Όταν εκείνος είναι δεσμευμένος! Ποιες γυναίκες γίνονται το τρίτο πρόσωπο και γιατί…

Ποιες γυναίκες κάνουν σχέση με δεσμευμένους;

Η Χ. είναι το τρίτο πρόσωπο. Εκείνος παντρεμένος χρόνια κι εκείνη μπλεγμένη σε μια ιστορία που δεν οδηγεί πουθενά. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως. Το έχει “χούι”. Της αρέσουν οι δεσμευμένοι… Παρόλες τις αντιδράσεις των φίλων εκείνη επιμένει. Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί ενώ τη φλερτάρουν τόσοι άντρες εκείνη προτιμά να παίζει τον δεύτερο ρόλο. Ή μήπως πιστεύει ότι παίζει τον πρώτο;
Τα Χριστούγεννα τα πέρασε μόνη της περιμένοντας μήπως κι εκείνος καταφέρει να ξεκλέψει μερικές ώρες για να συναντηθούν. Έξω δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Να κοιμηθούν μαζί ένα ολόκληρο βράδυ είναι αδύνατο. Γιατί συνεχίζει να αποκαλεί αυτήν την κατάσταση “σχέση” κανείς δεν το καταλαβαίνει.
ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ
Τι τύποι γυναικών κάνουν συνήθως σχέση με δεσμευμένους; “Γυναίκες οι οποίες είναι ανασφαλής, γυναίκες που δεν έχουν καλή αξιολόγηση και οριοθέτηση, δηλαδή δεν έχουν σαφή και ξεκάθαρη ηθική και γυναίκες οι οποίες είναι οπορτουνίστριες” εξηγεί η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.
Αυτή είναι η “ευγενική” περιγραφή που προέρχεται από το στόμα της ειδικού. Γιατί αν αφήσουμε την περιγραφή στις γυναίκες που έχουν υποψιαστεί παράλληλη σχέση του συντρόφου τους τα επίθετα θα είναι κοσμητικά. Όπου “κοσμητικά” φαντάζεσαι τι εννοώ…
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ “ΓΙΑΤΙ”;
Γιατί το “δεσμευμένος” ή το “παντρεμένος” (ακόμα χειρότερα) δεν είναι για εκείνες “αποκρουστικό”; Γιατί δεν είναι ένας λόγος να τις απομακρύνει, αλλά ίσως και ένας λόγος να τις μαγνητίσει; Πώς μπορούν; Γιατί κάνουν σχέση με παντρεμένο;
“Γιατί έτσι επιβεβαιώνονται ότι είναι καλύτερες από τη γυναίκα του” σημειώνει η κ.Μαυράκη. “Γιατί αισθάνονται ότι είναι πιο σημαντικό το “τρόπαιο” όταν το παίρνεις από κάποια άλλη. Αφού τον έχει κάποια άλλη αξίζει περισσότερο ο “κύριος” και σε κάθε περίπτωση μπορεί να του πάρει περισσότερα γιατί μπορεί: και να τον εκβιάσει στο τέλος και να τον αφήσει ό, τι ώρα γουστάρει χωρίς περαιτέρω κινδύνους αφού είναι αλλού”.
ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ
Ποτέ μην κάνεις λένε αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν. Κι αυτό, είναι μια σωστή στάση ζωής. Ποτέ όμως δεν ξέρεις η ζωή τι θα σου φέρει. Κι εκεί ακριβώς χρειάζονται οι αρχές σου, οι αξίες σου, ο αυτοσεβασμός κι ο αυτοέλεγχος για να πάρεις και τις σωστές αποφάσεις.
Η Χ. όμως το έχει σύστημα. Όλες τις οι σχέσεις ήταν με δεσμευμένους. Και καμία δεν είχε καλή κατάληξη. Την Χ. μονάχα στα πατώματα να κλαίει από τη στεναχώρια της, να απειλεί από τα νεύρα της, να σπάει τασάκια από την “ήττα” που έρχεται αργά ή γρήγορα. Γιατί απλά δεν έλαβε υπόψην της τα βασικά… Τα στατιστικά…
“Τις περισσότερες φορές ένας έγγαμος εραστής ψάχνει απλά για ποικιλία και όχι λόγο για να αφήσει το σπίτι του. Αν είχε σοβαρούς λόγους για να χωρίσει και να τα βρει με κάποια άλλη, θα χώριζε και μετά θα έψαχνε. Άρα, λοιπόν, να είναι σχεδόν βέβαιες οι κυρίες οι οποίες μπαίνουν ως τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση ότι πρόκειται απλά περί μιας παράλληλης σχέσης και όχι για μία σχέση με μέλλον” τονίζει η ψυχολόγος.
“Οι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνονται σοβαρά έχουν πρώτα ξεκαθαρίσει το τοπίο κι αυτοί είναι και έντιμοι. Διότι όταν ερωτευθεί ένας άντρας πολύ σοβαρά μια γυναίκα τότε δεν τη βάζει να παίζει ρόλο ερωμένης, αλλά ξεκαθαρίζει τη σχέση με τη γυναίκα του και είναι πια η αγαπημένη του και όχι η κρυφή του και παράλληλη σχέση”.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ… ΤΩΡΑ!
Αυτό που προβληματίζει τους φίλους της δεν είναι το ότι έτυχε μία φορά να “μπλέξει” με κάποιον δεσμευμένο. Είναι ότι επιλέγει στη ζωή της κυρίως δεσμευμένους. Και το χειρότερο; Παντρεμένους. Η ρομαντική της παρέας φωνάζει ότι επιβαρύνει το κάρμα της. Η πιο κυνική της παρέας φωνάζει ότι κανείς παντρεμένος δεν διαλύει το σπίτι του, είναι σπάνιο φαινόμενο και το αποδεικνύουν οι στατιστικές. Καμία όμως από την παρέα δεν την εμπιστεύεται -ακόμα κι αν εκείνη δεν το έχει καταλάβει.
“Στην ουσία η γυναίκα που κάνει σχέσεις με δεσμευμένους θέλει να επιβεβαιωθεί” εξηγεί η Χρυσούλα Μαυράκη. “Θέλει είτε να τον χωρίσει και να νιώσει ότι είναι σπουδαία γιατί κατάφερε να χωρίσει τον σύζυγο, να τον πάρει από την άλλη, είτε να νιώσει ότι είναι μοιραία γυναίκα και στην ποδιά της σφάζονται παληκάρια…”
“Οι περισσότεροι έγγαμοι είναι και σε μια ηλικία και σε μια οικονομική κατάσταση πολύ καλύτερη από τους ελεύθερους. Δηλαδή έχουν φτιάξει και μια περιουσία ή μια κατάσταση οπότε τους βλέπουν σαν πιο “ματσωμένους” άρα πιο καλούς” προσθέτει η κ.Μαυράκη.
Μπορεί λοιπόν να είναι έρωτας, μπορεί να είναι συμφέρον, μπορεί να είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί να είναι πολλά. Το θέμα όμως είναι ότι αυτές οι καταστάσεις δεν ευνοούν κανέναν και μόνο προβλήματα δημιουργούν…
ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ!
“Θεωρώ ότι όσο και να ερωτευθείς πρέπει να περιμένεις να ελευθερωθεί ο άλλος και μετά να κάνεις οτιδήποτε. Το να μπαίνεις μέσα σε μια σχέση και να τη χαλάς κιόλας διότι γίνεσαι η αιτία για να χαλάσει αυτό δείχνει ότι δεν έχεις ούτε φιλότιμο, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε σεβασμό”.
“Άσε που ρισκάρεις φοβερά γιατί αυτό που έκανε στην άλλη θα το κάνει και σε σένα. Ποια νομίζεις ότι είσαι εσύ ας πούμε που νομίζεις ότι θα σε σεβαστεί; Όλες έτσι θέλουμε να νομίζουμε όμως οι προοπτικές είναι εξαιρετικά εις βάρος της κυρίας που έχει μπει σε μία σχέση, διότι δείχνει ότι ο κύριος αυτό που έκανε μία φορά θα το κάνει και δεύτερη και τρίτη” σημειώνει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ:
“Γιατί εξακολουθείς να διεκδικείς κάποιον ενώ ξέρεις ότι είναι δεσμευμένος;”
Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη απαντά…
Γιατί δείχνει ότι έχεις πείσμα, επιμονή και εμμονή και θέλεις ντε και καλά να δεις πόσο αξίζεις μέσα από το που μπορείς να φτάσεις τον άλλον. Το να πάρεις όμως κάποιον ο οποίος είναι τόσο αδύναμος χαρακτήρας, που ενώ είναι σε γάμο ψάχνεται, που ενώ είναι σε κακό γάμο γι’ αυτό ψάχνεται και δεν τον σταματά, πιστεύω ότι είναι πολύ μικρό και φτηνό τρόπαιο.
Δεν θα έπρεπε καμιά γυναίκα να αισθάνεται καταπληκτικά που πήρε έναν τέτοιο άντρα, που κατάφερε να τον χωρίσει και να τον πάρει δικό της. Διότι ένας άντρας που έχει μια παράλληλη σχέση ακόμη και αν διαλύσει τον γάμο του δεν έκανε καμία σπουδαία θυσία ούτε είναι κάποιο σπουδαίο άτομο.
Σπουδαίο άτομο είναι όταν δει κάτι που του αρέσει τόσο πολύ που να αξίζει μια τέτοια ανατροπή και που αποφασίζει να κάνει την ανατροπή να μείνει ελεύθερος, στη συνέχεια να προσπαθήσει να κερδίσει την γυναίκα δείχνοντάς της και εξαρχής την δύναμή του και την μεγάλη του αγάπη που τον φτάνει στο να κάνει ακόμα και θυσίες. Το να με έχει και να με σέρνει τόσο καιρό και στο τέλος να φτάσει είτε από τον εκβιασμό μου, είτε από την εμμονή μου, είτε από την πίεσή μου να χωρίσει, εμένα δεν μου λέει τίποτα.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Είμαι σε μια τέτοια σχέση εδώ και 2 χρόνια και μετά απο πολλές αναστολές. Ωστόσο δεν μετανοιώνω γιατί με αυτόν τον άνθρωπο έχω περάσει υπέροχα και ελπίζω να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Ο έρωτας δεν σε ρωτάει πότε θα έρθει, ούτε έχει λογική!!!

  2. Συμφωνω απολυτα με το αρθρο σας . Στη αρχη ως απατημενη περασα ολα τα σταδια. Τωρα απλα σκέπτομαι δυο δυστιχισμένα ατομα μεσα στην ενοχη κ απαξίωση να πρέπει ακόμα για δικούς τους λόγους να χαίρονται (η μη) τον κρυφό έρωτα τους(όπως νομίζουν , και αυτή ήταν η τιμωρία, να μη ασχοληθώ) μόνο μέσα στη νύχτα και όχι στο φως του ήλιου Επίσης να ενημερώσω οτι είδη την εχει απατήσει… Η ζωη κανει κύκλους. Οσο για μένα νομίζω ότι η ζωη μου εκανε δώρο την ελευθερη ζωη μου χωρις εναν “μικρο” ανδρα…..

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More