Πώς πρέπει να αντιδράσεις όταν κοιτάει άλλες; Όταν δεν σου τηλεφωνεί; Όταν σου κάνει ζήλιες;

Στη δύνη των συναισθημάτων, των επιθυμιών, της ανασφάλειας και του άγχους μερικές φορές δεν αντιδρούμε σωστά. Παρασυρόμαστε, παγιδευόμαστε, ξεχνάμε τα όρια του αυτοσεβασμού.

Έτσι, λοιπόν, ρωτήσαμε την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη να μας πει ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης σε διάφορες ερωτικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν με τον σύντροφό μας στην καθημερινότητά…
ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ…
1. Βγαίνετε οι δυο σας και το μάτι του παίζει. Είναι εμφανές ότι κοιτάει κι άλλες….
“Βεβαίως, δεν του βγάζεις τα μάτια… Βεβαίως, δεν του φέρνεις την πιατέλα στο κεφάλι… Βεβαίως, δεν αρχίζεις να κοιτάς κι εσύ άλλους. Του ζητάς να αποχωρίσετε εκείνη την ώρα από το χώρο και αν επιμείνει του εξηγείς ότι είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να συζητήσετε αργότερα. Αλλά κάθετα επιμένεις να φύγετε.
Όταν βρεθείτε μόνοι σας, του εξηγείς πόσο άσχημα ένιωσες. Τον καλείς να μπει στη δική σου θέση -πως θα ένιωθε δηλαδή ο ίδιος αν εσύ κοιτούσες άλλους- και συνεχίζεται κάπου αλλού τη βραδιά σας. Αν όταν του ζητήσεις να φύγετε δεν θέλει, τότε φεύγεις μόνη σου”.
2. Είσαστε με κόσμο. Δεν είστε οι δυο σας. Και ξαφνικά σε προσβάλλει… Σε φέρνει σε δύσκολη θέση μπροστά σε άλλους…
“Σαφέστατα δεν στήνεις καυγά μαζί του, ούτε αρχίζεις να απαριθμείς τα δικά του ελαττώματα και να τον προσβάλλεις. Προσπαθείς να αντιμετωπίσεις την προσβολή με χιούμορ ακόμα και αυτοσαρκαστικό και αφήνεις τις κακές εντυπώσεις για τον ίδιο και τις εξηγήσεις για αργότερα.
3. Τον παίρνεις τηλέφωνο. Δεν απαντάει και ούτε σε παίρνει πίσω…
“Του εξηγείς πως όταν τον παίρνεις τηλέφωνο δεν είναι για ψύλλου πήδημα, αλλά γιατί έχεις ανάγκη να τον ακούσεις -είτε συναισθηματική, είτε πρακτική.
Του εξηγείς ακομα ότι αν έκανες εσύ το ίδιο σε εκείνον θα θύμωνε πάρα πολύ και θα αισθανόταν προσβολή και απόρριψη. Για αυτό τον παρακαλείς να μην επαναληφθεί”.
4. Τον πιάνεις να σου λέει ψέματα…
“Του εξηγείς ότι καταλαβαίνεις πότε σου λένε ψέματα και τον παρακαλείς να είναι μαζί σου ειλικρινής, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να είστε μαζί”.
5. Έχετε βγει και σου κάνει ζήλιες… για το ντύσιμό σου, για το αγόρι που πέρασε και σε κοίταξε κ.α.
“Σκύβεις στο αυτί του και του λες: εγώ είμαι μαζί σου και μόνο εσένα θέλω, γιατί αλλιώς θα ήμουν με κάποιον άλλον. Τον παρακαλείς να το συζητήσετε με ηρεμία κάποια άλλη στιγμή και όχι μέσα στον κόσμο”.
6. Κάτι δεν πάει καλά τον τελευταίο καιρό. Υποψιάζεσαι ότι κάτι τρέχει με άλλη…
“Βεβαιώνεσαι και στη συνέχεια αποφασίζεις αν αξίζει να του δώσεις δεύτερη ευκαιρία ή να χωρίσεις”.
7. Έχετε βγει οι δυο σας, αλλά ασχολείται με το κινητό του…
“Του ζητάς να δεις πού πηγαίνει το μήνυμα κι αν αρνηθεί του εξηγείς ότι δεν είσαι καχύποπτη, απλά αν είναι ειλικρινής και αθώος δεν έχει κανένα λόγο να μην σου δείξει”.
8. Όταν του ζητάς να βρεθείτε, αλλά δεν είναι και τόσο θερμός. Συμφωνεί, αλλά είναι του τύπου: “ε, εντάξει μωρέ…”
“Τότε, τον ρωτάς: Μήπως δεν θέλεις να βρεθούμε; Δεν θέλω να σε πιέζω. Αν όμως δεν θέλεις, θέλω να το ξέρω για να κανονίσω κι εγώ την πορεία μου”.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. πολυ καλες οι συμβουλες σας αλλα επειδη μου εχουν τυχει καποιες απο αυτες τις καταστασεις τις πεισσοτερες φορες μονο ετσι δεν αντιδρανε.αμ του πεις οτι κοιτανε αλλες ακομα και την πιο ασχημη η την πιο αδιαφορη που περναει απο διπλα τους και τους το πεις δεν το καταλαβαινουν εκνευριζονται δεν το παραδεχονται και βγαινεις εσυ οτι εχεις αδικο απο εκει που εχεις δικιο για αυτο καλυτερα να μην λες τιποτα και να αδιαφορεις παρα να κανεις καυγα μαζι του γιατι μα του πεις να φυγετε κιολας και απο το μερος που καθησατε θα εκνευριστει ακομα πιο πολυ ετσι πιστευω οτι δεν βγαινει ακρη απλα σπαταλας τον χρονο σου.οσο για τα ψεματα ολοι λενε και να το καταλαβεις θα σου πει ενα συγνωμη και οτι δεν θα ξαναεπαναληφθει αλλα θα το ξανακανει στα σιγουρα εμενα παντως με εκνευριζουν τα ψεματα για βλακειες λογους πχ παω στην δουλεια και ειναι για βολτα…….οσο γα την ζηλια επειδη μου εχει τυχει παμπολλες φορες μπορω να πω πως ημουν με καποιον 4 χρονια και δεν μαλωναμε για σοβαρους λογους ποτε παρα μονο για θεματα ζηλιας και ρουχων τιποτα αλλο…….!!!!!!!

  2. και χρειαζεται ειδικο αρθρο για τα αυτονοητα?φυσικα και τον στελνεις στην επομενη πακετο.οποια δεν το κανει μην ζητησει ευθυνες.ειναι δικη της ευθυνη αποκλειστικα,ο,τι ζει.

  3. se ola pou anaferthikan i protinomeni antidrash einai tis klasikis ginaikulas katinas! Min prospathite na allaxete antropous. An kati sto sintrofo mas mas enohlei toso poli apla diakoptume tin shesi. den ton kanume kati allo apo afto pu einai ektos an thelume dipla mas ena robot horis vulisi. akoma kai an afto pu kanei einai apodedigmena lathos! apopsi mu

  4. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΑ?ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ…

  5. Πόσο σωστά είναι όλα…

  6. Το οτι ειστε γεματες κομπλεξ και ανασφαλειες και δε μπορειτε να καταλαβετε πως λειτουργει το μυαλο ενος αντρα δε σημαινει οτι πρεπει να μας ζαληζετε!!!Αν δεν σας αρεσει βρειτε αλλον!!

  7. Όταν ο άντρας κοιτάει άλλες…σημαίνει κάτι πολύ απλό,εύχεται να τις/την είχε αυτός! Το ότι κάποιος έχει μια γυναίκα πλάι του ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ’ ΑΝΑΓΚΗ ότι αυτήν επιθυμούσε,ότι γι’ αυτή “ψόφαγε”.Σημαίνει ότι αυτή περίσσεψε γι’ αυτόν και “απ’ το ντιπ κι ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα”.ʼρα όταν κοιτάει,θέλει…αλλά δεν μπορεί να το έχει γιατί δεν είναι αρκετά πλούσιος και πετυχημένος…

  8. den nomizo oti tha hmoyn me tetoio malaka………

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More