Εσύ ξέρεις τι θέλεις; Είναι απαραίτητο στοιχείο ώστε να μπορέσεις να γίνεις ευτυχισμένη!

Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα μας φέρνει αντιμέτωπους με τα “θέλω” και τα “δεν θέλω” μας. Είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία!

Πολλοί παραπονιούνται ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν από τη ζωή τους και πως να το βρούνε. Πραγματικά, το να αναλάβεις την ευθύνη της επιθυμίας σου, σημαίνει ότι αναλαμβάνεις και την ευθύνη της προσωπικής σου ευτυχίας ή δυστυχίας.

Αλήθεια, πόσοι από εμάς είναι πραγματικά έτοιμοι ή και ικανοί για κάτι τέτοιο; Πόσοι δεν επαναπαύονται στο να τεντώνουν το δάχτυλο και να στοχεύουν τον άλλον για όλα όσα εκείνοι ζούνε ή δεν ζούνε; Να αναγνωρίζουν στο πρόσωπο των άλλων το δυνάστη τους, εκείνον που καθορίζει τη μοίρα και την πορεία τους;

Το να βρείτε αυτό που θέλετε και να το κυνηγήσετε χρειάζεται αυτοκαθοριζόμενους, αυτόφωτους ανθρώπους που έχουν το θάρρος να χαράζουν το δρόμο τους, να διεκδικούν αυτό που θέλουν και να αναλαμβάνουν την ευθύνη του αποτελέσματος, όποιο κι αν είναι αυτό.

Ask yourself!
Σε πολλούς ανθρώπους παίρνει χρόνο να γνωρίσουν πραγματικά τον εαυτό τους και να ταυτοποιήσουν ποιοι είναι, τι θέλουν, ποια είναι τα δυνατά ή τα αδύνατά τους σημεία. Αν είστε αρνητικά διακείμενοι σε ό, τι νιώθετε και πιστεύετε για εσάς, το ίδιο θα ακολουθήσει και για αυτά που νομίζετε ότι θέλετε και μπορείτε να κάνετε.
Π.χ. το “Δεν είμαι καλή σε τίποτα” εύκολα συνοδεύεται από το “Δεν κάνω τίποτα” και “Δεν θέλω τίποτα”.

Για να βρείτε τη σωστή απάντηση πρέπει να κάνετε και τη σωστή ερώτηση, έτσι δεν είναι; Ρωτήστε λοιπόν τον εαυτό σας: “Τι κάνω καλύτερα;”, “Τι είναι αυτό που όταν το κάνω μου δίνει ευχαρίστηση;”, “Σε τι μου λένε οι άλλοι ότι είμαι καλή;”, “Τι με κάνει να λάμπω;”… Και κάντε περισσότερο από αυτό που απαντήσατε!

Αντίστοιχα, ρωτήστε: “Τι δεν με κάνει να αισθάνομαι καλά;”, “Τι μου βγάζει τις χειρότερες πλευρές του εαυτού μου;”, τι ή ποιος άνθρωπος -“φίλη”, “σύντροφος”- με θαμπώνει, με κάνει δυστυχή, ανασφαλή κτλ.; ….Μακριάααααα!

Τα ομώνυμα έλκονται!
Οι ευτυχισμένοι, αισιόδοξοι, θετικοί, καλοπροαίρετοι άνθρωποι προσελκύουν αισιόδοξους, λαμπερούς, χαμογελαστούς ανθρώπους. Η μιζέρια αγαπάει τη μιζέρια και φθονεί το χαμόγελο και ό, τι μυρίζει ευτυχία.

Τι να κάνεις;

Ο δρόμος για τα “θέλω” μας πολλές φορές ανοίγεται μπροστά μας ξεκάθαρα αφού έχουμε διασχίσει το δύσκολο μονοπάτι των “ΔΕΝ θέλω”! Δια της απαγωγής, κορίτσια!

-Το να βρείτε πρώτα από όλα τι πραγματικά δεν θέλετε στη ζωή σας είναι το πρώτο θετικό βήμα στην προσωπική σας ανάπτυξη.

-Το επόμενο, είναι να κάνετε focus σε ό, τι σας δίνει χαρά και ευχαρίστηση, σε ό, τι έστω και λίγο σας παθιάζει.

-Το μεθεπόμενο, να φροντίσετε να περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους που αισθάνεστε συνοδοιπόρους και υποστηρικτές στο project της προσωπικής σας εξέλιξης και όχι αντιπάλους ή ανταγωνιστές. Μερικές φορές ο σαμποτέρ της ανάπτυξής μας μπορεί να κρύβεται στο πρόσωπο της καλύτερης μας φίλης ή του συντρόφου μας.

Το πιο σημαντικό: Μην ξεχνάτε τα αδύνατά σας σημεία! Πάρτε τα σαν δεδομένα. Είναι αυτά που στην πρώτη στιγμή αδυναμίας θα σας βάλουν τρικλοποδιά και θα στέκονται μπροστά σας σαν γίγαντας.
Αναβλητικότητα, χαμηλή αυτοεκτίμηση, απαισιοδοξία κτλ. θα περιμένουν στη γωνία. Καντέ τους εσείς πρώτη “Τζα!” αφού ξέρετε ότι είναι πάντα εκεί και περιμένουν να εμφανιστούν με την πρώτη ευκαιρία.
Αιφνιδιάστε τα εσείς πρώτες!

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. τελειο το αρθρο

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More