Το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείς να κάνεις όταν ερωτευθείς…

Το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείς να κάνεις όταν ερωτευθείς έναν άντρα είναι να παραδοθείς άνευ όρων. Η μοναδική άνευ όρων παράδοση που θα σου βγει σε καλό είναι μόνο στο κρεβάτι. Αλλά κι εκεί, με μικρές πινελιές “όχι” και “μη”… Μην τρελαθούμε κιόλας.

ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ…
Ντύνεσαι για να βγεις. Είσαι μόνη, άρα βγαίνεις με το ενδεχόμενο ανοιχτό να γνωρίσεις κάποιον. Άρα, χρειάζεσαι ένα δόλωμα. Ποιο είναι λοιπόν το δυνατό σου σημείο; Αυτό θα αναδείξεις και μόνο. Έχεις ωραίο μπούστο, θα τονίσεις το ντεκολτέ σου. Έχεις ωραία πόδια; Θα φορέσεις μίνι. Έχεις ωραίους γλουτούς θα φορέσεις ένα στενό τζιν ή ένα κολάν. Με προσοχή φυσικά στη δοσολογία.

Οι υπερβολές απαγορεύονται. Κανείς άντρας δεν τσιμπάει με τις υπερβολές. Κάνει μόνο κακές σκέψεις -αυτόματα- και το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον έχεις ή να σε έχει στο κρεβάτι του για ένα βράδυ. Δυστυχώς, ό, τι και να λέμε, οι περισσότεροι άντρες κατά βάθος είναι συντηρητικοί -με τη γυναίκα τους. Άρα, δεν θα σκεφτούν σχέση αν το μίνι είναι εκκωφαντικό, ούτε αν ντυθείς ολόκληρη ένα τεράαααστιο ντεκολτέ. Δεν θα σε ακούει καν όταν μιλάς. Ούτε θα σε βλέπει. Θα είσαι μόνο ένα υπέροχο στήθος που τον προκαλεί. Οι υπόλοιπες σκέψεις μπροστά σε μια τέτοια θέα αδυνατούν να αναπτυχθούν. Είναι η φύση τους τέτοια. Δεν είναι επειδή είναι “μπιπ”. Κι εσύ, αν θέλεις να επιβιώσεις σε αυτή τη σκληρή κοινωνία, καλά θα κάνεις να μην παίζεις με τα ένστικτά του γιατί θα χάσεις. Μέτρο. Για να μπορέσει να δει ότι κάπου εκεί αξίζει να ποντάρει τον σεβασμό του.

Ο ΤΡΟΠΟΣ…
Το αν θα τον πλησιάσεις ή θα περιμένεις να σε πλησιάσει νομίζω στις μέρες μας δεν έχει και τόσο σημασία. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ο τρόπος. Και στις δύο περιπτώσεις όμως οφείλεις να θυμάσαι μερικά πράγματα. Πρώτον, δεν πρέπει να δείχνεις απεγνωσμένη. Δεύτερον, πρέπει να διατηρείς την ψυχραιμία σου. Κοινώς να μην μασήσεις όσο κι αν τον θέλεις. Να φανεί ότι τον θέλεις, αλλά να μην φανεί το πόσο τον θέλεις. Γιατί ο άντρας -όπως και η γυναίκα- εκτιμά το βαθμό δυσκολίας. Και πάλι με προσοχή στις δοσολογίες. Ο σνομπισμός, η ξιπασιά και αυστηρότητα θα τον στείλει άμεσα στη διπλανή και μάλιστα θα έχει κάνει και έκπτωση στο βαθμό δυσκολίας που ο ίδιος θα θέσει. Έτσι, για να σε τιμωρήσει -έστω και υποσυνείδητα. Και ποιος θα κερδίσει εδώ; Η διπλανή. Έτοιμο της τον έστειλες.

Επανέρχομαι. Τι έλεγα; Α, μάλιστα. Όχι απεγνωσμένη, ψύχραιμη και κυρίως σίγουρη για τον εαυτό σου. Αυτοπεποίθηση. Χωρίς αυτοπεποίθηση, από ότι έχω καταλάβει από όλους τους ψυχολόγους, δεν πας πουθενά. Είσαι από χέρι καμένη σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Άρα, πριν κάνεις έστω και ένα βηματάκι στον έξω κόσμο πρέπει να έχεις φροντίσει να τα βρεις με τον εαυτό σου, να τον αποδεχτείς, να τον αγαπήσεις. Κι αν δεν μπορείς, να φροντίσεις να άλλάξεις ό, τι δεν σου αρέσει πάνω σου, κάτω σου, μέσα σου, να γίνεις αυτό που θέλεις, να σε αγαπήσεις, να σε λατρέψεις και μετά να βγεις. Διαφορετικά θα σε φάνε λάχανο.

Θα σε εκμεταλλευθούν συναισθηματικά, θα τσαλαπατήσουν την ανάγκη σου για συντροφικότητα, θα σε θεωρήσουν δεδομένη, θα σε υποτιμήσουν, δεν θα σε σεβαστούν κι άλλα πολλά που μπορεί μια γυναίκα να συναντήσει στις σχέσεις της. Διευκρινίζω ξανά πως αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει τσαμπουκάς, αυθάδεια, θράσος, επιθετικότητα, προκλητικότητα. Όλα αυτά υποδηλώνουν άμυνα. Η γνήσια αυτοπεποίθηση που νικάει και κερδίζει όλους τους άντρες είναι ο αληθινός σεβασμός απέναντι στον εαυτό σου.

ΕΣΥ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ!
Έχει ήδη προσέξει το δυνατό σημείο που λέγαμε παραπάνω. Μιλάτε. Τώρα είναι η ώρα να ξεδιπλώσεις τη μοναδικότητά σου. Τον εαυτό σου, το χαρακτήρα σου, την προσωπικότητά σου, την αλήθεια σου. Οτιδήποτε ψεύτικο να ξέρεις θα φανεί στην πορεία από μόνο του κι εσύ θα χάσεις. Οπότε φρόντισε να είσαι ο εαυτός σου αφού έχεις ήδη φροντίσει να τον έχει μάθει εσύ πρώτη.

Μια γυναίκα με άποψη, ενδιαφέροντα, φίλους και ωραίο στιλ πάντα γοητεύει τους άντρες. Θα ξαναυπογραμμίσω την αυτοπεποίθηση. Η γυμναστική και η σωστή διατροφή είναι συν. Όχι απαραίτητα για να κάνεις σχέση, αλλά για σένα.

Αν το φλερτ τσουλίσει και όλα δείχνουν ότι του αρέσεις, προσοχή μην μεθύσεις. Αν θέλεις να πιεις, πιες μέχρι να φτάσεις στο τσακίρ κέφι. Μέχρι εκεί. Σταγόνα παραπάνω.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ…
Αν αυτή η ιστορία έχει και συνέχεια και δεν μείνει εκεί φρόντισε να θέσεις τα όριά σου. Κανείς δεν εκτιμά μια γυναίκα που λέει μόνο “ναι” γιατί αυτό δείχνει πως η ίδια δεν σέβεται τον εαυτό της. Θα σε “εκμεταλλευθεί” -έστω και άθελά του- και σε βάθος χρόνου θα φανεί το πρόβλημα. Που σημειωτέον δεν είναι δικό του, ναι;

Με τα ψέματα δεν βγάζεις άκρη. Οπότε καλύτερα να είσαι ειλικρινής. Και για να μην μπερδεύεσαι και για να μην κουράζεις το μυαλουδάκι σου προσπαθώντας να θυμάσαι ό, τι έχεις πει (την αλήθεια δεν την ξεχνάς ποτέ), αλλά και για να ξέρει με τι άνθρωπο έχει να κάνει. Μην ξυπνήσει μια μέρα και ανακαλύψει κάτι άλλο γιατί θα φύγει.

Διατήρησε την προσωπική σου ζωή. Τους φίλους σου, τα ενδιαφέροντά σου, την αφοσίωσή σου στη δουλειά. Μη γίνει το μυαλό σου μόνο ένας άντρας. Την πάτησες και πάλι. Οι άντρες θέλουν τις ανεξάρτητες γυναίκες. Κι όταν λέω ανεξαρτησία, δεν εννοώ τσαμπουκάδες, αδιαφορία, δήθεν μαγκιές και δυναμισμούς, προκλητικές ελευθερίες και τέτοια. Εννοώ γυναίκες που έχουν τη σχέση τους αλλά δεν γατζώνονται πάνω σε αυτή -αυτό δείχνει μια γυναίκα που ψάχνει σανίδα σωτηρίας και όχι σύντροφο. Ok; Πάμε παρακάτω…

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ…
Ζηλεύεις λίγο, δηλώνεις το ενδιαφέρον σου, άντε να γίνει και κανένα μικρό καυγαδάκι, αλλά μέχρι εκεί. Φασαρίες, υστερίες, παρανοϊκά σενάρια θα τον διώξουν σε dt. Το να βλέπεις μια γυναίκα να περνάει δίπλα του κι εσύ να ξεκινάς καυγά από το πουθενά που οδηγεί σε φωνές το μόνο που αποσαφηνίζει είναι πως πρώτον δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, πως είσαι ανασφαλής και του επιβεβαιώνεις ότι ναι, η άλλη είναι ωραιότερη. Άσε που υπάρχει και η πιθανότητα να περνάει καλύτερα μαζί της αφού δεν θα έχει τις τσιρίδες, τα κλάματα και τις υστερίες σου.

Όλα όμως έχουν να κάνουν και πάλι με τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Γιατί η γυναίκα που τα έχει λύσει τα θέματά της και πιστεύει στον εαυτό της δεν μασάει, δεν φοβάται, δεν συμβιβάζεται παρά μόνο στα λογικά και αναγκαία ανθρώπινα πλαίσια. Άσε που είναι και η πιο γοητευτική.

Αν περιποιείσαι, αν είσαι σέξι, αν αφήνεσαι στο σεξ, αν διατηρείς τη σωστή δοσολογία ανάμεσα στο συντηρητικό και στο πρόστυχο, αν δεν φοβάσαι τότε να είσαι σίγουρη πως δεν θα κοιτάξει καμία άλλη. Κι αν το κάνει, αν έχεις φροντίσει να θέσεις τα όριά σου σωστά, αν του έχεις αποσαφηνίσει το κόστος ενός λάθους κι αν δεν σε έχει πάρει χαμπάρι ότι δεν θα πας πουθενά τότε δεν θα τολμήσει. Αν έχει πάρει γραμμή πως ό, τι κι αν κάνει εκεί θα είσαι γιατί τον έχεις ανάγκη τότε γιατί να μην πάει να περάσει καλά; Αφού κόστος δεν θα έχει κανένα. Και κάπου εκεί τραυματίζεται η δική σου ψυχή και κάπου εκεί έχεις δυναμιτίσει την ευτυχία σου. Μόνη σου.

Respect λοιπόν στην κυρία που κρύβεις μέσα σου. Γιατί από εκεί ξεκινούν κι εκεί καταλήγουν όλα. Understood?

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. eksairetiko ar8ro!understood 😉

  2. EXERETIKO!!! SIXARITIRIA KI ALLA TETOIA!!

  3. koritsia oles etsi pepei na feromaste!prvta o eautos nas kai to pws eimaste kala me auton kai meta o gkomenos..

  4. apla exairetiko!!

  5. eksairetiko..etsi akrivws..makari na ta eixa efarmosei ki egw..alla pote den einai arga gia na matheis..

  6. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!ΟΛΕΣ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΘΕΩΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ…ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ “EASIER SAID, THAN DONE”…ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ!!!!!!ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧ!!!ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΘΑΡΡΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ…ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧ ΚΑΙ ΒΑΧ!!!!!

  7. Likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  8. ontws kala ta leei to arthro k gw otan gnwristikame eixa paei gia ena pottaki me filous me ena kleisto t-shirt k ena aplo tzin sxedon avafti k me plisiase!!apla ta pragmata!!

  9. Ξένια μου εισαι καταπληκτική…

  10. Respect στη κυρια που κρυβεις μεσα σου…. αυτο τα λεει ολα! Τελειο αρθρο!!!!

  11. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ..ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ!!!!ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΕΡΩΤΑ) ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΝΤΑΡΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ..MOY ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΩ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  12. κι εγώ το αποθήκευσα να το διαβάζω συχνά για να το εμπεδώσω…!!! κάθε φορά που ερωτευόμουν εκείνος γίνονταν η απόλυτη προτεραιότητά μου… ήμουν πάντα διαθέσιμη… πάντα δεδομένη… πόσο λάθος… οι άντρες εκμεταλλεύονται την αδυναμία που τους έχουμε και μας πατάνε θεωρώντας ότι είναι πολύ πιο σημαντικοί από μας… ελπίζω ότι έμαθα πια. και καλό είναι να διαβάζουμε συχνά το συγκεκριμένο άρθρο γιατί η ερωτευμένη καρδιά ξεχνά εύκολα τα παθήματά της και παρασύρεται…

  13. ισως το καλυτερο αρθρο που εχω διαβασει μεχρι τωρα στο site! τα λογια ειναι περιτταααα!!! 🙂

  14. παντα στην πραξη ειναι τα δυσκολα,διαφωτιστικο αρθρο..παρ’ολα αυτα,για μενα αν ο αλλος ειναι ο σωστος και ο ιδανικος ανθρωπος για εμας ολα πανε κατ’ευχην και δεν υπαρχουν λαθος συμπεριφορες. η αγαπη και το ενδιαφερον, απο μη κατεστραμμενους κ προβληματικους χαρακτηρες, αναγνωριζεται.

  15. Να γιάσει το στόμα σου (και το laptop από όπου το έγραψες. Επιτέλους λίγη απλή λογική.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More