Όταν εκείνος δεν πιστεύει στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου… Τι μπορείς να κάνεις;

Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Πολλοί άντρες, αλλά και πολλές γυναίκες αδιαφορούν για αυτή ή απλά τους εκνευρίζει. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που τη βρίσκουν μια όμορφη αφορμή και αφήνονται στις κόκκινες αποχρώσεις της ημέρας. Τι γίνεται όμως όταν εσύ θέλεις να γιορτάσεις, περιμένεις έστω “κάτι” κι εκείνος ΔΕΝ…

Ο λόγος στην ειδικό. Η ψυχολόγος Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου αναλαμβάνει να σε βοηθήσει…

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε κι εσύ προσπαθείς όλο αγωνία να ανακαλύψεις τι έκπληξη ετοιμάζει για σένα ο αγαπημένος σου. Θέλεις να είναι όλα ξεχωριστά για εσάς τους δύο και να νιώσεις πραγματικά μοναδική και επιθυμητή. Όμως, εκείνος έχει την ίδια άποψη;

«Είναι μια φτιαχτή γιορτή», «Γιατί χρειάζεται μια γιορτή για να σου δείξω την αγάπη μου;», «Δεν πιστεύω στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», «Όλα γίνονται για την αύξηση των πωλήσεων». Μήπως είναι μερικές γνώριμες δικαιολογίες που ακόμα ηχούν στα αυτιά σου μετά την τελευταία σας συζήτηση; Και τι πραγματικά θέλει να σου πει με όλα αυτά; Μήπως: «Δεν ενδιαφέρομαι αρκετά για σένα;» Αποτελεί, τελικά, η στάση του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έναν ισχυρό παράγοντα για να καταλάβεις σε τι επίπεδο βρίσκεται η σχέση σας ή για το αν σε θέλει πραγματικά και είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί σου;

ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ;
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άντρες δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Θεωρούν πως η γιορτή αυτή θα είχε πάψει να υφίσταται προ πολλού, εάν δεν υπήρχε η δύναμη της διαφήμισης που προβάλλει κάθε είδους δώρα, όπως: λουλούδια, αρώματα, σοκολατάκια, πακέτα για σπα και χαλάρωση σε εντυπωσιακά ινστιτούτα. Ωστόσο, από τη στιγμή που μια κίνηση τρυφερότητας εκ μέρους του τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντική για σένα – κι εσύ με τον τρόπο σου του το έχεις εκφράσει- είναι σπουδαίο να μπορέσει να το κατανοήσει. Να δει πόσο άσχημα θα νιώσεις όταν θα είσαι η μόνη από τις φίλες σου που δεν θα έχει λάβει ένα λουλούδι ή ένα μήνυμα αγάπης.

Όπως εσύ μπορεί κάποιες στιγμές να υποχωρείς στην πρόταση για μια έξοδο καθώς κατανοείς πως ο σύντροφός σου είναι κουρασμένος ή δεν έχει διάθεση, έτσι κι εκείνος χρειάζεται που και που να κάνει κάποιες υποχωρήσεις για να σου δείξει πως λαμβάνει υπόψη και τις δικές σου ανάγκες. Άλλωστε, οι επιτυχημένες σχέσεις βασίζονται στις αμοιβαίες υποχωρήσεις!

Βέβαια, ως γυναίκες μπορεί να έχουμε την τάση να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε κάποια πράγματα από ότι ίσως θα έπρεπε. Εάν, για παράδειγμα, έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που σε ανύποπτες στιγμές εκφράζει τα συναισθήματά του απέναντί σου, σε εκπλήσσει ευχάριστα και σε στηρίζει στις δύσκολες στιγμές, τότε μάλλον θα πρέπει να αποδεχτείς πως σε γεγονότα που δεν ασπάζεται, δεν βάζει εύκολα νερό στο κρασί του! Βέβαια, ακόμα κι αν είναι «υπέρ» της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που καλό θα ήταν να τις παρατηρήσεις προσεχτικότερα.

ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ…
-Εξαφανίζεται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τη δικαιολογία ότι είναι άρρωστος.

-Έχετε βγει για δείπνο και το κινητό του είναι στο αθόρυβο -πράγμα σπάνιο για εκείνον– προκειμένου να μην σας ενοχλήσει κανείς.

-Όσο βρίσκεστε στη γειτονιά του, περπατάει δίπλα σου βιαστικά και δίχως να σε κρατάει από το χέρι.

-Κανονίζει μια έξοδο μαζί σου νωρίς το απόγευμα, λέγοντας πως έχει μια οικογενειακή υποχρέωση για το βράδυ.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…
-Καθώς η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει, θύμισέ του το εύστοχα και άρχισε να τον υποψιάζεις για το πώς θα ήθελες να περάσετε την ημέρα αυτή. Το πιο πιθανό την περίοδο αυτή είναι να έχει το μυαλό του στο Europa League.

-Απόφυγε εκφράσεις του τύπου «Εγώ δεν θέλω τίποτα για την Ημέρα των Ερωτευμένων». Αντίθετα, συζήτησε μαζί του και δείξε του πως η ημέρα αυτή είναι σημαντική για σένα.

-Προσπάθησε να μην είσαι εκνευρισμένη μαζί του δίχως να του λες τον λόγο. Είναι πιθανό πως δεν θα συνδέσει την κακή σου διάθεση με το ότι δεν κανόνισε κάτι για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γεγονός που στο τέλος μπορεί να οδηγήσει σε καβγά.

-Δείξε ότι σέβεσαι και τις δικές του ανάγκες. Παραδείγματος χάριν, καθώς η μέρα αυτή πέφτει Πέμπτη και μπορεί να γυρίζει αργά από τη δουλειά ή να έχει πρωινό ξύπνημα την επομένη, πρότεινέ του να κάνετε κάτι ξεχωριστό οι δυο σας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

-Εάν το επιχείρημά του είναι πως πιστεύει ότι η ημέρα αυτή είναι ημέρα εκμετάλλευσης του καταναλωτή με τις τιμές σε εστιατόρια και μαγαζιά να είναι στα ύψη, πρότεινε μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι. Μαγειρέψτε μαζί ή παρήγγειλε κάτι γρήγορο. Ακόμα και το έτοιμο φαγητό δείχνει διαφορετικά υπό το φως των κεριών!

-Μην απογοητευτείς εάν δεν σου πει «σ’ αγαπώ» για πρώτη φορά ή δεν σου κάνει την πρόταση γάμου που περίμενες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι άντρες νιώθουν έντονη πίεση την ημέρα αυτή και συχνά παίρνουν αμυντική στάση. Άλλωστε, ο έρωτας είναι κάτι που κυριαρχεί 365 μέρες τον χρόνο και δεν θα μπορούσε να έχει μόνο για μία μέρα την τιμητική του!
Σίγουρα, δεν μπορείς να κρίνεις το ενδιαφέρον του συντρόφου σου για σένα από μία και μόνο μέρα. Η συντροφικότητα, ο έρωτας και η αγάπη θα πρέπει να επιβεβαιώνονται καθημερινά. Ωστόσο, ας πάρουμε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως μια αφορμή προκειμένου να δείξουμε το νοιάξιμο και το ενδιαφέρον μας προς τον άνθρωπό μας!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ…
-Ξύπνα νωρίτερα και ετοίμασέ της ένα πλήρες πρωινό συνοδευόμενο από μερικά λουλούδια. Έτσι, όταν θα ακούσει από τις φίλες της: «Δεν θα πιστέψεις τι μου ετοίμασε ο καλός μου για την Ημέρα των Ερωτευμένων», θα μπορεί να μοιραστεί και τη δική της εμπειρία.

-Κάνε κάτι που δεν συνηθίζεις. Κανόνισε να πάτε για φαγητό κάπου έξω, οργάνωσε ένα πικ νικ (σε περίπτωση που ο καιρός το επιτρέπει), μοιραστείτε μια όμορφη βόλτα που θα κλείσει χαζεύοντας τη δύση του ηλίου.

-Οργάνωσε μια βραδιά για τους δυο σας στο σπίτι. Μερικά αρωματικά κεριά, λίγο γλυκό κρασί και το CD player να παίζει την αγαπημένη σας μουσική, είναι αρκετά.

Read More

And More