ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ: 10 συμβουλές από την ψυχολόγο που δεν πρέπει να ξεχνάς!

Ο κάθε ψυχολόγος στο γραφείο του συναντά καθημερινά πολύ κόσμο. Άντρες και γυναίκες με τα προβλήματα που τους απασχολούν αναζητούν λύσεις. Η ψυχολόγος Ιωάννα Νικολάτου έχοντας στο μυαλό της όλα αυτά που απασχολούν τα σύγχρονα κορίτσια ετοίμασε τις 10 βασικές συμβουλές που πρέπει να λάβεις υπόψην σου. Προσπάθησε να τις τηρήσεις και όλα θα είναι καλύτερα, θα δεις!

Τύπωσέ τες και κόλλησέ τες στο ψυγείο σου ή στην ατζέντα σου ή απλά ρίξτες στην τσάντα σου…

1. Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που πάντα επιθυμούσες! Πρόσεξε όμως οι στόχοι σου να είναι ρεαλιστικοί. Η ιστορία της Σταχτοπούτας και του Πριγκιπόπουλου γράφτηκε μία φορά.

2. Κάνε λάθη! Τέλειος δεν μπορεί να είναι κανένας. Η προσπάθεια να είσαι αλάνθαστη σε περικυκλώνει και σε πνίγει.

3. Γέμισε τη ζωή σου με απλές, ευχάριστες στιγμές. Μία βόλτα με φίλους, ένα αυτοσχέδιο δώρο που θα δώσει χαρά, μία αγκαλιά στην οικογένειά σου. Τίποτα από όλα αυτά δεν χρειάζεται χρήματα.

4. Μερικές φορές, πραγματικά, ο προορισμός δεν έχει σημασία. Στάσου λίγο και σταμάτα να τρέχεις. Απόλαυσε το ταξίδι! Όταν θα φτάσεις στον προορισμό αυτές τις στιγμές του ταξιδιού θα έχεις να διηγηθείς.

5. Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές. Μπορεί να φέρνει τυχαία κάποιον στο δρόμο σου, ΕΣΥ όμως επιλέγεις αν θα τον ξαναδείς ή όχι!

6. Απόφυγε να χρησιμοποιείς τις λέξεις: όλοι, κανείς, πάντα, ποτέ!

7. Αντί να κυνηγάς να πραγματοποιήσεις τις ευχές των άλλων, αναρωτήσου ποιες είναι οι δικές σου ευχές!

8. Σημασία δεν έχει τι όψη έχει η ζωή γύρω σου αλλά με τι μάτια επιλέγεις εσύ να τη δεις!

9. Όλοι έχουμε προτερήματα και ελαττώματα. Πριν βιαστείς να κρίνεις έναν άνθρωπο, και τον ίδιο σου τον εαυτό, προσπάθησε να ανακαλύψεις και τις δύο πλευρές.

10. Nα ξέρεις πότε να λες «ναι» και πότε χρειάζεται να πεις «όχι». Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να θέτεις τα όριά σου!

Read More

And More