ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΣΗ! Είσαι μόνη; 10 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι…

Όλοι λένε πως οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν δυσκολέψει και δεν έχουν άδικο. Αποτέλεσμα; Πολλές γυναίκες να κυκλοφορούν εκεί έξω ελεύθερες, μόνες αναζητώντας το άλλο τους μισό.

Κι όταν αυτό δεν βρίσκεται αγανακτείς, απογοητεύεσαι, τα βάζεις με την τύχη σου, νευριάζεις, στεναχωριέσαι. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου δίνει έναν κατάλογο με δέκα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς…

1.Ο άντρας δεν είναι το παν
“Δεν πρέπει ούτε να αγχώνεσαι, ούτε να απογοητεύεσαι. Η ζωή δεν γυρίζει γύρω από έναν άντρα”.
Μέχρι να έρθει αφιέρωσε το χρόνο σου στον εαυτό σου, στις φίλες σου, στη δουλειά σου. Μην καταχωρείς την απουσία συντρόφου ως πρόβλημα μέσα στο μυαλό σου.

2.Απόλαυσε την ελευθερία σου
“Εκμεταλλεύσου το διάστημα που είσαι μόνη για να κάνεις διάφορα όμορφα πράγματα με τις φίλες σου, γιατί όταν αποκτήσεις σχέση όλα αυτά θα μειωθούν και θα τα νοσταλγείς”.

Η ελευθερία έχει άλλη γλύκα την οποία δυστυχώς εκτιμάς όταν είσαι σε σχέση. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Απλά απόλαυσέ την!

3.Είναι απλά θέμα χρόνου
“Μπορεί να μην έχεις σήμερα σχέση, αλλά δεν θα είσαι για πάντα χωρίς σχέση. Μπορεί σήμερα να μην έχεις αυτό που θέλεις, αλλά μακροπρόθεσμα έχεις πάντα αυτό που προσδοκάς”.

Μην καταστροφολογείς και μην απογοητεύεσαι. Μην σκέφτεσαι αρνητικά και μην αντιμετωπίζεις την κατάσταση ως μόνιμη.

4.Αυτοπεποίθηση… τώρα!
“Αγάπησε τον εαυτό σου. Και να ξέρεις ότι αυτό αντανακλάται και στους άλλους”. Μόνο όταν αγαπάς εσύ εσένα θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι. Μια γυναίκα με αυτοεκτίμηση είναι πάντα η γοητευτικότερη κι εκείνη με τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει σχέση.

5.Υπογράμμισε τα θετικά
“Φρόντισε να αναδείξεις τα θετικά σου στοιχεία”. Εκμεταλλεύσου το χρόνο που είσαι μόνη, κάνε μια λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά σου στοιχεία. Προετοιμάσου. Διόρθωσε τα αρνητικά και ανάδειξε τα θετικά. Κάνε focus εκεί, ώστε εκεί να κάνει κι ο άλλος.

6.Μην απελπίζεσαι
“Όσο λιγότερο απελπισμένη είσαι, τόσο πιθανότερο είναι να προσελκύσεις κάποιον. Οι άντρες μυρίζονται από μακριά την απελπισία και δεν μας προτιμούν”. Να θυμάσαι όμως πως αυτό είναι και μια παγίδα που μπορεί να έχεις πέσει και να μην το αντιλαμβάνεσαι. Ο άλλος όμως το καταλαβαίνει αμέσως.

7.Να έχεις πίστη
Πίστη στον εαυτό σου, στην αξία σου, στη διαφορετικότητά σου… “Φρόντισε να ανεβάσεις την αυτοεκτίμησή σου και να πιστεύεις ότι αξίζεις πραγματικά. Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε” είναι ένα μότο που πρέπει να ισχύει ουσιαστικά, όχι να είναι μια απλή δήλωση.

8.Υπάρχουν και οι άλλοι
“Μην ξεχνάς όμως να νοιάζεσαι και για τους άλλους. Μην επικεντρώνεσαι μόνο στο τι θέλεις και τι δεν θέλεις, στο τι έχεις και τι δεν έχεις. Άκουσε και λίγο να δεις τι λένε και τι θέλουν οι άλλοι”. Μόνο καλό θα σου κάνει. Όχι για να αλλοιώσεις τον χαρακτήρα σου και να προσπαθήσεις -χωρίς να είσαι- να γίνεις αυτό που οι άλλοι θέλουν, να λάβεις όμως υπόψην σου και τις επιθυμίες τους. Κοινώς να αγαπάς τον εαυτό σου, αλλά να μην είσαι εγωίστρια.

9.Ενδιαφέροντα
“Άνοιξε τους ορίζοντές σου, απέκτησε ενδιαφέροντα, ενημερώσου…” Διάβασε, μάθε, άκου… Κανείς δεν τρελαίνεται για μια γυναίκα που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το μακιγιάζ και τα ρούχα. Διεύρυνε λίγο τα ενδιαφέροντά σου. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει και μια κουβέντα ευκολότερα.

10.Be yourself!
“Αν είσαι ο εαυτός σου και πιστέψεις σε σένα θα έρθει ο σύντροφος και θα είναι και καλός”. Αυτό το κολλάς στο ψυγείο σου, το κολλάς στο μυαλό σου… κάπου για να το θυμάσαι παντού και πάντα.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ειμαι 20 και ειμαι απο τα 18 ελευθερη…. οσο και αν το φιλοσοφησω μερικες φορες… μερικες αλλες με πιανει απελπισια!!!!!!

  2. Εγώ κλείνω σε λίγο καιρό τα 22 και είμαι ελεύθερη εδώ και 5 χρόνια! έχω καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει ”χημεία” μεταξύ δύο ανθρώπων και πως αυτά τα πράγματα είναι τυχερά. Το θέμα είναι μετά απο τόσα χρόνια, χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος αν πρέπει να συμβιβαστείς η να περιμένεις αυτόν που πραγματικά θα αξίζει να είναι μαζί σου….

  3. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ,!ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΙΔΙΑ!ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 23 Κ ΑΝ Κ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΩ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΟΝΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΧΕΣΗ(!) ΧΩΡΙΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝ Κ ΩΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΗΜΕΙΑ Κ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΛΛΕΣ Π ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΚΟΜΕΝΟ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΩ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ Κ ΔΝ Μ ΒΓΗΚΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ!ΑΡΑ ΑΥΤΟ Π ΛΕΝΕ ΧΗΜΕΙΑ ΙΣΧΥΕΙ 100%!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΕΝΑ!ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΑΜΑ ΔΝ Σ ΒΓΑΙΝΕΙ…..ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΚΑΝΤΕΜΩ ΠΙΑ!!!!……ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΝΤΩς ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΩ ΠΑΡΑΦΟΡΑ Κ ΝΑ Μ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ Κ ΑΥΤΟΣ!!!!!!!!!ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΕΞΕΙ Κ ΣΕ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!

  4. κι εγώ είμαι 35 κι ελεύθερη και στην ηλικία σας δε μ’έπιανε κανένας πανικός αλλά ούτε και τώρα!!καλύτερα μόνη παρά μ’έναν που δεν αξίζει!!!

  5. Κλείνω σε δύο εβδομάδες τα 36. Είμαι χωρισμένη από τα 25 μου και έχω δύο υπέροχα παιδιά, τα οποία μεγάλωσα εντελώς μόνη μου. Υπήρξαν σχέσεις μετά το διαζύγιο, αλλά επειδή είχα χάσει την αυτοπεποίθησή μου (ένιωθα πως κανείς δεν θα με θέλει με δύο παιδιά) έμπλεκα συνήθως με ανθρώπους που δεν μου άξιζαν. Ήμουν σε μία σχέση τα τελευταία 4 χρόνια, που δεν μου έδινε απολύτως τίποτα, αλλά εγώ παρέμενα διότι ένιωθα πως δεν μου αξίζει τίποτα παραπάνω.
    Όμως ΟΧΙ. Αξίζω πολύ περισσότερα απ’ αυτό. Μεγάλωσα δύο υπέροχα παιδιά (όχι γιατί είναι δικά μου, αλλά κατά γενική ομολογία) κι αυτό από μόνο του με κάνει να νιώθω περήφανη. Είμαι πολύ δυνατή και ξεπέρασα χίλιες δυο δυσκολίες στη ζωή μου, νομίζω πως μπορώ να μείνω μόνη μου και να τα καταφέρω. Σίγουρα είναι προτιμότερη η μοναξιά όταν είσαι μόνη σου, παρά η μοναξιά που βιώνεις καθημερινά όταν είσαι σε σχέση.
    Αποφάσισα πως δεν θα συμβιβαστώ με μέτριες καταστάσεις. Η ζωή μου ανήκει και ήρθε ο καιρός να τη ζήσω και λίγο για μένα και όχι να κάνω εκπτώσεις. Αν στο δρόμο μου βρεθεί κάτι αξιόλογο σαφώς και θα αρπάξω τηνευκαιρία αν όχι…. Τουλάχιστον θα είμαι ευτυχισμένη διότι θα ζήσω επιτέλους για μένα και θα ζήσω το κάθε λεπτό. 11 χρόνια πέρασαν σαν μια στιγμή… Δεν νομίζω πως αξίζω να αφήσω άλλα 11 χρόνια να περάσουν έτσι… Δεν το αξίζω και δεν το αξίζει και κανένας άνθρωπος.

  6. Kate να μου δώσεις το mail σου να ανταλλάξουμε απόψεις :-)) . Πόσο σε νιώθω

  7. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ!ΕΠΙΣΗΣ, ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ), ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΟΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ) ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.ΕΚΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΘΑ Μ ΕΣΩΖΕ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ.

  8. EIMAI MONH 5 XRONIA!!!!!!!!!!!!PRAGMATIKA EIMAI TELEIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POLY GAMATA!!!!!!!!!!!!!!!!!AISTHANOMAI POS DN EXO ANAGKH APO KAPOION ANTRA!!!!!!!!!!!!!!!EXO THN DOULEIA MOU ,EXO TIS KOLLHTES MOU…………………………………….OUTE PSAXNOMAI,OUTE K ME APASXOLEI ALLO PIA TO THEMA EROTAS K ANTRAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PERNAO K MONH MOU KALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Egw eimai 18 xronwn kai pote m ma pote m mexrh stigmhs dn exw kanei sxesh… Oloi osoi me gnwrizoun kai me kseroun m lene oti eimai polu omorfh kopela kai oti eimai apo ta poio xaroumena atoma pou exoun gnwrisei… Pragmatika eimai anhtrwpos pou thelei na kanei tous guro t na geloun kai na einai xaroumenh.kai eimai genika pl filikoi me olous…. Ta ekswterika m xarakthristika einai kai auta idiaitera kathos ecw fusika kokkina mallia prasinokafe matia starenio derma kai to swma m einai lepto kai arketa gumnasmeno… Alla dn exw steriwsei kamia ma kamia sxesh eimai monh san to lemonh kai entaksei pote m mexrh twra dn apelpistika gt eimai apla mono 18… Alla twra kapws dn m aresei auth h katastash gt oxi mono dn exw kanei mia sxesh aplh alla osoi m aresan pl kaneis dn hksere tn uparksh m h’ apla dn m edine kamia shmasia adiaforousan oloi… Bebaia kai egw ftaiq gt eimai lg ntropalh me ta agoria pou m aresoun… 🙁 to kserw oti sas kourasa alla hthela na to pw… 🙂 dn kserw ti na kanw… 🙁

  10. ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΝΕΑΡΕΣ .ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ .ΣΕΞ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ (Ο ΑΝΤΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΕΞ) , ΧΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΩ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΟΝΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΨΕΣ

  11. Βασικά στεναχωριέμαι που τόσες κοπέλες νιώθουν κ βιώνουν τη μοναξιά.Σαν άντρας στα 37 κ γω πλέον μόνος έπειτα από 2 σχέσεις μακροχρόνιες αυτό που πιστεύω είναι πως χρειάζεται Κ τύχη σε αυτόν τον τομέα σίγουρα Κ μπόλικη μάλιστα.Βεβαιως οι πιο πολλές είστε ηλικιακά μικρές όποτε θα κάθεται αρκετές ακόμα σχεχεις.Να βλέπεται θετικά τη ζωή.

  12. Λυπάμαι που θα γίνω ενδεχομένως “κακός” αλλά στην σημερινή εποχή μια γυναίκα μένει μόνη της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ. Δεν μπορώ να δεχτώ πως ξαφνικά ένα σωρό ελεύθεροι άνδρες έξω είναι “λίγοι” για τις εγχώριες δεσποινίδες/κυρίες που γκρινιάζουν για την μοναξιά τους. Δυστυχώς, η σύγχρονη μέση Ελληνίδα ζει σε έναν δικό της φανταστικό κόσμο πλασμένο από τις συμβουλές της μαμάς, τα άρλεκιν, τα περιοδικά & εκπομπές lifestyle, τις ταινίες κτλ κτλ και νομίζει πως η υλική της παρουσία ΚΑΙ ΜΟΝΟ (!!!) αξίζει το βάρος της σε χρυσάφι Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως και από που δημιουργήθηκε αυτή η γελοία, ανυπόστατη αντίληψη μέσα στο μυαλουδάκι της μέσης σύγχρονης Ελληνίδας 18-35+ ετών να θεωρεί τον εαυτό της ως τρομερό “κελεπούρι” που της αξίζει ο ουρανός με τ’ άστρα; Πως γίνεται η σύγχρονη μέση Ελληνίδα να ζητά τον “ιδανικό” άνδρα (όπως φαντασιώνεται η καθεμιά) όταν η ίδια απέχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από το να είναι ιδανική γυναίκα;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More