Πρώτο ραντεβού: Τι πρέπει να κάνεις. Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις.

Το πρώτο ραντεβού είναι μια ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα. Να περάσετε όμορφα, να φλερτάρετε, να αποκτήσετε μια πιο λεπτομερή εικόνα για εκείνον και εκείνος για εσάς. Το ζητούμενο σαφώς είναι να είσαι ο εαυτός σου, υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που καλό είναι να προσέξεις. Αυτές οι βασικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Η Life & Relationship Coach, Strategic Interventionist, Μάρεα Λαουτάρη, σημειώνει όλα όσα πρέπει να προσέξεις στο ντύσιμό σου, στις κινήσεις σου, στη συμπεριφορά σου…

Ντύσιμο – Μακιγιάζ
Μην το παρακάνεις. Απόφυγε κάθε είδους υπερβολή.
-Φόρεσε κάτι όμορφο, θηλυκό, αλλά όχι υπερβολικά σέξι. Μην μακιγιαριστείς σαν να πηγαίνεις στα μπουζούκια, στέλνεις λάθος μηνύματα.
-Φρόντισε να αναδείξεις μόνο ένα σημείο της θηλυκότητάς σου, όχι όλα μαζί (μη φορέσεις μίνι φούστα ΚΑΙ έχεις μεγάλο άνοιγμα στο ντεκολτέ ή και την πλάτη).
-Το σημαντικότερο είναι να είσαι περιποιημένη και να μυρίζεις πολύ όμορφα αλλά όχι σαν να έπεσε το μπουκάλι της κολώνιας πάνω σου. Χρησιμοποίησε body lotion με άρωμα που ταιριάζει με το άρωμά σου.

Αν έρθει να σε πάρει από το σπίτι σου…
Επέτρεψέ του να δείξει τους καλούς του τρόπους… Εάν βγει από το αυτοκίνητο να σου ανοίξει την πόρτα, περίμενε μέχρι να το κάνει. Μην του πεις οτι δεν χρειάζεται να μπαίνει στον κόπο, και μην βιαστείς να μπεις μόνη σου στο αυτοκίνητο. Θέλει να σε εντυπωσιάσει και να σου δείξει πόσο σημαντική είσαι για εκείνον.

ΦΥΣΙΚΑ, εάν δεν προσφερθεί να έρθει να σε πάρει από το σπίτι σου, και έχεις εσύ αυτοκίνητο, σε καμία περίπτωση δεν του λες οτι εσύ θα πας να τον πάρεις. Κανονίστε να συναντηθείτε στο σημείο του ραντεβού!

Που θα πάμε;

Μην προτείνεις εσύ που θα πάτε. Αφησέ τον να έχει εκείνος την πρωτοβουλία.

Ο λογαριασμός
Στο τέλος του ραντεβού κάνε μια κίνηση να βγάλεις το πορτοφόλι σου για να πληρώσεις (όμως σε καμία περίπτωση μην επιμείνεις). Ο σωστός συνοδός δεν θα επέτρεπε ποτέ στην κοπέλα του να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού όμως οι άντρες πάντα εκτιμούν την κίνηση που κάνει η γυναίκα να μοιραστεί το έξοδο, αλλιώς φαίνεσαι λίγο οπορτουνίστρια ή αλαζονική.

BODY LANGUAGE και ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
-Οι άντρες λατρεύουν τις γυναίκες που φαίνονται χαρούμενες και χαμογελάνε συχνά. Τους κάνει να νιώθουν ότι τα καταφέρνουν καλά μαζί τους.

-Ανέπνεε χαλαρά, χαμογέλα συχνά, δείξε του προσοχή και ενδιαφέρον όταν μιλάει (μη κρυφοκοιτάς το κινητό σου, μην κάνεις check in και μην κάνεις σχόλια στο facebook).

-Μην τον ρωτήσεις για τις πρώην του και μην αρχίσεις να αναλύεις τις δικές σου πρώην σχέσεις. Η βραδιά ανήκει σε εσάς τους δυο, και εκεί δεν χωράνε άλλες.

-Φρόντισε να γέρνεις μπροστά όταν σου μιλάει, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό που λέει. Κάνε του ερωτήσεις σχετικά με αυτό που λέει. Μην τον καρφώνεις στα μάτια. Το να τον κοιτάξεις στα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα και μετά να τραβήξεις το βλέμμα σου προς τα κάτω είναι δυνατό σημάδι θηλυκού φλερτ.

-Μην τον αγγίξεις εσύ πρώτη, όμως θα μπορούσες… τυχαία… να αγγίξεις φευγαλέα το χέρι του την ώρα που σου μιλάει. Αν μπερδευτεί και χάσει τα λόγια του, είναι καλό σημάδι ότι ενδιαφέρεται για εσένα.

-Παίξε λίγο με τα μαλλιά σου, τακτοποίησε μια τούφα πίσω από το αυτί, χάιδεψε το πίσω μέρος του λαιμού σου, είναι ένδειξη ότι τον φλερτάρεις.

-Μη σταυρώνεις τα χέρια σου μπροστά στο στήθος σου, δείχνει ότι αισθάνεσαι την ανάγκη να προστατεύσεις τον εαυτό σου.

-Κράτα τις παλάμες σου επάνω στο τραπέζι, να είναι ορατές. Οι άνθρωποι που κρύβουν τα χέρια τους δηλώνουν ανασφάλεια ή ότι θέλουν κάτι να κρύψουν.

-Το αυθεντικό χαμόγελο που δηλώνει χαρά είναι εκείνο που δημιουργεί μικρές ρυτιδούλες στα μάτια. Αλλιώς είναι παγωμένο χαμόγελο και ο άλλος το αντιλαμβάνεται.

-Μη γελάς πολύ δυνατά και μη μιλάς πολύ δυνατά, ενοχλείς τους γύρω σου, τον φέρνεις σε δύσκολη θέση και δεν είναι κομψό.

-Μην πιείς υπερβολικά. Δύο, το πολύ 3 ποτά (αν το αντέχεις) είναι μια χαρά.

-Στο τέλος του ραντεβού, εάν πραγματικά σου αρέσει και θέλεις να τον ξαναδείς μπορείς να τον αφήσεις να σε φιλήσει. Εάν το ραντεβού δεν πήγε καλά, δώσε του ένα φιλί στο μάγουλο και καληνύχτισέ τον ευχαριστώντας τον για τη βραδιά.

-Μην τον πάρεις εσύ τηλέφωνο την επόμενη ημέρα ακόμα κι αν σου άρεσε πολύ. Άφησέ του την πρωτοβουλία. Παρόλα αυτά μπορείς να στείλεις ένα ευχαριστήριο sms δηλώνοντας ότι πέρασες όμορφα μαζί του. Εάν δεν σου τηλεφωνήσει μετά από αυτό για να κανονίσει το επόμενο ραντεβού, δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για εσένα και αυτό δεν σημαίνει ότι έκανες κάτι λάθος! Απλά, ξέχασέ τον.

Read More

And More