Τι μπορεί ένας άντρας να φοβάται σε μια γυναίκα; Πως να το χειριστείς;

Οι γυναίκες σίγουρα είμαστε πιο σύνθετες. Σκεφτόμαστε και λειτουργούμε αρκετά διαφορετικά από τους περισσότερους άντρες. Οι άντρες πάλι είναι πιο απλοί και αυτό είναι πραγματικά γοητευτικό. Σαφώς υπάρχουν διαφορές. Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι αυτό που συζητάμε αρκετές γυναίκες μεταξύ μας. Ότι κάτι τον τρόμαξε, κάτι τον φόβισε, κάτι τον “έκλεισε”, κάτι τον άγχωσε. Είμαστε παράλογες ή όντως υπάρχουν στοιχεία μας που φοβίζουν τους άντρες; Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα έχει την απάντηση… Γνωρίζει καλύτερα από όλες μας τον ανδρικό ψυχισμό μιας και καθώς επικοινωνούν μαζί της της εμπιστεύονται όσα συνήθως δεν λένε σε εμάς. Τι τους φοβίζει λοιπόν σε εμάς; Και πώς πρέπει εμείς να το χειριστούμε αν αντιληφθούμε κάτι; Ο λόγος στην ειδικό…

Μπορεί να θεωρούμε το ανδρικό φύλο ως το ισχυρό, μήπως όμως τελικά είναι το αδύναμο;
“Θέλω να την πλησιάσω αλλά φοβάμαι…”, “Σκέφτομαι πως ίσως δεν μπορέσω να την ικανοποιήσω και…”
Σας φαίνονται περίεργες οι παραπάνω ανδρικές σκέψεις; Και όμως, δεν είναι! Ιδίως στο χώρο μας, όπου οι άνδρες αποκαλύπτουν το συναισθηματικό τους κόσμο, βλέπουμε πως μιλούν για το τι φοβούνται σε μια γυναίκα και πως αυτός ο φόβος ή φοβία πιο σωστά, μπορεί να μπει εμπόδιο ανάμεσά τους.

Μήπως ο φόβος αυτός πυροδότησε την ανδρική επιθυμία από τα πανάρχαια χρόνια, να κρατήσουν το θηλυκό εντός νυμφώνα και εκτός κοινωνίας; Μήπως ο μηχανισμός της προβολής του δικού τους φόβου, ήταν αυτός που δημιούργησε το γνωστό: “Η δε γυνή ινά φοβήται τον άντρα…”; Ας έρθουμε όμως στη σημερινή εποχή μας.

Ο άνδρας λοιπόν, σήμερα φοβάται στη γυναίκα ότι:
1. Δεν θα την ικανοποιήσει σεξουαλικά!

2. Θα τον απατήσει εύκολα!

3. Δεν θα την καταλάβει!

4. Δεν θα τον καταλάβει!

5. Το “πανούργο” μυαλό της: ότι σκέφτεται περισσότερο, πιο γρήγορα και αναλύοντας τα πάντα!

6. Τη “γλώσσα” της: το ότι δηλαδή μπορεί και εκφράζεται ευκολότερα συναισθηματικά!

7. Το ένστικτό της: ότι μπορεί εύκολα να …μαντέψει τι της κρύβει!

8. Με το κλάμα πετυχαίνει τα πάντα!

9. Τη διεκδικητικότητά της!

10. Την επιμονή της σε αυτό που θέλει!

11. Την αντοχή της στον πόνο και στις ασθένειες!

Φαίνεται λοιπόν πως ο άνδρας εξιδανικεύει τη γυναίκα, της αποδίδει ιδιότητες που σε εκείνον φαντάζουν “μακρινές” και δύσκολες στην επίτευξη, θεωρώντας την πολλές φορές πιο ώριμη από τον ίδιο, άρα και …επικίνδυνη!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ
Δώσε του χώρο και χρόνο να σε καταλάβει και να τον καταλάβεις, να εκφραστεί χωρίς να τον πιέζεις, μην τον κρίνεις για να μην “κλειστεί”, μην τον κοροϊδέψεις, μην τον “παρηγορήσεις” απλά αν υπάρχει σεξουαλικό πρόβλημα αλλά μίλησέ του ανοιχτά για το ότι είναι κάτι που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και να το ξεπεράσετε ΜΑΖΙ, μην προσπαθείς να τον χειριστείς -είναι κάτι που μισεί, το έχει μάθει άλλωστε από τη μαμά του!

Γενικότερα, άφησέ τον να σε πλησιάσει, δείξε του ότι είσαι γυναίκα και όχι …άνδρας! Μην ντρέπεσαι να του δείξεις πως και εσύ έχεις αδυναμίες και ελαττώματα όπως όλοι μας!

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ένας πραγματικός άνδρας δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από μια γυναίκα. Ίσως μόνο την δολιότητα της…

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More