Πώς πάει η σχέση σου; Τα σημάδια που πρέπει πραγματικά να σε προβληματίσουν!

Γεια σου φίλη! Κάτι στον τίτλο αυτού του άρθρου σου έκανε “κλικ”. Και μπήκες. Ίσως γιατί κάτι σε προβληματίζει στη σχέση σου, ίσως πάλι γιατί απλά θέλεις να σιγουρευτείς ότι τίποτα από τα παρακάτω δεν ισχύει, οπότε όλα καλά. Όπως και να ‘χει, σήμερα η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σημειώνει τα δέκα σημάδια που πρέπει να σου χτυπήσουν το καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά. Απομακρυνθήκατε; Η ρουτίνα έκανε τα “μαγικά” της; Υπάρχει τρίτο πρόσωπο; Τσέκαρε τα σημάδια και κάνε την ανάλογη προσπάθεια να επαναφέρεις τη σχέση σου στα καλά της… Όσο πιο νωρίς βαρέσει ο συναγερμός σου τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να τη σώσεις. Όσο καθυστερείς, τότε δυστυχώς τα πράγματα οδηγούνται συνήθως σε άσχημη κατάληξη.

ΤΑ 10 ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

1. Ο σύντροφός σου κανονίζει όλο και πιο συχνά να κάνει πράγματα χωρίς εσένα.

2. Δεν σηκώνει το κινητό του αμέσως, όπως συνήθιζε να κάνει. Το αντίθετο. Ή μπορεί το κινητό του να είναι κλειστό αρκετά συχνά ή η κλήση σου να μένει αναπάντητη για πάρα πολλές ώρες και η δικαιολογία του να είναι ότι “τώρα την είδε”.

3. Έχει αλλάξει συνήθειες και μάλιστα εκείνες τις γλυκές και τρυφερές συνήθειες που είχατε υιοθετήσει ως ζευγάρι. Για παράδειγμα, το πρωινό μήνυμα, το πρωινό τηλεφώνημα ή καθιερωμένη καληνύχτα… δεν υπάρχουν πια.

4. Έχει σταματήσει να σε αποκαλεί με τα υποκοριστικά που είχατε υιοθετήσει μεταξύ σας, που ήταν ο δικός σας κώδικας επικοινωνίας.

5. Δεν θυμάται πράγματα που του είχες δώσει να καταλάβει, που για σένα έχουν μεγάλη σημασία, πράγματα που εσένα σε ενδιαφέρουν πάρα πολύ.

6. Αγνοεί τις προτιμήσεις σου ή τις αγαπημένες σου συνήθειες. Για παράδειγμα: αντί να παραγγείλει το ποτό που ξέρει ότι πίνεις και σου αρέσει, γυρνάει και σε ρωτάει “τι θα πιεις;”, ενώ παλιότερα όταν βγαίνατε έξω έλεγε αυτό και αυτό το ποτό.

7. Έχει διαρκώς δικαιολογίες για να αναβάλλει συναντήσεις σας. Για παράδειγμα: ένα meeting παραπάνω, μια επαγγελματική υποχρέωση που δεν μπορεί να ακυρώσει. Προφάσεις δηλαδή για να ματαιώσει ή αναβάλλει το ραντεβού σας.

8. Έχει αλλάξει δραματικά η συμπεριφορά του. Για παράδειγμα, έχει αρχίσει να δίνει μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνισή του, φοράει διαφορετικά ρούχα από αυτά που φόραγε τόσον καιρό μαζί σου. Δείχνει ότι πάει να βγάλει ένα άλλο πρόσωπο και δεν είναι το πρόσωπο με το οποίο παρουσιαζόταν σε σένα -που το είχες αποδεχθεί- και με αυτό είχατε αγαπηθεί. Δεν το κάνει για να ευχαριστήσει εσένα, δεν είναι γιατί του το ζήτησες ή του έκανες μία παρατήρηση κάποτε και τώρα προσπαθεί να σου κάνει το χατήρι. Το κάνει από μόνος του.

9. Είναι ψυχρός στο ερωτικό κομμάτι ή πολύ διεκπεραιωτικός (να τελειώσετε γρήγορα). Λιγότερο ευρηματικός, λιγότερο θερμός, λιγότερο απαιτητικός και τρυφερός. Τις περισσότερες φορές ο άντρας θέλει παραπάνω και πιο συχνά και ξαφνικά αρχίζει να αραιώνει το σεξ. Όταν κάνει σεξ είναι πολύ σύντομος, είναι ψιλοαδιάφορος, γρήγορος και χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, πάθος, απαιτήσεις κ.α.

10. Θέλει να μένει περισσότερο μόνος του. Και όταν τέλος, πει εκείνη την κακή φράση: “Θέλω λίγο χρόνο” ή “Θέλω λίγο χώρο για μένα”. Εννοώντας ότι θέλει και λίγο δικό του χρόνο ή χώρο.

ΟΙ “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ” ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

Well… το άρθρο που μόλις διάβασες χτύπησε τον εσωτερικό σου συναγερμό. Πολλά από τα παραπάνω ισχύουν και έχεις αρχίσει να ανησυχείς. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σε συμβουλεύει για το τι μπορείς να κάνεις τώρα…

“Εφόσον σε ενδιαφέρει πραγματικά η σχέση θα πρέπει να καθίσεις και να σκεφτείς τι συμβαίνει, τι φταίει, γιατί απομακρυνθήκατε. Εφόσον τον θέλεις πραγματικά, καλό είναι να του κάνεις μια επίθεση αγάπης!”

-Γίνε σέξι και τσαχπίνα… 😉 Φρόντισε να του δείξεις πιο έντονα το ενδιαφέρον σου με τον τρόπο που ξέρεις και φυσικά σε εκφράζει. Νάζια, εκπλήξεις, γλύκες…

-Καν’ τον κι εσύ να ζηλέψει λιγάκι. Προσπάθησε να τον βάλεις στα πατουσάκια σου, μιμήσου κάποια από αυτά που κάνει εκείνος για να καταλάβει τη “γλύκα”. Ή πες του για παράδειγμα “κι εγώ έχω κανονίσει κάτι με τις φίλες μου”. Ή, ενώ εκείνος ήταν που τόσες μέρες σε απέφευγε, όταν σε πάρει τηλέφωνο πες ότι δεν μπορείς σήμερα “γιατί έχω κανονίσει κάτι. Μου το λες τελευταία στιγμή”.

“Αν με όλα αυτά δεν αντιδράσει τότε θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ίσως η σχέση τελειώνει και είναι καλύτερο να το τελειώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με την αξιοπρέπειά μας. Είναι προτιμότερο από το να μένουμε, να πληγωνόμαστε και να ταλαιπωρούμαστε”.

Read More

And More