Πες μου πως οδηγεί να σου πω πως θα είναι στη σχέση!

Αλήθεια, πως οδηγεί ο σύντροφός σου; Αργά, σταθερά, απολαμβάνοντας τη διαδρομή ή έχοντάς σε μονίμως σε κατάσταση πανικού; Έχεις σκεφτεί ότι ο τρόπος που οδηγεί ο σύντροφός σου μαρτυρά στοιχεία από τον χαρακτήρα του; Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα κάνει τον παραλληλισμό…

ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ…
Το πως αντιδρά ο άντρας στην κίνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να παραλληλιστεί με το πως θα αντιδρούσε σε πρόβλημα στη σχέση.
Υπάρχει αυτός που δεν τον ενδιαφέρει πότε θα φτάσει παρά μόνο να έχει εσένα δίπλα του! Επικεντρώνεται σε σένα, συζητάει, λέτε κι άλλα άσχετα από την κίνηση μέχρι να φτάσετε… γιατί αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι δυσκολίες που θα βρείτε στο δρόμο, αλλά το ταξίδι, ο χρόνος που θα είστε μαζί και κυρίως το ότι θα φτάσετε μαζί!

Αν όμως αισθανθεί την ανάγκη μέσα στην κίνηση να ξεσπάσει πάνω σου, αν σε κατηγορήσει για αυτό που συμβαίνει ή εναλλακτικά απομονωθεί και αναπτύξει ένταση και κακή διάθεση… τι σας κάνει να πιστεύετε ότι σε ένα ενδεχόμενο πρόβλημα στη σχέση σας θα έχει μεγαλύτερη υπομονή, ψύχραιμη διαχείριση και ότι θα σας αντιμετωπίζει σαν σύμμαχο και συνοδοιπόρο κι όχι σαν εχρθό;

ΓΚΑΖΩΝΕΙ;
Υπάρχουν πάλι άντρες που ενώ τους λες “μην τρέχεις, φοβάμαι”… πατάνε το γκάζι!!! Άραγε, ένας τέτοιος άντρας δεν σε κάνει να σκεφτείς ότι ουσιαστικά αδιαφορεί για τις δικές σου ανάγκες κι ότι μέσα στη σχέση δεν θα ακούει -όπως και στο δρόμο- αυτό που του λες ότι χρειάζεσαι;

Ακόμα χειρότερα, μπορεί να θεωρήσεις ότι για κάποιο λόγο γίνεται (παθητικά;) “υπόγεια” επιθετικός μαζί σου, ανταγωνιστικός, κινούμενος σχεδόν από ένα κόμπλεξ κατωτερότητας… Γιατί αυτός που ξέρει ότι είναι γρήγορος, δεν χρειάζεται να το δείξει. Πολύ περισσότερο σε κάποιον που είναι ήδη φοβισμένος, άρα το δέος του είναι εξασφαλισμένο εκ των συνθηκών και όχι εκ της υποτιθέμενης ικανότητας του οδηγού -το πιάσατε;

Επιπρόσθετα, είναι σαν να τον ενδιαφέρει περισσότερο να φανεί άντρας στους άλλους άντρες… ο γρήγορος, ο “γκαζιάρης” παρά να ακούσει την ταχύτητα στην οποία αντέχει να ταξιδεύει το κορίτσι του, δηλαδή την ανάγκη της ακόμα κι αν αυτό είναι αργό για εκείνον!

Δεν συμβιβάζεται στη σχέση, έχει μάθει να τον ακολουθούν -όχι να ακολουθεί κι αν με ρωτούσατε ζώδιο θα έλεγα πιθανώς Κριός (!!!)… Καλά, άμα το πάμε και με ζώδιο νομίζω θα γελάσουμε όλες! Για παράδειγμα, ο άντρας Καρκίνος, ενώ έχει καινούριο αυτοκίνητο θα σας πάει βόλτα με εκείνο το πρώτο, το παλιό που ήταν συναισθηματικά δεμένος και στο πίσω κάθισμα παίζει πολύ ισχυρά το ενδεχόμενο να είναι και η μητέρα του! Για τα υπόλοιπα ζώδια κορίτσια δεν ξέρω!!!

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ!
Σκεφτείτε τώρα και μία άλλη περίπτωση… του ατσαλάκωτου, politically correct τύπου που το αυτοκίνητό του είναι πεντακάθαρο, όπως και ο ίδιος, σχεδόν αποστειρωμένος από ελαττώματα… Αυτού που θα σας ανοίξει την πόρτα -σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα, που παραπάνω από το κανονικό θα είναι σωστός σε όλα, ακόμα και στην οδήγηση. Διαισθητικά μιλώντας φοβάμαι ότι πίσω από όλη αυτήν την τελειότητα κρύβεται ένας άντρας που φοβάται να δείξει το γνήσιο, αυθεντικό προφίλ του -ό, τι κι αν είναι αυτό- άρα κάποιος που δεν έχει την αυτοεκτίμηση να σκεφτεί ότι θα τον δεχτούν όπως ακριβώς είναι….

Η ΣΩΦΕΡΙΝΑ!
Υπάρχει όμως κι αυτός που σου δίνει το τιμόνι, που σου δίνει το αυτοκίνητο… Μην νομίζετε ότι οι άντρες είναι τόσο ατρόμητοι όσο θέλουν να σας δείχνουν!!! Κατά βάθος θέλουν κι εκείνοι το ίδιο ισχυρά άτομα δίπλα τους -όπως κι εσείς- ικανά να τους εμπνεύσουν ασφάλεια… και που να μπορούν να τους εμπιστευθούν τον έλεγχο των πραγμάτων όταν εκείνοι εξουθενωμένοι από το 24/7 “κυνήγι” που συνεπάγεται του ρόλου τους θα έχουν ανάγκη και αυτοί να χαλαρώσουν!
Επίσης μην ξεχνάτε ότι πάντα τεστάρεστε! Το ίδιο δεν κάνουμε κι εμείς; Θέλει ο άλλος να δει αν το ‘χετε!!!

Αν σας δώσει το τιμόνι του αυτοκινήτου του, αν σας καμαρώνει όταν οδηγείτε το φουσκωτό του, όταν σας παραδίδει τα κλειδιά του σπιτιού του… θέλει να δει πως θα το χειριστείτε! Θα σεβαστείτε κάτι πολύ προσωπικό του που το εμπιστεύεστε στα χέρια σας; Θα το κακομεταχειριστείτε; Θα αρχίσετε να λειτουργείτε σαν ιδιοκτήτρια, οικοδέσποινα κ.ο.κ. αγνοώντας και υπερσκελίζοντας τη δική του παρουσία; Μην κάνετε το λάθος!

Από την άλλη… μήπως σας δίνει το τιμόνι και στέκεται δίπλα σας παρατηρώντας, καμαρώνοντας, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να το παίξει άντρας, αλλά… όντας πάντα έτοιμος να αναλάβει στα δύσκολα; Αυτός είναι ο άντρας για σας!

Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται λιγότερο επιστημονικά και ίσως λίγο αυθαίρετα, θα συμφωνούσα κι εγώ μαζί σας, ωστόσο μήπως τελικά δεν είναι και τόσο εκτός πραγματικότητας; Λέω μήπως;

Καλό Χειμώνα!

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Πόσο δίκιο έχετε!!!!!!!!!

  2. Poly swsta ta lete!!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More