Σε απάτησε; Tι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις!

Από τις δυσκολότερες στιγμές σε μια σχέση, αν όχι η πιο δύσκολη. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει όλα όσα πρέπει να προσέξεις αυτήν την κακή στιγμή που πονάει τόσο…

Και έρχεται εκείνη η στιγμή που ανακαλύπτεις ότι σε απάτησε. Τι κάνεις; Ή μάλλον πιο σωστά, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις; Δες τι χρειάζεται να αποφύγεις, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται, για να μπορέσεις να σκεφτείς με πιο καθαρό μυαλό αλλά και να μην ρεζιλευτείς και γίνεις …άλλη μια “Κατίνα” ανάμεσα στις πολλές με τη συμπεριφορά σου!

1. Μην πανικοβάλλεσαι: Διατήρησε, όσο είναι δυνατόν βέβαια, την ψυχραιμία σου!

2. Μην παραδίνεσαι στα συναισθήματα του φόβου και του θυμού σου που μόνο μεγαλύτερα προβλήματα θα σου φέρουν.

3. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις: μπορεί να πληγώθηκες αλλά χρειάζεται ψυχραιμία στις κινήσεις σου.

4. Μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις για το αν θα χωρίσεις ή όχι: οι παρορμητικές αποφάσεις οδηγούν συνήθως σε καταστάσεις που μετανιώνουμε μετά…

5. Μην το λες όπου βρεθείς και όπου σταθείς: αν υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχίσεις τη σχέση σου, μην την εκθέτεις μπροστά σε όλους. Εσύ μπορεί να το προσπεράσεις και να συνεχίσεις, οι άλλοι όμως θα το θυμούνται πάντα, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για εσένα αλλά και τη σχέση σου!

6. Μην ανακατεύεις τα συγγενικά σας άτομα: είναι ό,τι χειρότερο, όσο και αν πιστεύεις ότι … “θα του βάλουν μυαλό” ή “θα φοβηθεί”, με τον καιρό θα σου γυρίσει μπούμερανγκ!

7. Μην ανακατέψεις τα παιδιά σας (αν έχετε): για αυτά, ήταν, είναι και θα είναι ο μπαμπάς τους! Αντίθετα, εσύ δείχνεις και πάλι πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις με την τόσο εγωκεντρική σου συμπεριφορά, που δεν σε νοιάζει αν τα πληγώσεις ή όχι. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί αν εκείνα μέσα τους μπορεί να είναι με το μέρος του;

8. Μην προσπαθείς να τον ρεζιλέψεις για να νιώσεις καλύτερα: εσύ θα πονέσεις περισσότερο και πάλι!

9. Μην τον απειλείς και μην τον εκβιάζεις, προσπαθώντας να τον κρατήσεις δίπλα σου ή να τον φοβίσεις για το τι θα πάθει, αν … Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι ή να σε σιχαθεί και να φύγει μακριά σου ή -ακόμα και αν φοβηθεί- να είναι δυστυχισμένος δίπλα σου και με τον καιρό να σε σιχαθεί και πάλι! Η σχέση δεν στηρίζεται ούτε στο φόβο, ούτε στον εκβιασμό!

10. Μην ακούς τους τρίτους για το τι “πρέπει” να κάνεις: δεν λέω, μπορεί να είναι άτομα που σε αγαπούν και θέλουν το καλό σου. Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα κάνεις, εσύ γνωρίζεις τα συναισθήματά σου και θα ζήσεις με την απόφασή σου, όποια και αν είναι αυτή! Ένα άτομο εμπιστοσύνης είναι αρκετό για να μπορέσεις να “ξεφορτώσεις” τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις …εμμονές σου!

11. Μην προσπαθήσεις να τον εκδικηθείς ακολουθώντας την 10η εντολή “οφθαλμόν αντί οφθαλμού”, καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ρεζιλευτείς, να μεγαλώσεις την ανασφάλειά σου, να αισθανθείς μεγαλύτερο το κενό μέσα σου και να το μετανιώσεις και πάλι αργά ή γρήγορα!

12. Μην ξεκατινιάζεσαι παντού και σε όλους: μπορεί να νιώθεις εκείνη τη στιγμή ότι σε συμπονούν και είναι με το μέρος σου, μόλις γυρίσεις όμως την πλάτη σου, γελούν μαζί σου!

13. Μην το παίζεις χαζή: μην κάνεις ότι δεν συνέβη. Έγινε και χρειάζεται να δεις πως θα συνεχίσεις…

14. Μην συγκρίνεσαι με το τρίτο πρόσωπο: άσχετα από το αν τη θεωρείς καλύτερη ή χειρότερη από εσένα, μην ξεχνάς πως κρίνεις μέσα από τα δικά σου “υποκειμενικά” μάτια! Το ίδιο συμβαίνει και με το “θάψιμο”! Απλά, δείχνεις τις ανασφάλειές σου και το …χαμηλό σου επίπεδο!

15. Μην επιτίθεσαι στο τρίτο πρόσωπο: με το να εξευτελίζεσαι, μειώνεις τον εαυτό σου και τελικά εσύ χάνεις, δείχνοντας για άλλη μία φορά, πόσο “λίγη” είσαι!

16. Μην ξεσπάς πάνω της: αν και είναι κατανοητό εν μέρει, σκέψου όμως πως δεν ευθύνεται εκείνη αλλά ο σύντροφός σου και εσύ! Ναι, καλά διαβάζεις, και ΕΣΥ, που προφανώς είχες “δέσει τον γάιδαρο” και τώρα που λύθηκε σε έπιασαν οι εγωισμοί και οι ανασφάλειές σου! Το ότι είχατε προβλήματα στη σχέση σας, δεν έχει να κάνει με την άλλη γυναίκα…

17. Μην προσπαθείς να μάθεις τα πάντα για το τρίτο πρόσωπο: δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα αυτό, εφόσον το μόνο που θέλεις είναι να ξεσπάσεις πάνω της…

18. Μην ζητάς να μάθεις λεπτομέρειες για το “τι” και “πως”: το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγώνεσαι όλο και περισσότερο και να “φτιάχνεις σενάρια” στο μυαλό σου και επώδυνες εικόνες!

19. Μην το ρίχνεις στο αλκοόλ και σε καταχρήσεις: δεν βρίσκεις λύση μέσω αυτού του τρόπου, ούτε θα τον κάνεις “να καταλάβει που σε έφτασε”, το αντίθετο μάλιστα!

20. Μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια: σίγουρα είναι δύσκολη η διαχείριση ενός τέτοιου θέματος. Προφανώς δεν είναι εύκολο να το κάνεις μόνη σου, εφόσον απαιτείται και ενέργεια, και καθαρή σκέψη και χρόνος αλλά και διαχείριση της απώλειας αυτού που είχες, είτε χωρίσεις, είτε συνεχίσεις…

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More