεξ.

10. Δεν μιλάτε την επόμενη μέρα. Πέρασες το βράδυ μαζί του, αλλά μετά από εκεί ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για μέρες. Δεν έχει την ανάγκη να σου μιλήσει!

11. Κρατάει τις αποστάσεις. Αποφεύγει αγκαλιές και φιλιά που εκφράζουν συναισθήματα αγάπης, είναι μετρημένος στις φιλοφρονήσεις του, σε προσφωνεί όπως και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα που θα συναντήσει.

12. Αναφέρει συχνά πως απεχθάνεται τις δεσμεύσεις και πως είναι λάτρης του ωραίου φύλου. Θέλει να πειραματίζεται και να εξερευνεί. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν εννοεί αυτά που σου λέει;

13. Δεν νοιάζεται για τα συναισθήματά σου. Σε περίπτωση που εκνευριστείς εξαιτίας του ότι τον νιώθεις απόμακρο ή επειδή δεν βρίσκεστε τακτικά, απλά θα αδιαφορήσει. Το πιθανότερο είναι να αδιαφορεί και για σένα την ίδια!

14. Σε… “απατάει” ή πιο σωστά συνάπτει πολλαπλές ερωτικές σχέσεις. Όταν ένας άντρας δεν σου αποκρύπτει τη συνήθειά του αυτή, τότε σίγουρα δεν ενδιαφέρεται να κάνει σταθερή σχέση μαζί σου.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ…
Τελικά, πόσο ικανοποιημένη είσαι βιώνοντας μια τέτοια κατάσταση; Κατά πόσο αξίζει μια τέτοιου είδους σχέση; Μπορείς να μείνεις πιστή στην αρχική συμφωνία μόνο σεξ και τίποτα παραπάνω ή τρέφεις μέσα σου φρούδες ελπίδες; Είναι πραγματικά αρκετό μόνο το σεξ ή σου λείπουν το νοιάξιμο, το χάδι, η τρυφερότητα;

Υπάρχει μια λεπτή κόκκινη γραμμή την οποία εάν την ξεπεράσεις η ευχαρίστηση και η ηδονή θα μετατραπούν σε απογοήτευση και θλίψη. Πριν εμπλακείς σε μια σχέση που στηρίζεται στο σεξ και μόνο στο σεξ, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ποια είναι τα όρια και οι αντοχές σου, καθώς και τους λόγους για τους οποίους αποδέχεσαι μια τέτοια σύμβαση. Είναι τελείως διαφορετικό να το κάνεις επειδή τη δεδομένη στιγμή διανύεις μια φάση στη ζωή σου κατά την οποία θέλεις να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες ή να νιώσεις χαλαρή και ελεύθερη και άλλο πράγμα επειδή πιστεύεις πως δεν αξίζεις ή πως ένας άντρας δεν θα ενδιαφερθεί σε άλλη περίπτωση για σένα. Φρόντισε μια τέτοια σύμβαση να είναι επιλογή σου και όχι απόσταγμα βαθύτερων φόβων απόρριψης ή προσωπικής ανασφάλειας.

Αν λοιπόν δεν νιώθεις την ανάγκη να έχεις δίπλα σου έναν σύντροφο στον οποίο δεν θα διστάζεις να πεις: “Ενδιαφέρομαι για σένα και θέλω να σε κάνω χαρούμενο. Μου αρέσεις πολύ…” και τον οποίο δεν θα φοβάσαι να αντικρίσεις φορώντας το χαμόγελό σου και μόνο, δίχως να έχεις περάσει ατελείωτες ώρες προετοιμασίας μπροστά στον καθρέφτη, τότε δώσε την ευκαιρία σε μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο σεξ.

Όμως, μην εξαπατάς τον εαυτό σου. Μια τέτοιου είδους σχέση καταλήγει σε ουσιαστική σχέση συνήθως μόνο στις ταινίες! Μπορεί μία καλή σχέση να προϋποθέτει το σεξ, αλλά το σεξ δεν προϋποθέτει την ύπαρξη σχέσης…

Read More

And More