Πίσω στην κορυφή της σελίδας
15.06.2010 | 16:17

Πώς να επιλέξεις σύντροφο

Πώς να επιλέξεις σύντροφο
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μην παρασυρθείς από την ανάγκη σου για συντροφικότητα. Η σωστή επιλογή θέλει μυαλό και χρόνο.

 
Τι είναι προτιμότερο να έχεις μια σχέση που σε ταλαιπωρεί προκειμένου να μην είσαι μόνη σου ή να μείνεις λίγο παραπάνω μόνη σου προκειμένου να κάνεις τη σωστή επιλογή και να γίνεις ευτυχισμένη; Νομίζω η απάντηση είναι σαφής.
 
 
H ψυχολόγος Ντόρα Μίνου σε βοηθάει να κάνεις τη σωστή επιλογή... για να μην έχεις κακά ξεμπερδέματα!

-Αν το παρελθόν σε καταδιώκει ακόμα καλύτερα να φροντίσεις να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα μέσα σου. Δεν είναι ωραίο να πληρώνει ένας "αθώος" τα λάθη ενός προηγούμενου. Και είναι γνωστό πλέον ότι οι σχέσεις "χαντζαπλαστ" δεν έχουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

-Καλό είναι να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου πριν προχωρήσεις παρακάτω.

-Η αυτογνωσία είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Καλό λοιπόν είναι να βλέπουμε τα λάθη του άλλου, αλλά να αναγνωρίζουμε και τα δικά μας. Σκέψου λοιπόν και εντόπισε τα δικά σου λάθη. Παραδέξου τα και προσπάθησε να μην τα επαναλάβεις.

-Ενίσχυσε την αυτοεκτίμησή σου. Η καλή σχέση με τον εαυτό μας δύσκολα μας παρασύρει σε λάθη που "δεν μας αξίζουν".

-Σκέψου καλά. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Τι έχεις ανάγκη; Πώς θέλεις να είναι ο άνθρωπος που θα έχεις δίπλα σου; Τι σημαίνει σχέση για σένα; Γίνε συγκεκριμένη και μείνε πιστή στις επιθυμίες σου. Μην κάνεις εκπτώσεις στα βασικά θέλω σου.

-Οριοθέτηση. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να θέτει τα όριά του. Η πραγματικότητα έχει αποδείξει πως όταν τα όρια είναι ασαφή ή ακόμα και ανύπαρκτα κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, ούτε καν εκείνος που “φαινομενικά” η κατάσταση είναι υπέρ του. Και κυρίως σταματάει να σε σέβεται.

-Κάνε εικόνες, οραματίσου, ονειρέψου. Οπτικοποίησε στο μυαλό σου τη σχέση, φτιάξε την εικόνα που θέλεις. Προσδιόρισε πως ακριβώς θα ήθελες έναν σύντροφο δίπλα σου. Εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου.

-Προσπάθησε να μην χάνεις την ψυχραιμία σου και να μην σου γίνει έμμονη ιδέα η αναζήτηση συντρόφου. Μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτό. Αν ζεις μόνο για αυτό, χάνεις όλα τα υπόλοιπα.


-Να είσαι ειλικρινής. Να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι αυθεντική. Μην υποδύεσαι ρόλους, μην υποκρίνεσαι κάποια άλλη. Μην υιοθετείς συμπεριφορές που πιστεύεις ότι θα “επισπεύσουν” τις καταστάσεις. Δείξε ποια πραγματικά είσαι χωρίς να φοβάσαι την απόρριψη. Καλύτερα να ξέρει από την αρχή ποια είσαι και να μην το ανακαλύψει στην πορεία. Σε όποιον αρέσουμε... που λέμε... Μόνο έτσι τα πράγματα γίνονται σωστά.
 

 
Της Ξένιας Ιωάννου
Με την πολύτιμη συνεργασία της ψυχολόγου Ντόρας Μίνου
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Πες τη γνώμη σου

Πείτε μας...

Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
λέγεται ΤL!fe...

Top 10