Πίσω στην κορυφή της σελίδας
18.05.2017 | 23:00
Χρυσούλα Κουτελιέρη - Μαυράκη

Πώς πρέπει να αντιδράσεις όταν κοιτάει άλλες; Όταν δεν σου τηλεφωνεί; Όταν σου κάνει ζήλιες;

Πώς πρέπει να αντιδράσεις όταν κοιτάει άλλες; Όταν δεν σου τηλεφωνεί; Όταν σου κάνει ζήλιες;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Στη δύνη των συναισθημάτων, των επιθυμιών, της ανασφάλειας και του άγχους μερικές φορές δεν αντιδρούμε σωστά. Παρασυρόμαστε, παγιδευόμαστε, ξεχνάμε τα όρια του αυτοσεβασμού.

 
Έτσι, λοιπόν, ρωτήσαμε την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη να μας πει ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης σε διάφορες ερωτικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν με τον σύντροφό μας στην καθημερινότητά...
 
ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ...
 
1. Βγαίνετε οι δυο σας και το μάτι του παίζει. Είναι εμφανές ότι κοιτάει κι άλλες....
 
“Βεβαίως, δεν του βγάζεις τα μάτια... Βεβαίως, δεν του φέρνεις την πιατέλα στο κεφάλι... Βεβαίως, δεν αρχίζεις να κοιτάς κι εσύ άλλους. Του ζητάς να αποχωρίσετε εκείνη την ώρα από το χώρο και αν επιμείνει του εξηγείς ότι είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να συζητήσετε αργότερα. Αλλά κάθετα επιμένεις να φύγετε.
Όταν βρεθείτε μόνοι σας, του εξηγείς πόσο άσχημα ένιωσες. Τον καλείς να μπει στη δική σου θέση -πως θα ένιωθε δηλαδή ο ίδιος αν εσύ κοιτούσες άλλους- και συνεχίζεται κάπου αλλού τη βραδιά σας. Αν όταν του ζητήσεις να φύγετε δεν θέλει, τότε φεύγεις μόνη σου”.
 
2. Είσαστε με κόσμο. Δεν είστε οι δυο σας. Και ξαφνικά σε προσβάλλει... Σε φέρνει σε δύσκολη θέση μπροστά σε άλλους...
 
“Σαφέστατα δεν στήνεις καυγά μαζί του, ούτε αρχίζεις να απαριθμείς τα δικά του ελαττώματα και να τον προσβάλλεις. Προσπαθείς να αντιμετωπίσεις την προσβολή με χιούμορ ακόμα και αυτοσαρκαστικό και αφήνεις τις κακές εντυπώσεις για τον ίδιο και τις εξηγήσεις για αργότερα.
 
 
 
3. Τον παίρνεις τηλέφωνο. Δεν απαντάει και ούτε σε παίρνει πίσω...
 
“Του εξηγείς πως όταν τον παίρνεις τηλέφωνο δεν είναι για ψύλλου πήδημα, αλλά γιατί έχεις ανάγκη να τον ακούσεις -είτε συναισθηματική, είτε πρακτική.
Του εξηγείς ακομα ότι αν έκανες εσύ το ίδιο σε εκείνον θα θύμωνε πάρα πολύ και θα αισθανόταν προσβολή και απόρριψη. Για αυτό τον παρακαλείς να μην επαναληφθεί”.
 
 
4. Τον πιάνεις να σου λέει ψέματα...
 
“Του εξηγείς ότι καταλαβαίνεις πότε σου λένε ψέματα και τον παρακαλείς να είναι μαζί σου ειλικρινής, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να είστε μαζί”.
 
 
 
5. Έχετε βγει και σου κάνει ζήλιες... για το ντύσιμό σου, για το αγόρι που πέρασε και σε κοίταξε κ.α.
 
“Σκύβεις στο αυτί του και του λες: εγώ είμαι μαζί σου και μόνο εσένα θέλω, γιατί αλλιώς θα ήμουν με κάποιον άλλον. Τον παρακαλείς να το συζητήσετε με ηρεμία κάποια άλλη στιγμή και όχι μέσα στον κόσμο”.
 
 
6. Κάτι δεν πάει καλά τον τελευταίο καιρό. Υποψιάζεσαι ότι κάτι τρέχει με άλλη...
 
“Βεβαιώνεσαι και στη συνέχεια αποφασίζεις αν αξίζει να του δώσεις δεύτερη ευκαιρία ή να χωρίσεις”.
 
 
7. Έχετε βγει οι δυο σας, αλλά ασχολείται με το κινητό του...
“Του ζητάς να δεις πού πηγαίνει το μήνυμα κι αν αρνηθεί του εξηγείς ότι δεν είσαι καχύποπτη, απλά αν είναι ειλικρινής και αθώος δεν έχει κανένα λόγο να μην σου δείξει”.
 
 
8. Όταν του ζητάς να βρεθείτε, αλλά δεν είναι και τόσο θερμός. Συμφωνεί, αλλά είναι του τύπου: “ε, εντάξει μωρέ...”
 
“Τότε, τον ρωτάς: Μήπως δεν θέλεις να βρεθούμε; Δεν θέλω να σε πιέζω. Αν όμως δεν θέλεις, θέλω να το ξέρω για να κανονίσω κι εγώ την πορεία μου”.

 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Πες τη γνώμη σου

Πείτε μας...

Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
λέγεται ΤL!fe...

Top 10