Οι τοξικοί άνθρωποι που καλό είναι να βγάλεις από τη ζωή σου

Η τοξικότητα είναι σημείο των καιρών. Μια φίλη, μια συνάδελφος, ένας γείτονας… Μίζεροι άνθρωποι που υπάρχουν στη ζωή μας και μας ρίχνουν, μας κάνουν κακό, μας γεμίζουν με την αρνητική τους ενέργεια. Ποιοι είναι αυτοί και πως θα τους αναγνωρίσεις; Ποια είναι αυτά τα άτομα που καλό είναι να βγάλεις από τη ζωή σου για να νιώσεις καλύτερα; Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα μας φτιάχνει τη λίστα με τους τοξικούς ανθρώπους που επηρεάζουν αρνητικά την ενέργειά μας…

“Τοξικοί άνθρωποι που εισβάλλουν στη ζωή μας και μας φθείρουν ψυχολογικά, κάνουν κακό στη διάθεσή μας και μας επηρεάζουν γενικότερα με έναν αρνητικό τρόπο. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι τέτοιων ανθρώπων, που σίγουρα θα έχεις γνωρίσει ή μπορεί και να τους έχει αφομοιώσει στην καθημερινότητά σου.”

Αυτούς τους τύπους θα τους βρεις στις παρακάτω ομάδες ανθρώπων:
1. Ο εγωπαθής ή αλλιώς εγωιστής
Όπως θέλεις μπορείς να τον χαρακτηρίσεις, έτσι κι αλλιώς εκείνον δεν τον απασχολεί, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει πραγματικά, είναι ο εαυτός του. Είναι εκείνος ο τύπος ανθρώπου που δεν νοιάζεται ποτέ για το τι κάνεις, δεν θα σε ρωτήσει ποτέ πώς είσαι, το μόνο που θα κάνει είναι να μονολογήσει και να μονοπωλήσει τη συζήτηση σχετικά με δικά του προσωπικά θέματα, που εννοείται θεωρεί πολύ πιο σημαντικά από τα δικά σου.

2. Ο αλαζόνας, ο υπερόπτης, ο νάρκισσος, κοινώς το “ψώνιο”
Με λίγα λόγια, η αυτοπεποίθηση στο αρνητικό της μεγαλείο. Μέσα στην αλαζονεία του, πιστεύει πως είναι ο καλύτερος, ο ανώτερος όλων, ότι τα κάνει όλα τέλεια και χωρίς λάθη φυσικά.

3. Ο απαισιόδοξος
Εκείνος που σε κάθε τι όμορφο που συμβαίνει στη ζωή του, θα βρει πάντα κάτι αρνητικό να πει ή να σκεφτεί. Εκείνος που είναι καταδικασμένος να μην βλέπει αισιοδοξία και ελπίδα πουθενά, που για ένα καλό που θα του πεις θα βρει να σε αντικρούσει με δέκα άσχημα. Εκτός των άλλων, ο συγκεκριμένος τύπος ανθρώπων έχει και μαντικές ικανότητες, μπορεί δηλαδή να σου κάνει προβλέψεις για το πόσο χάλια μπορεί να πάνε τα πράγματα κάθε φορά.

4. Ο επικριτικός
Και σε αυτό τον τύπο ανθρώπων κυριαρχεί το αρνητικό στοιχείο, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση το αρνητικό αφορά πάντα στους άλλους. Είναι εκείνος ο άνθρωπος που δεν έχει να πει ποτέ καλό λόγο για κανέναν και για τίποτα. Είναι εκείνος που θα σε κατακρίνει, θα σου επισημάνει τα λάθη και τις αδυναμίες σου και δεν θα ακούσεις ποτέ μια ενθαρρυντική κουβέντα.

5. Ο γκρινιάρης
Όχι ο γλυκούλης παραπονιάρης, αλλά ο εκνευριστικός, κατσούφης κλαψιάρης, που δεν του αρέσει τίποτα, που παραπονιέται και κλαψουρίζει με το παραμικρό, που του φταίνε όλα.

6. Ο υποκριτής
Ο ανειλικρινής, ο ψεύτης, ο διπρόσωπος ή αλλιώς “το φίδι”. Δεν θα ακούσεις ούτε μισή αλήθεια από εκείνον. Μπορεί μπροστά σου να σου μιλάει κολακευτικά και μόλις γυρίσεις την πλάτη σου να ξεβράζει όλη τη χολή του για σένα. Μπορεί να δείχνει ότι είναι υποστηρικτικός μαζί σου, να σε κάνει να τον εμπιστεύεσαι και τελικά αυτό που στην ουσία κάνει, είναι να σου βάζει συνεχώς τρικλοποδιές για να πέσεις κάτω.

7. Ο ζηλιάρης
Όχι εκείνος που θα παρακινηθεί από τη θετική ζήλια (θαυμασμό) για σένα. Εδώ μιλάμε για την κακιά ζήλια, εκείνον που συγκρίνει τα δικά του με τα δικά σου ή των άλλων, που ποτέ δεν νιώθει ευχαριστημένος με τίποτα και θέλει αν είναι δυνατόν κανένας να μην πετυχαίνει τίποτα στη ζωή του. Αυτός που ευχή του είναι όπως λέει και η παροιμία: “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!”

8. Ο τσιγκούνης
Ο φιλοχρήματος, αυτός που έχει καβούρια στις τσέπες. Εκείνος που καλύτερα να χάσει το νεφρό του, παρά τα χρήματα του. Τα λεφτά παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη ζωή του, που όλα τα υπόλοιπα, άνθρωποι, συναισθήματα έρχονται απλώς σε δεύτερη μοίρα.

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More