Συμπεριφορές που σιχαίνονται οι άνδρες και πρέπει να αποφύγεις…

Αχ, αυτοί οι άντρες! Έχουν κάποιες συνήθειες που πραγματικά μας εκνευρίζουν. Κι εμείς όμως έχουμε! Και με αυτές θα ασχοληθούμε σήμερα. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα μας δίνει τη λίστα με τα πράγματα που κάνουμε και ενοχλούμε τόσο πολύ τους άντρες που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο σημείο να φύγουν. Για αυτό προσοχή!

Πόσες φορές έχετε ακούσει από άνδρες φίλους σας να λένε: “Με ξενέρωσε με τη συμπεριφορά της, δεν την αντέχω άλλο, θα φύγω!” Έχετε αναρωτηθεί τι κάνουμε εμείς οι γυναίκες και απομακρύνουμε τους άνδρες από δίπλα μας;

1. “Συνέχεια γκρινιάζει!”
Αχ αυτή η γκρίνια μας! Είναι γεγονός ότι στη γυναίκα είναι πολύ πιο εύκολο να εκφράσει αυτό που αισθάνεται με περισσότερα λόγια και …πολύ πιο συχνά σε σχέση με τον άνδρα. Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από τον τρόπο που το κάνει αυτό. Ενώ λοιπόν η γυναίκα νιώθει ότι απλά λέει αυτό που την ενοχλεί, ο άνδρας στα αυτιά του την ακούει να γκρινιάζει και να μουρμουράει: «Δεν μου τηλεφώνησες για καλημέρα!, …Ποτέ δεν προσέχεις τι φοράω!, …Εννοείς ότι πάχυνα; …Δεν μ’ αγαπάς πια!» Αν θέλετε να τον διώξετε, η γκρίνια είναι ένας μεθοδικός και σίγουρος τρόπος για να το πετύχετε.

2. “Πάλι με ψάχνει!”
Του δίνετε την άδεια να βγει τελικά μόνος με τους φίλους του, αλλά εσείς φροντίζετε να κάνετε αισθητή την παρουσία σας στέλνοντας απανωτά μηνύματα και παίρνοντάς τον συνέχεια τηλέφωνο. Αν μάλιστα δεν σας απαντήσει αμέσως, τότε οι κλήσεις σας και τα μηνύματα διαδέχονται το ένα το άλλο με απίστευτη γρηγοράδα! Ναι, είναι και αυτός ένας σίγουρος τρόπος για να γίνετε καταπιεστική, φορτική και κουραστική και να τον ρεζιλέψετε και στους φίλους του που θα αρχίσουν να σας κοροϊδεύουν επίσης! Είναι αυτό που θέλετε; Μην ξεχνάτε πως ο χρόνος με τους φίλους του είναι ιερός και πρέπει να τον σεβαστείτε. Διαφορετικά, βάλτε του καλύτερα ένα λουράκι!

3. “Νομίζει ότι είμαι κτήμα της!”
Έχετε αναρωτηθεί μήπως προσπαθείτε να του περάσετε λουράκι και να τον έχετε πάντα δίπλα και στα πόδια σας; Σίγουρα στις αρχές τουλάχιστον κάθε σχέσης και εφόσον θέλουμε τον άλλον καθώς νιώθουμε ότι ζούμε τον έρωτά μας, θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται περισσότερο μαζί. Μην ξεχνάτε όμως ότι και τους φίλους του θέλει να δει αλλά και να συνεχίσει τις δραστηριότητες που έκανε πριν σας γνωρίσει. Μήπως προσπαθείτε λοιπόν να τον αποκόψετε; Το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να …αποκόψει εσάς!

4. “Αυτή η ζήλια της…”
Η ζήλια είναι θετική στη σχέση καθώς δηλώνει το ενδιαφέρον και τη διεκδίκηση του ενός προς τον άλλον. Η ζηλοτυπία όμως; «Σε είδα να την κοιτάζεις! …Σου χαμογέλασε, που την ξέρεις; …Γιατί δεν απαντάς στο τηλέφωνο, μήπως είσαι με άλλη;» Είναι γεγονός πως η ζηλοτυπία είναι πολύ κουραστική, καθώς δεν αφήνει κανέναν από τους δύο να ηρεμήσει, ο άνδρας είναι ο κατηγορούμενος και εσείς παίρνετε την ιδιότητα του κατήγορου που και πάλι σας φέρνει σε ένταση και έντονη ανησυχία. Σκεφτείτε λίγο. Εσάς θα σας άρεσε αυτή η ανακριτική συμπεριφορά βουτηγμένη στη ζήλια; Αν δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε, αναζητήστε βοήθεια από ειδικό!

5. “Πάμε μια βόλτα στα μαγαζιά;”
Η ερώτηση που μισούν και απεχθάνονται οι περισσότεροι άνδρες! Μήπως νομίζετε ότι είναι και για εκείνον το ίδιο ενδιαφέρον το τι χρώμα μανό ή τι σκιές θα αγοράσετε; Εσείς πηγαίνετε μαζί του ευχάριστα για να αγοράσετε τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια που του αρέσουν; Μην ξεχνάτε πως τα ανδρικά ενδιαφέροντα είναι πολύ διαφορετικά από τα γυναικεία!

6. “Το μόνο που τη νοιάζει είναι η εμφάνισή της”
Σίγουρα είναι πολύ όμορφο και θετικό να φροντίζετε την εμφάνισή σας, όχι μόνο για να του αρέσετε αλλά και για να νιώθετε και εσείς πιο καλά. Προσοχή όμως! Η φροντίδα σας είναι κάτι που αφορά εσάς και μόνο εσάς. Πολλές φορές στο χώρο μας ακούμε από τους άνδρες να παραπονιούνται πως η σύντροφός τους ασχολείται μόνο με την εμφάνισή της, πως δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί ή ακόμα και να πει, συμπεριφορά που όσο και αν στην αρχή τον τράβηξε κοντά σας φτάνει για να τον διώξει στη πορεία.

7. “Προσποιείται ή κορυφώνει;”
Είναι αλήθεια πως ένας άνδρας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν η σύντροφός του φτάνει σε οργασμό. Μάλιστα όταν ακούει ότι 2 στις 4 γυναίκες έχουν υποκριθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους οργασμό, καταλαβαίνετε πως και οι άνδρες έχουν τους λόγους τους να είναι καχύποπτοι. Αν θέλετε να απολαμβάνετε και οι δύο το σεξ, μην προσποιήστε, αλλά ζητήστε του να δοκιμάσετε νέες στάσεις, νέους τρόπους, να ανακαλύψετε μαζί πιθανές ηδονιστικές εμπειρίες…

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

/

Κράτα το

Read More

And More