Τι πρέπει να κάνεις αν μάθεις ότι το αγόρι της φίλης σου την απατά. Η ψυχολόγος σε βοηθάει…

Τίποτα δεν μένει κρυφό τελικά. Και κάπως έτσι, βρέθηκες στη δύσκολη θέση να μαθαίνεις ότι το αγόρι της φίλης σου την απατάει. Τι πρέπει να κάνεις; Ποιος είναι ο σωστός χειρισμός; Να της το πεις, να μην της το πεις; Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου δείχνει το σωστό δρόμο…

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Ή ΟΧΙ;
“Όταν ο φίλος της κολλητής μου είναι άπιστος κι εγώ το καταλάβω, θα πρέπει οπωσδήποτε να την ενημερώσω γιατί “ανοχή” σημαίνει “συνενοχή”. Αν πραγματικά αγαπώ τη φίλη μου και θέλω το καλό της, δεν μπορεί να ξέρω πράγματα που συμβαίνουν εις βάρος της και να της τα κρατώ κρυφά” τονίζει η ψυχολόγος.
“Γιατί όταν τα μάθει και πληροφορηθεί επίσης ότι εγώ τα γνώριζα και δεν την ενημέρωνα, θα θυμώσει μαζί μου και θα έχει απόλυτο δίκιο γιατί δεν την προφύλαξα και την άφησα να συνεχίζει με έναν άνθρωπο ο οποίος της φερόταν με τόσο κακό τρόπο.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΤΟ ΠΩ, ΜΗΠΩΣ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ;
“Αν χαλάσει η κολλητή μου τη σχέση της μαζί μου σημαίνει ότι δεν ήταν αληθινή φίλη. Γιατί μια σωστή φίλη κι ένας σωστός άνθρωπος, δεν θα θεωρήσει ότι πάω να της χαλάσω τη σχέση. Πάω να χαλάσω μια σχέση όταν συκοφαντήσω, όταν πω πράγματα τα οποία δεν στέκουν. Αν όμως είμαι σίγουρη ότι ο καλός της είναι άπιστος, δεν πρέπει να το κρατήσω για τον εαυτό μου και να γυρίσω αλλού το κεφάλι και να πω ας κόψει το σβέρκο της, γιατί δεν είμαι εγώ αληθινή φίλη και σωστός άνθρωπος”.

“Θα ήθελα εγώ να ξέρει ότι ο καλός μου με κοροϊδεύει και κάνει άλλα πράγματα πίσω από την πλάτη μου και να μην μου τα πει; Ας κρίνω από τον εαυτό μου!
Αν εκείνη το παρεξηγήσει και σταματήσει να είναι φίλη μου, τότε δεν άξιζε τη φιλία μου, γιατί οι αληθινές φίλες καταλαβαίνουν η μία την άλλη και καταλαβαίνουν με ποια σκοπιμότητα εγώ της αποκαλύπτω αυτό που της αποκαλύπτω. Δεν της το αποκαλύπτω με χαιρεκακία, δεν της το λέω για να χαλάσει τη σχέση της, δεν της το λέω γιατί χάρηκα και που ο δικός της είναι άπιστος όπως πολλοί. Της το λέω για να πάρει τα μέτρα της και να προφυλάξει τον εαυτό της από την απιστία του συντρόφου της που μπορεί να έχει πολλά κακά -από το να της φέρει αρρώστιες μέχρι να την πληγώσει ανεπανόρθωτα… μέχρι και να χάνει τον καιρό της με έναν άνθρωπο που δεν της αξίζει”.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΩ;
“Θα πρέπει αυτό να το κάνω διακριτικά προσέχοντας τα λόγια που θα χρησιμοποιήσω και χωρίς να της δείξω ότι χαίρομαι ή ότι δεν κατανοώ πως αυτό θα την πληγώσει. Πρέπει να της πω ότι δυσκολεύτηκα να έρθω στην απόφαση αυτή -να της το αποκαλύψω, αλλά σκέφτηκα τα κακά που μπορεί να της συμβούν αν εγώ σωπάσω και προτίμησα από το να την αφήσω στην πλάνη της, να την βοηθήσω να καταλάβει τι συμβαίνει” εξηγεί η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

“Από εκεί και ύστερα είναι δική της η απόφαση πως θα το χειριστεί. Αν θα του δώσει δεύτερη ευκαιρία, αν δεχθεί τις εξηγήσεις του, αν σταματήσει τη σχέση… Τις αποφάσεις θα τις πάρει μόνη της. Εγώ εκείνο που θέλω, είναι να γνωρίζει το τι συμβαίνει κι ας αποφασίσει εκείνη τι πρέπει να κάνει. Δεν θα μπορούσα να κοιμάμαι ήσυχη ξέροντας ένα τόσο σοβαρό γεγονός εις βάρος της και να μην της το αποκαλύψω. Προτιμώ να διακινδυνεύσω τη φιλία μας αν το πάρει στραβά από το να μένω σιωπηλή μπροστά σε κάτι που την αδικεί τόσο πολύ”

ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΧΕΣΗ;
“Αν έχει παράλληλη σχέση τότε είναι που οπωσδήποτε πρέπει να της το πω. Αν είναι one night stand τότε ίσως είναι προτιμότερο να μιλήσω με τον ίδιο και να αφήσω τις ενέργειες να της κάνει εκείνος και όχι εγώ.
Αν είναι σίγουρο ότι αυτό ήταν ένα στιγμιαίο παράπτωμα, θα του το πω για να ξέρει ότι το γνωρίζω και να πάρει κι εκείνος τις αποφάσεις του και τις ευθύνες του, αλλά να κάνει εκείνος τις ενέργειες. Ή δηλαδή να το αποσιωποιήσει ή να το αποκαλύψει με όποιο κόστος. Αν δω όμως ότι έχει παράλληλη σχέση, τότε είμαι υποχρεωμένη να το πω σε εκείνη”

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΟΗΤΗ ΠΟΥ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΣΕ,ΟΧΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΩΝ,ΤΙ ΚΑΘΙΚΙ ΗΤΑΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ Κ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ; ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΑΥΤΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ,ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΑΥΤΟΣ Κ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΙΑ Κ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ.ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΛΔ,ΑΦΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΑ Κ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΦΡΑΓΚΟΣ,ΤΕΜΠΕΛΗΣ Κ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΕΙΣ Κ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΟΣΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ.ΣΗΜ.:ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ”ΕΣΠΑΓΕ” ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ.

  2. Αν και συνήθως δε μου αρέσει να παίρνω θέση σε κάτι τέτοια, ενστικτωδώς σου απαντάω πως καλά έκανες. ʼστους να λένε ότι θέλουν. Μη χαλάς τη ζαχαρένια σου για κάτι τέτοια άτομα.

  3. τι να πω και εγω τωρα!μου την επεσε το αγορι της συγκατηκου μου και επειδη ηταν πολυ χυδαιος της το ειπα.το αποτελεσμα ηταν να της πει εκεινος οτι λέω ψεματα, οτι εγω του την επεσα και με αποθησε γιατι την αγαπαει.το αποτελεσμα ηταν να τον πιστεψει, και να με κανουν βουκινο σε ολη την σχολη σαν μια πουτ@&%*%*&*%*.Και μεναμε και στο ιδιο σπιτι.Εφιαλτης…….

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More