Σε θέλει, δεν σε θέλει ή …περίπου σε θέλει;

Υπάρχει κάποιος… αλλά δεν ξέρεις. Η συμπεριφορά του δείχνει ότι θέλει… αλλά δεν είσαι και σίγουρη. Μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ή να πάρει ένα τηλέφωνο ή να πει μια γλυκιά κουβέντα ή να σε κοιτάξει κάπως ή να σε αγγίξει κάπως… Κάτι… Κάτι που αρκεί για να φουντώσουν οι ελπίδες σου και η σιγουριά σου ότι ναι, σε θέλει. Και μετά σιωπή… Και μετά τίποτα… Και μετά κρύο… Και μετά ζέστη… Ναι, όχι, ναι, όχι… Τη μία νιώθεις ότι σε θέλει… την άλλη αναρωτιέσαι, την παράλλη απογοητεύεσαι… και ξανά από την αρχή. Δεν κουράστηκες; Κουράστηκες, αλλά και τι να κάνεις; Δεν υπάρχει και κάτι άλλο στον ορίζοντα.

Αυτό είναι. Ο ορίζοντας. Η κούρασή σου. Η ανάγκη σου για μια σχέση χωρίς εμπόδια, χωρίς προσπάθεια, η ανάγκη σου για μια άνευ όρων αγκαλιά που θα σου επιτρέψει να αναστενάξεις αποβάλλοντας από μέσα σου τις τοξίνες που έχουν συσσωρευθεί. Τις τοξίνες των παρελθοντικών απογοητεύσεων, τις διαψεύσεις, τους φόβους, τις ανασφάλειες

Κι όσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα εκείνος με το άλογο που σου έκαναν πλύση εγκεφάλου από όταν γεννήθηκες -παραμύθια, ταινίες κι όνειρα- τόσο τα βάζεις με τον εαυτό σου. Κι όσο τα βάζεις με τον εαυτό σου τόσο γεμίζεις ανασφάλειες. Κι όσο γεμίζεις ανασφάλειες τόσο πιο λάθος επιλογές κάνεις ή απλά συμβιβάζεσαι. Και πέφτεις και θυμώνεις και ξεσπάς… Been there, done that!

ΘΕΛΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ
Καταρχάς, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πρέπει να ξέρεις πως ο άντρας που θέλει, ο άντρας που πραγματικά θέλει, δεν έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Ναι, η φοβία δέσμευσης υπάρχει, ναι, άντρες δειλοί υπάρχουν, ναι, άντρες που δεν ξέρουν τι θέλουν υπάρχουν, αλλά πίστεψέ με αν πετύχεις άντρα σε τέτοια φάση δεν είναι αυτό που ζητάς. Απλά θα ταλαιπωρηθείς και το πιο πιθανό να χάσεις και ό,τι σου έχει απομείνει από τον εαυτό σου.

Ο άντρας που σε θέλει θα στο δείξει. Δεν θα αντέξει να μην στο δείξει. Όταν θέλεις σε κυβερνά η επιθυμία, σε καθοδηγεί η ανάγκη, το θέλω. Για σκέψου λίγο τον εαυτό σου. Έχεις μυαλό να χρησιμοποιήσεις τη λογική όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένη; Όχι. Κάπως έτσι είναι και οι άντρες. Κάπως έτσι είμαστε όλοι μας.

Αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λογική του, αν κάποιος δεν μπορεί να ξεπεράσει τους φόβους του, τα τραύματά του, τότε σίγουρα δεν σε θέλει όσο θα ήθελες να σε θέλει. Άρα δεν χάνεις χρόνο. Προχωράς. Τι θα πει δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα; Κάνε δυο βήματα παρακάτω και μετά βγάλε συμπεράσματα. Κι αν όντως δεν βλέπεις κάτι δυο βήματα παρακάτω, ε αυτός δεν είναι λόγος να εγκλωβιστείς, να παγιδευτείς, να ταλαιπωρηθείς σε μια σχέση με κάποιον που περίπου σε θέλει. Καλύτερα μόνη. Ναι;

Θα δεχτώ ότι φοβάται τη δέσμευση γιατί η προηγούμενη τον πλήγωσε και τώρα φοβάται ότι θα πονέσει ξανά. Θα δεχτώ ότι ψυχικά τραύματα της παιδικής του ηλικίας του δημιούργησαν πρόβλημα εμπιστοσύνης. Θα σεβαστώ τη φάση του να μην θέλει κάτι σοβαρό, θα σεβαστώ και τη φάση του να θέλει απλά να κάνει σεξ και να περνάει καλά χωρίς τα περαιτέρω… αλλά όχι μαζί μου. Δεν κατάλαβα. Κι εγώ για να περνάω καλά γεννήθηκα. Όχι για να εξυπηρετώ την καλοπέραση κάποιου άλλου εις βάρος μου. Ναι;

ΦΟΒΟΥ… ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Συμβιβάζομαι σημαίνει φοβάμαι. Είμαι με κάποιον που δεν με κάνει απόλυτα ευτυχισμένη σημαίνει συμβιβάζομαι. Είμαι με κάποιον που δεν με καλύπτει σημαίνει επίσης συμβιβάζομαι. Και μένω με κάποιον για να μην είμαι μόνη σημαίνει ότι δεν πιστεύω στον εαυτό μου. Πιστεύω πως οι άλλες είναι καλύτερες, πως οι άλλες κάτι κάνουν καλύτερα, ότι έχουν ωραιότερο σώμα, ότι κάνουν καλύτερο σεξ, ότι… ότι… Ηττοπάθεια. Ανασφάλεια. Κανείς δεν θέλει μια τέτοια γκόμενα. Και πίστεψέ με η απουσία αυτοπεποίθησης και προσωπικότητας μυρίζει από μακριά.

Ναι, ο άντρας που θέλει κάνει και τις κινήσεις που θέλεις. Θα πάρει. Δεν θα σκεφτεί εγωισμούς, δεν θα δειλιάσει, δεν θα μετρήσει τίποτα. Κι αυτό το λένε όλοι οι άντρες που κυκλοφορούν εκεί έξω κι έχουν θελήσει έστω και μια φορά στη ζωή τους. Όλοι οι υπόλοιποι δεν την έχουν ακούσει αρκετά μαζί σου ή έχουν και κάτι άλλο στο μυαλό τους ή κάτι έκανες λάθος αρχικά και βολεύτηκαν σε μια κατάσταση. Για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιες και μόνο. Γιατί σε κάθε κατάσταση υπάρχει η επιλογή. Άρα δεν μπορείς να κατηγορείς κανέναν για τις επιλογές σου.

Ίσως ακούγομαι σκληρή. Να πούμε καλύτερα ρεαλίστρια; Να πούμε κάποια που στεναχωριέται να βλέπει κορίτσια παγιδευμένα σε σχέσεις που δεν τους προσφέρουν αυτό που ονειρεύονται; Ναι, υπάρχουν όμορφες σχέσεις. Ναι, υπάρχουν άντρες που ξέρουν να φέρονται. Όλα εξαρτώνται όμως και από τη δική σου συμπεριφορά. Τίποτα δεν είναι μονόπλευρο.

SEE THROUGH
Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτές τις ιστορίες είναι να καταφέρεις να δεις σωστά την κατάσταση. Να καθαρίσεις το μυαλό σου και να μπορέσεις να δεις πίσω από τις δικαιολογίες που υψώνεις ως εμπόδια μπροστά στο φευγιό σου από αυτόν τον άνθρωπο που δεν είσαι σίγουρη ότι σε θέλει. Ναι, όλες μας μπορούμε αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα έτσι όπως μας βολεύουν, όλες μας μπορούμε να φυτρώσουμε ελπίδες εκεί που δεν τις σπέρνουν, όλες μπορούμε να κάνουμε την τρίχα τριχιά. Επειδή όμως από αυτό εξαρτάται η ευτυχία μας, η ψυχολογία μας και η καλοπέρασή μας καλό είναι να είμαστε νηφάλιες απέναντι στην μεγάλη εικόνα. Σε θέλει; Σου τηλεφωνεί; Σου μιλάει όμορφα; Είναι εκεί; Σε στηρίζει; Σου έχει φέρει ποτέ λουλούδια; Σου κάνει κοπλιμέντα; Μοιράζεστε πράγματα; Σε φιλάει; Σε αγκαλιάζει; Σε κάνει να χαμογελάς; Σε ξαλαφρώνει; Σε κάνει να νιώθεις ελαφριά; Μπορείτε να κάνετε έναν ολοκληρωμένο διάλογο; Νιώθεις ασφάλεια δίπλα του;

Κάνε μια λίστα με όλα όσα ορίζουν τη δική σου συντροφική ευτυχία και απάντησε με ειλικρίνεια. Η απάντηση υπάρχει ήδη μέσα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την ακούσεις και να μην φοβηθείς τη μοναξιά. Ούτε τις μέρες χωρίς σεξ. Δεν έγινε και τίποτα.

Αν θέλεις να γίνεις ευτυχισμένη πραγματικά πρέπει να είσαι με κάποιον που σε θέλει πραγματικά. Όλα τα άλλα είναι σπατάλη χρόνου στην καλύτερη, κακοποίηση στη χειρότερη περίπτωση. Όπως και να ‘χει μην υποτιμάς τον εαυτό σου και μην σπαταλιέσαι στο παιχνίδι ενός άλλου. Παίξε το δικό σου παιχνίδι και γίνε εσύ η κυρίαρχος της ζωής σου και της προσωπική σου ευτυχίας. Μην εξαρτάσαι από τις διαθέσεις ενός περίπου συντρόφου και μην καλύπτεις τις ανάγκες με ημίμετρα. Με ψίχουλα δεν χόρτασε ποτέ κανείς.

Και να σου πω κι ένα αντρικό μυστικό; Κανένας άντρας δεν γοητεύεται από μια γυναίκα που τρέφεται με ψίχουλα. Και ομιλώ μεταφορικά… Για να μην παρεξηγηθώ μιλάω για ψυχικές, συναισθηματικές, ανθρώπινες ανάγκες και όχι υλικά αγαθά. Ουδείς σεβάστηκε κι αγάπησε γυναίκες πρόθυμες να ξεχάσουν τις ίδιες τους τις ανάγκες. Τους προκαλούν την καχυποψία στην καλύτερη, την σαδιστική ανάγκη να τις διαλύσουν στη χειρότερη.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ειμαι σε μια πολυ περιεργη φαση κ το συγκεκριμενο αρθρο με βοηθησε πολυ…αν ο αλλος σε θελει κανει τα παντα κ δεν σου προκαλει ανασφαλεια,μενουμε με ατομα που μπορει να μην αξιζουν καν τον χρονο μας, και η λογικη της δευετερης ευκαιριας δυσκολα θα πρεπει να εφαρμοζεται….αν ραγισει το γυαλι παει…ελπιζω να σταματησουμε να γινομαστε θυματα και απο επιλογη!

  2. Απαραδεχτο αρθρο. Ενισχυει την γυναικεια παθητικοτητα και την περεταιρω απομακρυνση των δυο φυλων. Δηλαδη μονο ο αντρας να δειχνει ενδιαφερον ενω η γυναικα τιποτα; παθητικη μονο να περιμενει τον πριγκηπα που θα πεσει στα ποδια της; μονοπλευρο φλερτ; ευχαριστω δε θα παρω. Τετοιες παθητικες γυναικες ΔΕΝ θελουμε. Γουσταρουμε τις γυναικες που διεκδικουν.

  3. ʼλλο ένα άρθρο που εξυμνεί το απαράδεκτο πρότυπο της απαθούς, κακομαθημένης “πριγκήπισσας”. Υποτίθεται στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες τα δύο φύλα είναι ίσα, σωστά; Γιατί λοιπόν οι γυναίκες να παραμένουν παθητικές και να μην διεκδικούν ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Το πρότυπο του άνδρα κυνηγού/παροχέα και της γυναίκας-“επάθλου” είναι ένα απηρχαιωμένο, 100% κοινωνικό κατασκεύασμα και μοχλός ψυχολογικής/ηθικής/κοινωνικής/οικονομικής πίεσης προς τον ανδρικό πληθυσμό. Επειδή πολλοί ψευδο-ορθολογιστές επικαλούνται την φύση ως δείκτη των ανθρώπινων σχέσεων, ε μάθετε λοιπόν πως ΠΟΥΘΕΝΑ στο ζωϊκό βασίλειο τα αρσενικά δεν κυνηγούν τα θηλυκά. Τα αρσενικά ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την εξουσία και μετά τα θηλυκά ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ για ζευγάρωμα (π.χ. αιλουροειδή, πρωτεύοντα). Επειδή όμως θέλω να πιστεύω πως οι άνθρωποι δεν είναι ζώα, το καλύτερο είναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ να αναλαμβάνουν την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο φλερτ και τον έρωτα. Επίσης, πέρα από το “ιδανικό” πρότυπο της/του συντρόφου που έχουμε στο μυαλό μας και τις ανάλογες απαιτήσεις που προβάλλουμε, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Πάντως, για να πούμε την αλήθεια στην σημερινή εποχή η γυναίκα έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στον ερωτικό στίβο. Μια στοιχειωδώς εμφανίσιμη γυναίκα έχει πληθώρα επιλογών ερωτικών συντρόφων (σε αυτό βέβαια φταίνε οι άνδρες που είναι τόσο απλόχερα “διαθέσιμοι”), οπότε μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τις καταστάσεις που περιγράφει το άρθρο. Το αν κολλάει κανείς εκεί που τρώει φτύσιμο έχει να κάνει με την ψυχολογία και την αυτοεκτίμησή του.

  4. Δεν είναι ακόμα απαρχαιωμένο. Οι κανόνες και οι νόμοι έχουν δημιουργηθεί σιγά σιγά στην πάροδο του χρόνου.
    Για να αλλάξει όμως το γεγονός ότι άλλο πράγμα τραβάει τον άντρα σε μια γυναίκα και αλλό τη γυναίκα σε έναν άντρα θα πρέπει να περάσουν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.
    Άλλο ίσοι και άλλο ίδιοι. Το γυναικείο ένστικτο εστιάζει στην ασφάλεια ψυχολογική και φυσική. Αυτά τα παρέχεις ανεπιρρέαστος από συναισθηματισμούς. Θα δώσεις θαλπωρή και αγκαλιά. Θα δείξεις όμως ότι μένεις στους στόχους σου.
    Δές μια εικόνα στο μυαλό σου. Και δές! Τί σου προξενεί ενστικτωδώς.
    Ένας άντρας να γκρινιάζει στη γυναίκα του, περπατώντας στο δρόμο δίπλα του για το ότι πονάνε τα πόδια του από το περπάτημα. Τί λες να νοιώθει εκείνη εκείνη την στιγμή/
    Θα είναι συνώνυμο της παροχής ασφάλειας προς αυτήν ή θα νοιώσει απέχθεια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More