Το φλερτ μέσα από το facebook θεωρείται απιστία;

Και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι ο σύντροφός σου επικοινωνεί διαδικτυακά και με άλλες γυναίκες. Το ευνοεί η εποχή μας, τα social media που έχουν κατακλύσει τη ζωή μας. Πώς νιώθεις; Προδοσία; Το καταγράφεις ως απιστία; Αυτό ακριβώς καλείται σήμερα να μας απαντήσει η ειδικός. Και για να είμαστε και απολύτως σωστοί, πρέπει να αναφέρουμε κάπου εδώ ότι η επικοινωνία μέσω των social media και το φλερτ με άλλους δεν είναι μόνο αντρική συνήθεια, αλλά το κάνουν και αρκετές γυναίκες. Τελικά είναι όμως απιστία; Ο λόγος στην Ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα

“Είμαι 32 ετών και με το σύντροφό μου μένουμε μαζί 3 χρόνια. Έχω καταλάβει τον τελευταίο καιρό ότι φλερτάρει με άλλες κοπέλες μέσα από το Facebook! Του το είπα, μου απάντησε πως απλά περνάει την ώρα του και του αρέσει αυτό. Λίγο αργότερα, ανακάλυψα πως ανταλλάσσει ερωτικά μηνύματα μαζί τους… Τσακωθήκαμε και επιμένει ότι αυτό δεν είναι απιστία! Τι να κάνω;»

Ερωτήματα που ακούμε αρκετά συχνά στο χώρο μας, καθώς το μυαλό αναρωτιέται: “Και αν δεν του φτάνω εγώ; Μήπως δεν τον καλύπτω σεξουαλικά; Μήπως δεν με θέλει πια; Μήπως…, μήπως…, μήπως πρέπει να χωρίσω τελικά;”

Πράγματι, η τεχνολογία σήμερα δίνει την ευκαιρία να κάνουν γνωριμίες οι άνθρωποι πολύ εύκολα μέσα από διάφορες εφαρμογές (δεν είναι μόνο το Facebook). Μάλιστα, είναι τόσο εύκολο πλέον, που δεν χρειάζεται πια να σηκωθεί καν κάποιος από τον καναπέ του για αναζήτηση παρέας ή ερωτικής διαδικτυακής συντροφιάς. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος είναι δεσμευμένος ή όχι! Το θέμα είναι τι ρισκάρει ο καθένας, γιατί όπως και ο λαός μας λέει: “Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!» Βέβαια, στις παραπάνω περιπτώσεις, θεωρείται δεδομένο πως μπορεί κάποιος να έχει και τα δύο, ζώντας τη διπλή ζωή του, εφόσον άλλο ένα ατού της τεχνολογίας είναι ότι πολλά μπορούν να μείνουν …κρυφά, έως ότου βέβαια αποκαλυφθούν!

Είναι απιστία ή όχι;
Αν ο σύντροφός σας απαντήσει πως δεν είναι απιστία, τότε ρωτήστε τον ή μάλλον πείτε του πως ούτε και εκείνον τον ενοχλεί, αν θα ανταλλάξετε σεξουαλικά μηνύματα και ερωτόλογα με κάποιον …άγνωστο μέσα από τα social media!
Η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση, θα λέγαμε, εφόσον οι περισσότερες γυναίκες το θεωρούν απιστία, ενώ οι περισσότεροι άνδρες όχι, εφόσον δεν έχουν στενή σωματική επαφή, μιλάνε όμως για τον εαυτό τους, επειδή η εμπειρία μας δείχνει πως και εκείνοι δεν ανέχονται μία τέτοιου είδους συμπεριφορά από τη σύντροφό τους -ναι, και οι γυναίκες επίσης, κάνουν τα ίδια!
Η απάντηση λοιπόν, δική σας!

Τότε, γιατί;
“Εφόσον με θέλει, με αγαπάει και σεξουαλικά με ποθεί όπως λέει, τότε γιατί αναζητά άλλη γυναικεία συντροφιά, έστω και διαδικτυακά;” Η επόμενη ερώτηση, που συνήθως φέρνει και την εκλογίκευση μαζί της: “Το κάνει για να επιβεβαιωθεί, για να νιώσει ότι περνάει η μπογιά του, για να μάθει τι αρέσει στις γυναίκες γενικότερα και να τα κάνουμε μαζί!» – ναι, το έχουμε ακούσει και αυτό!

Η αλήθεια είναι πως η ευκολία, η ανωνυμία, το απρόσωπο, το “χωρίς συνέχεια”, το “όποτε θέλω” αλλά και το “χωρίς υποχρεώσεις”, σε συνδυασμό με τον έντονο ερεθισμό στα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου, εντείνουν οποιαδήποτε διαδικτυακή επαφή αλλά και το χάσμα που δημιουργείται στις σχέσεις και στην επικοινωνία του ζευγαριού…

/
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More