Συμβουλές για μια όμορφη και επιτυχημένη σχέση!

Μια όμορφη σχέση. Το ζητούμενο όλων. Τι είναι αυτό όμως που την κάνει επιτυχημένη; Τι είναι αυτό που κρατάει κάποια ζευγάρια για χρόνια δεμένα; Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Μόνο η ειδικός μπορεί να μας συμβουλεύσει σωστά. Για αυτό λοιπόν η Κρίστη Μηλιόρδου, Health and Wellness Coach, Ψυχολόγος MSc μας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές, μας αλλάζει οπτική γωνία, μας μαλακώνει, ώστε να ομορφύνουμε τη ζωή μας.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές είναι να βλέπεις ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να περπατάει μαζί, αγαπημένο. Άνθρωποι που μπορεί να είναι μαζί πάνω από 20 χρόνια και που έχουν μοιραστεί χαρές, λύπες, δυσκολίες, προβλήματα αλλά και μεγάλες συγκινήσεις. Τι είναι αυτό όμως που έχουν αυτά τα ζευγάρια και αντέχουν στο χρόνο; Σίγουρα δεν είναι ούτε μαγική συνταγή, ούτε εύκολο! Είναι μια καθημερινή προσπάθεια, η οποία πραγματοποιείται και από τους δύο συντρόφους.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΧΕΣΗ
Οι παρακάτω συμβουλές δίνουν κάποιες ιδέες για μια πιο όμορφη καθημερινότητα με το σύντροφο μας.
1. Προσπαθήστε να δείτε το καλύτερο στα λόγια και στις πράξεις του συντρόφου σας.
Είναι πολύ σημαντικό πίσω από μια πράξη ή τα λόγια του να προσπαθούμε να δούμε ένα καλό κίνητρο. Όταν αντιμετώπιζουμε τα λεγόμενα και τις πράξεις του με πιο θετικό τρόπο τότε και οι δικές μας αντιδράσεις είναι ανάλογες. Αυτό βοηθάει στο να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις λόγω παρερμηνείας.

2. Τι είναι αυτό που σας αρέσει στο σύντροφό σας;
Σίγουρα κανένας σύντροφος δεν είναι τέλειος, ούτε όμως κι εμείς. Κάθε άνθρωπος έχει τα δυνατά και τα αδύνατά του σημεία. Σημασία έχει, αν με αυτόν τον άνθρωπο σε γενικές γραμμές συμφωνούμε και αισθανόμαστε ότι ταιριάζουμε, να προσπαθούσε να δίνουμε περισσότερη έμφαση σε αυτά που “κάνει καλά” παρά στα υπόλοιπα. Έτσι οι τσακωμοί και οι εντάσεις μπορούν να μειωθούν.

3. Νικήστε τη ρουτίνα.
Πολυακουσμένο, πολυσυζητημένο αλλά πάντα επίκαιρο. Προσπαθήστε να βάλετε καινούρια πράγματα ή δραστηριότηρες που σας αρέσουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, ακόμα και το να αφιερώσετε χρόνο ο ένας στο άλλο μια φορά την εβδομάδα για να κάνετε μια όμορφη βόλτα, να αθληθείτε μαζί, να δείτε μια παράσταση, να βγείτε ένα ραντεβού κτλ. μπορεί να είναι αρκετό.

4. Σεξ.
Είναι ένα απαραίτητο συστατικό της υγιούς σχέσης. Συζητήστε με το σύντροφό σας για τα θέλω σας, τις επιθυμίες σας ακόμα και για αυτά που σας δυσκολεύουν. Όσο πιο πολύ ανοίγεστε και γνωρίζετε ο ένας τον άλλο, τόσο πιο καλή η ποιότητα της επαφής. Αφιερώστε λίγο χρόνο να φτιάξετε μια ωραία ατμόσφαιρα, κάτι διαφορετικό που θα σας φέρει πιο κοντά και θα σπάσει την μονοτονία.

5. Ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει.
Eίναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο άνθρωπος που είμαστε μαζί είναι επιλογή μας και μάλιστα συνειδητή. Αντί λοιπόν να ψάχνουμε συνεχώς τρόπους να τον κάνουμε καλύτερο, είναι πιο δημιουργικό και βοηθητικό για τη σχέση να αισθανθούμε ευγνωμοσύνη που είμαστε μαζί. Αυτό το αίσθημα ευγνωμοσύνης, όταν είναι ειλικρινές, αυξάνει τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση, άρα και τη διάθεσή μας.

6. Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας!
Αν ένας άνθρωπος δεν έχει μάθει πρώτα να είσαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με τον εαυτό του, τη δουλειά του, τις φιλίες του, τα ενδιαφέροντά του, τότε είναι δυστυχώς πολύ δύσκολο να είναι ικανοποιημένος μέσα στη σχέση. Ακόμα και τα πιο ευτυχιμένα ζευγάρια πάντοτε βρίσκουν λίγο χρόνο για να αφιερώσουν στα πράγματα που τους έκαναν ευτυχισμένους πριν. Επίσης, όσο πιο πολύ δουλεύει κανείς με τον εαυτό του και τον αποδέχεται, τόσο πιο πολύ αυξάνει η αυτοπεποίθησή του αλλά και μαθαίνει ταυτόχρονα να αποδέχεται τον άλλο.

Οι σχέσεις είναι δύσκολες και πολύπλοκες και υπόκεινται στη φθορά του χρόνου. Για αυτό δεν υπάρχει μια μαγική σύνταγη για να διατηρήσετε μια ευτυχισμένη σχέση. Χρειάζεται συνεχής, κοινή προσπάθεια. Όταν όμως το ζευγάρι σχηματίσει μια συμμαχία, όπου ο ένας στηρίζει τον άλλο, τα εμπόδια αυτά μπορούν να καταριφθούν.

Read More

And More