Be the One! Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ιδανικής συντρόφου;

Κι όμως η εμφάνιση δεν αρκεί. Για να μη σου πω ότι τις περισσότερες φορές παίζει δευτερεύοντα ρόλο -τελικά. Τα πάντα κρίνονται στη συμπεριφορά, στις πράξεις. Μπορεί ένα όμορφο γυναικείο πρόσωπο ή ένα εντυπωσιακό σώμα να τραβήξει την αντρική προσοχή, αλλά δεν είναι αυτό που θα τον κρατήσει σε μια σχέση. Ο άντρας μένει εκεί που περνάει καλά, εκεί που δεν καταπιέζεται…

Το ζητούμενο λοιπόν είναι ο σύντροφός σου να είναι, να νιώθει ευτυχισμένος. Αυτή είναι η ιδανική σύντροφος και η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα μας δίνει τα χαρακτηριστικά της.

Δες έχεις λοιπόν παρά να τσεκάρεις ποια από αυτά έχεις -και να τα διατηρήσεις- αλλά και ποια από αυτά δεν έχεις -και πρέπει να αποκτήσεις!

Η ιδανική σύντροφος λοιπόν…

1. Αγαπά…
Δεν είναι μύθος ότι οι άντρες είναι σαν μικρά παιδιά. Πάνω από όλα όμως είναι άνθρωποι και όπως κι εμείς έτσι κι εκείνοι έχουν ανάγκη από αγάπη και τρυφερότητα. Η σωστή σύντροφος λοιπόν είναι δοτική, εκφράζει τα συναισθήματά της αλλά και τα δείχνει εμπράκτως. Η “δοσολογία” αλλά και ο τρόπος είναι θέμα γούστου και βιωμάτων.

2. Στηρίζει…
Ένας άντρας γοητεύεται και περνάει καλά στη σχέση του με μια γυναίκα που στηρίζει τις επιλογές του και είναι επιεικής με τις όποιες “αποτυχίες”. Η ιδανική σύντροφος δεν είναι ανταγωνιστική και δεν περιμένει -ετοιμοπόλεμη- να υπογραμμίσει τα όποια λάθη. Το αντίθετο. Είναι υποστηρικτική και στέκεται δίπλα του. Στα καλά και στα άσχημα!

3. Συζητά…
Επικοινωνεί αυτό που ακριβώς θέλει χωρίς υποννοούμενα και υπεκφυγές. Με άμεσο, ωραίο τρόπο και σαφή. Πολλά ζευγάρια δυστυχώς χάνονται στη “μετάφραση” κι έχουν από τον άλλο την απαίτηση να μαντέψει τα θέλω του. Δεν είναι όμως έτσι πάντα. Η συζήτηση, ο διάλογος αποτελούν τα όπλα κάθε συντρόφου.

4. Έχει αυτοσεβασμό…
Η σωστή σύντροφος δεν ξεχνάει και δεν παραμελεί ποτέ τον εαυτό της. Κλισέ, αλλά βασικό. Δύσκολο μερικές φορές, αλλά απαραίτητο. Το έχει αποδείξει η ίδια η ζωή. Η γυναίκα για να μπορεί να δώσει αγάπη πρέπει να νιώθει καλά με τον εαυτό της και να φροντίζει για την αυτοπεποίθησή της. Μερικές φορές φυσικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίζει και για την εμφάνισή της.

5. Σέβεται…
Δεν ειρωνεύεται, δεν γαργαλάει την ανασφάλειά του, δεν προκαλεί τη ζήλια του εσκεμμένα, δεν παίζει με την ψυχολογία του, δεν κοροϊδεύει. Είναι ειλικρινής και αξιοπρεπής. Εξάλλου το να έχεις έναν σύντροφο που υποτιμάς τη νοημοσύνη του είναι σαν να υποτιμάς τον ίδιο σου τον εαυτό που έχει επιλέξει να είναι με έναν τέτοιο άντρα.

6. Τον κάνει να νιώθει σημαντικός…
Κι αυτό γίνεται με πολύ απλούς τρόπους. Ζητά τη γνώμη του, τη βοήθειά του… Κι αυτό παραπέμπει στο αρχέτυπο του αρσενικού που είναι ισχυρός και φροντίζει για την επιβίωσή σου. Τους αρέσει αυτό!

7. Δεν είναι υπερβολικά σέξι…
Ναι είναι κομψή. Ναι είναι μοντέρνα. Ναι περιποιείται τον εαυτό της. Ναι ντύνεται και συμπεριφέρεται έτσι ώστε να προσελκύσει τον σύντροφό της και να διατηρήσει το ενδιαφέρον του. Οι υπερβολές όμως δεν βοήθησαν ποτέ καμία. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να τραβήξεις την προσοχή του, αλλά όχι και ολόκληρου του αντρικού πλυθυσμού. Αυτό -στους περισσότερους- δεν αρέσει.

8. Δίνει χώρο και χρόνο…
Δεν καταπιέζει, δεν κλέβει το οξυγόνο του, αναγνωρίζει την ανάγκη του για ελευθερία και σέβεται την αυτονομία του -κάτι πολύ σημαντικό σε ένα ζευγάρι. Η ιδανική σύντροφος επίσης φροντίζει να έχει κι εκείνη χρόνο για τους φίλους της, τις δραστηριότητές της.

9. Δεν είναι ανασφαλής…
Δεν ταράζεται, δεν αντιδρά όταν εκείνος περνάει καλά και χωρίς εκείνη. Το ζητούμενο είναι να χαίρεσαι με τη χαρά του και φυσικά να γνωρίζεις τι είναι αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να μην απειλείσαι από αυτά.

10. Προτεραιότητα…
Η ιδανική σύντροφος έχει προτεραιότητες. Και το Νο1 είναι εκείνος. Και του το δείχνει. Του έχει δώσει δηλαδή τον απαραίτητο χώρο και χρόνο από τη ζωή της.

ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
Όλα τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που έναν άντρας τα αξίζει όλα αυτά, στην περίπτωση που κι εκείνος με τον τρόπο του έχει φροντίσει να έχει ανάλογη συμπεριφορά, ναι;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας!
    Στις ημέρες μας, όπου όλα γύρω είναι απαιτητικά, που τρέχουμε σαν τρελές από το πρωί μέχρι το βράδυ να καλύψουμε ένα σωρό ανάγκες ΑΛΛΩΝ – το τελευταίο που αντέχουμε να κάνουμε είναι όλα τα παραπάνω!

    Μακάρι να έρθει η στιγμή που αυτό θα συμβεί…
    για την ώρα μόνο λόγια παρηγοριάς χρειαζόμαστε!

  2. Συμφωνώ με την Αναστάσια. Επίσης, αν κάνεις όλα αυτά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σε θεωρήσει ο άλλος δεδομένη. Δυστυχώς, ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολύ άνθρωποι που θα εκτιμήσουν τα παραπάνω. Αποτέλεσμα: ενώ θες να δώσεις τα παραπάνω, κλείνεσαι στο καβούκι σου, επειδή τα έχεις ήδη δώσει σε κάποιους και τι;;;;; Έφαγες τα μούτρα σου. Καλά λένε ότι στους άντρες αρέσουν τα κακά κορίτσια…..

  3. όλα τα παραπάνω φυσικά να τα βάλουμε και στον ιδανικό σύντροφο-άνδρα, (Όλα τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που έναν άντρας τα αξίζει όλα αυτά, στην περίπτωση που κι εκείνος με τον τρόπο του έχει φροντίσει να έχει ανάλογη συμπεριφορά, ναι;)……..τότε μιλάμε για το ιδανικό ζευγάρι!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More