Τι μπορεί να “τρομάξει” έναν άντρα στο πρώτο ραντεβού; 6 σημεία που πρέπει να αποφύγεις

Πρώτο ραντεβού. Γίνεσαι μια κουκλίτσα, προετοιμάζεσαι ψυχολογικά και βγαίνεις. Για να έχουμε όμως και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα θα χρειαστείς και τη βοήθεια της ειδικού. Η Ελπίδα Παναγιωτουνάκου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια είναι εδώ για να μας βοηθήσει να αποφύγουμε όλα εκείνα που θα τον τρομάξουν και θα τον διώξουν. Το ζητούμενο είναι να θελήσει και δεύτερο και τρίτο ραντεβού, ε; Ο λόγος στην ειδικό…

Είτε φλερτάρεις και βγαίνεις συχνά, είτε έχεις αφήσει το “άθλημα” για καιρό, το πρώτο ραντεβού δεν παύει ποτέ να αποτελεί μια πρόκληση. Πόσο άβολη και αμήχανη είναι η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι πως το βλέμμα του άντρα απέναντί σου εκφράζει την αγωνία του για το πώς θα φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα!

Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να ταιριάξεις με κάποιον, ακόμα και όταν σε προσελκύει εμφανισιακά, καθώς ένα πλήθος παραγόντων, όπως τα ενδιαφέροντα, ο τρόπος ανατροφής, η φιλοσοφία ζωής, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Εάν, ωστόσο, έχεις παρατηρήσει πως συστηματικά τα “πρώτα ραντεβού” που βγαίνεις, σπάνια καταλήγουν και σε “δεύτερα”, τότε ίσως να πρέπει να αναρωτηθείς: “Μήπως τον τρομάζω στο πρώτο ραντεβού;”

6 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ 1ο ΡΑΝΤΕΒΟΥ
1. Φλερτάρεις και με άλλους
Ενώ έχετε βγει μαζί, το βλέμμα σου προσελκύεται από άλλους άντρες που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο. Ακόμα χειρότερα, κάνεις σχόλια για αυτούς. Σκέψου πως δεν ξέρει εάν ψάχνεις για μια ευκαιριακή σχέση ή για κάτι πιο σταθερό. Επομένως, είναι σημαντικό να είσαι επικεντρωμένη σε εκείνον, σχολιάζοντας αυτά που λέει, προκειμένου να βεβαιωθεί πως έχει την προσοχή σου. Άλλωστε, το αντίθετο θα ήταν τουλάχιστον αγενές, από τη στιγμή που συνοδεύεσαι.

2. Μοιάζεις απρόσιτη
Συχνά, οι άντρες διστάζουν για το εάν είναι ή όχι πολύ νωρίς για να σε αγγίξουν. Μέσα τους γίνεται μια πάλη ανάμεσα στο “Θέλω να τη φιλήσω” και το “Θα ανταποκριθεί θετικά ή θα τραβηχτεί;”. Εάν δείχνεις απόμακρη και ψυχρή, περισσότερο από αμηχανία και όχι τόσο από αντιπάθεια, είναι πιθανό να παρεξηγήσει τη στάση σου. Προσπάθησε να γύρεις προς το μέρος του, βρίσκοντας αφορμή να τον ακουμπήσεις τυχαία καθώς προσπαθείς να πιάσεις κάτι από το τραπέζι, έτσι ώστε να τον κάνεις να νιώσει πιο επιθυμητός

3. Δεν του δίνεις σημάδια για το εάν θα ήσουν δεκτική να ξαναβγείτε
Για πολλούς άντρες παίζει σπουδαίο ρόλο να σε εντυπωσιάσουν στο πρώτο ραντεβού. Είναι σαν ένα πρότζεκτ που θεωρούν ότι έχουν αναλάβει και θα πρέπει να φέρουν με επιτυχία εις πέρας. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει ο άντρας απέναντί σου βρες ευκαιρίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, να υπονοήσεις πως σκέφτεσαι μια επόμενη συνάντηση: “Νομίζω πως θα έπρεπε να δούμε αυτή την ταινία μαζί. Θα την έβρισκες ενδιαφέρουσα” ή “Έχει ανοίξει ένα νέο εστιατόριο που θα ήθελα να δοκιμάσω την κουζίνα του”.

4. Δείχνεις ανασφαλής
“Δεν το πιστεύω πως θέλησες να βγεις μαζί μου”, “Γιατί να ενδιαφερθείς για μένα, αφού θα μπορούσες να έχεις όποια θέλεις”, “Σίγουρα είμαι ο τύπος της γυναίκας που βγαίνεις συνήθως;”… Μπορεί ο άντρας να επιθυμεί να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αλλά η υπερβολική ανασφάλεια τον τρομάζει. Προδιαθέτει σε μια σχέση εξάρτησης, όπου εσύ θα είσαι διαρκώς γαντζωμένη πάνω του, αναζητώντας επιβεβαίωση και λύση στα όσα σε δυσκολεύουν αποκλειστικά από εκείνον.

5. Είσαι υπερβολικά εκδηλωτική
Τα υπερβολικά σχόλια είτε για το πόσο όμορφος και ευχάριστος είναι, είτε για το πόσο τέλεια περνάτε, μπορεί να τον τρομοκρατήσουν. Το να προγραμματίζεις, για παράδειγμα, το επόμενο ραντεβού ενώ το πρώτο είναι ακόμα σε εξέλιξη, το να κάθεσαι πολύ κοντά του, αγγίζοντάς τον συνεχώς ή το να του στέλνεις μηνύματα με το που θα χωριστείτε συνεχίζοντας τη συζήτηση μαζί του, συνήθως τον απομακρύνουν παρά τον προσελκύουν

6. Μιλάς για γάμο και οικογένεια
Ακόμα και αν στοχεύεις στη δημιουργία μιας σταθερής σχέσης που θα μπορούσε να καταλήξει σε γάμο και οικογένεια, το να μιλάς για κάτι τέτοιο από το πρώτο ραντεβού, είναι πιθανό να τον κάνει να αισθανθεί πως ψάχνεις στο πρόσωπό του για τον μελλοντικό πατέρα των παιδιών σου. Πέρασε το μήνυμα πως είσαι σταθερή και επενδύεις στις σχέσεις σου, αλλά όχι: “Έλα να παντρευτούμε αύριο!”.

Μην Ξεχνάς!
Τα πρώτα ραντεβού μπορεί να είναι συναρπαστικά, διασκεδαστικά και αναζωογονητικά. Μπορεί, όμως, να αποτελούν και πηγή άγχους, αμηχανίας και νευρικότητας. Το άγχος πηγάζει τις περισσότερες φορές από την πίεση που ασκείς στον εαυτό σου, προκειμένου να είσαι ελκυστική και αρεστή. Θυμήσου πως όταν ξεκινάς μια γνωριμία με άγχος, το πιθανότερο είναι να οδηγηθείς σε μια σειρά αστοχιών στη συμπεριφορά σου, όπως οι παραπάνω. Αφέσου στη στιγμή, δίχως πλάνο και δείξει ποια πραγματικά είσαι… Εάν δεν του αρέσεις, μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος για σένα!

Read More

And More