Τι να κάνεις στην περίπτωση που στην πέφτει το αγόρι της φίλη σου…

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ…

Δεν είναι η ιδέα σου, όχι. Ο σύντροφός της καλύτερής σου φίλης σε φλερτάρει κανονικά. Και κάπου εδώ έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι. Τι μπορείς να κάνεις; Τι πρέπει να κάνεις; Ποιος είναι ο σωστός χειρισμός μιας τέτοιας κατάστασης;

Να πιάσεις τη φίλη σου και να της εξηγήσεις πόσο “μπιπ” είναι το αγόρι της ή να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις την κατάσταση χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ζευγάρι;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη νομίζω πως είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος να απαντήσει έτσι ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες….

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
1. Εξέτασε τη συμπεριφορά σου, μήπως καταλάθος έστειλες μηνύματα που παρανοήθηκαν. Τσέκαρε τα πάντα, ξεσκόνισε τη μνήμη σου. Η οικειότητα μερικές φορές δημιουργεί παρεξηγήσεις.

2. Δείξε με τη στάση και τη συμπεριφορά σου ότι το ενδιαφέρον του σε αφήνει παγερά αδιάφορη. Μην τον ενθαρρύνεις, Άρχισε να προσέχεις τις κινήσεις σου και κράτησε μια σταθερή στάση απέναντί του.

3. Αν επιμένει, άρχισε να απομακρύνεσαι από το ζευγάρι ακόμη κι αν αυτό γίνει αντιληπτό και παραξενέψει τη φίλη σου. Μπορείς να βρεις αρκετές δικαιολογίες… αρκεί να πάρεις απόσταση από το θέμα.

4. Αν συνεχίσει, αν επιμένει, τότε του μιλάς ξεκάθαρα και τον βάζεις στη θέση του, επιπλήττοντάς τον κιόλας για τη συμπεριφορά του που δεν τιμά τη σχέση με τη φίλη σου. Φρόντισε να είσαι σαφής, κοφτή, αυστηρή.

5. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν αποδώσει, τότε καλό είναι να μιλήσεις στη φίλη σου με ειλικρίνεια, εξηγώντας όλα αυτά που έχεις κάνει μέχρι στιγμής, έτσι ώστε να καταλάβει ότι δεν πατάει σε γερό σανίδι με τον σύντροφο που έχει επιλέξει και να πάρει τις αποφάσεις της που βέβαια αφορούν αποκλειστικά την ίδια και τη σχέση της.

Read More

And More