Πίσω στην κορυφή της σελίδας
26.11.2015 | 11:15
Δέσποινα Θεοδωροπούλου

12 ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι άντρες και μας εκνευρίζουν

12 ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι άντρες και μας εκνευρίζουν
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Τι ξέρουν να κάνουν πολύ καλά οι άντρες; Μα φυσικά να μας εκνευρίζουν! Όχι ότι εμείς δεν το κάνουμε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα. Σήμερα θα παραμερίσουμε λίγο το γεγονός ότι μερικές φορές κι εμείς γινόμαστε υπερβολικές και θα ασχοληθούμε με τα νευράκια μας που τόσο ωραία ξέρουν να μας τα σπάνε...

Ξέρεις... αυτό που πάντα βρίσκουν την ευκαιρία να μας πειράζουν; Γιατί σύμφωνα με τα λεγομενά τους, λατρεύουν να βλέπουν την αντιδρασή μας. Ναι είναι τόσο ώριμο και γλυκό όσο ακούγεται...NOT!
Εννοείται πως κάθε γυναίκα εκνευρίζεται, ειδικά αν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν πολλές φορές. Και πόσο μάλιστα όταν έχει προηγηθεί καυγάς και ολόκληρη συζήτηση για αυτό. ''Σου είπα ότι με τσαντίζει αυτό, γιατί συνεχίζεις να το κάνεις;'' του έχεις πει αμέτρητες φορές αλλά αυτός εκεί... το χαβά του, που λέμε... Μυαλό δεν βάζει όσο κι αν εσύ του επισημαίνεις επανειλημμένα τα πράγματα που σε ενοχλούν.

Τι άλλο μας εκνευρίζει; Για να δούμε...  Και να ξέρεις, θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενική και να δικαιολογήσω και τις δύο πλευρές (πώς το βλέπεις εσύ και πώς αυτός).

1. Να κοιτάει άλλα κορίτσια
Είναι η βασικότερη αιτία τσακωμού. Δεν γίνεται να μην έχεις τσακωθεί έστω και μία φορά επειδή το μάτι του έπαιξε λίγο παραπάνω. Εσύ έχεις δίκιο, γιατί τη στιγμή που είστε μαζί δεν επιτρέπεται να κοιτάει άλλες. ''Θέλεις να κοιτάς άλλες κύριε; Τότε μείνε μόνος σου!'' Αυτό είναι που το λες όταν το κάνει. ΟΜΩΣ! Μην ξεχνάς ότι το μάτι του άντρα πέφτει ασυνείδητα πολλές φορές πάνω σε μια γυναίκα. Είναι η φύση του τέτοια. Το κάνει χωρίς να σημαίνει κάτι. Απλά πέφτει το μάτι του στα οπίσθια αυτής που περνάει. Τους έχουν δασκαλέψει οι πατεράδες τους από μικρούς. Όσο δηλαδή και αν του απαγορεύεις να το κάνει, δεν θα σταματήσει ποτέ. Εκτός κι αν του δέσεις ένα μαντήλι στα μάτια και τον κυκλοφορείς εσύ. 


2. Το υπερβολικό ''πείραγμα''

Μερικές φορές οι άντρες το παρακάνουν με κάποια αστεία. Δεν καταλαβαίνουν ότι γίνονται κάφροι και ότι πέρα από αυτούς, κανείς άλλος δεν γελάει. Π.χ κάνει συνέχεια αστεία για την περιφέρειά σου. Πόσο μεγάλη είναι, ότι δεν χωράει να περάσει από την πόρτα και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες (είναι ό,τι πιο soft για να το χαρακτηρίσω) που πραγματικά εσένα σε πληγώνουν. Γιατί: 1. Είναι μία ατέλεια πάνω σου που προσπαθείς να διορθώσεις 2. Δεν είναι χιούμορ αλλά κακία 3. Βρίσκει πάντα την ευκαιρία να κοροϊδεύσει όταν είστε με παρέα. Εδώ έχεις απόλυτο δίκαιο. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να του το ανταποδώσεις. Για να δούμε ποιος θα γελάσει τώρα...


3. Να μην παίρνει το μέρος σου σε μια μικρή διαφωνία
Είστε σε μια κοινή παρέα και συζητάτε για ένα επίκαιρο θέμα. Δεν συμφωνείς με μία άποψη που εκφράστηκε και με επιχειρήματα λες γιατί έχεις αντίθετη γνώμη. Ο δικός σου όμως διαφωνεί μαζί σου και δεν παίρνει το μέρος σου. '''Είμαστε ζευγάρι! Υποτίθεται ότι στηρίζει ο ένας τον άλλον. Τι στο καλό γίνεται εδώ;'' σκέφτεσαι και θυμώνεις μαζί του. Εντάξει τόσο κακό είναι να έχει διαφορετική άποψη δηλαδή; Μην το βλέπεις σαν να σου πηγαίνει κόντρα εκείνη τη στιγμή. Απλά εκφράζει την προσωπική του γνώμη. Όποτε συμβαίνει αυτό, εσύ απλά μείνε cool.


4. Να μην ακούει τα πάντα που του λες
Η αλήθεια είναι πως εμείς οι γυναίκες απαιτούμε από τον σύντροφό μας να κρέμεται από τα χείλη μας. Την αδιαφορία δεν τη ανεχόμαστε και πόσω μάλλον από το αγόρι μας. Έχεις δίκιο εν μέρει γιατί όπως εσύ τον ακούς προσεκτικά όταν μιλάει, έτσι και αυτός θα έπρεπε να κάνει το ίδιο. Μην γίνεσαι όμως τόσο αυταρχική. Άνθρωπος είναι και μπορεί καμιά φορά να αφαιρεθεί. Δεν το κάνει επίτηδες. Και σε σένα θα έχει συμβεί άλλωστε.


5. Να μη σου απαντάει στα μηνύματα αμέσως

Αντικειμενική εδώ δεν μπορώ να είμαι. Είναι το πιο εκνευριστικό πράγμα! Και είμαι σίγουρη για αυτό. Δηλαδή τόσος κόπος είναι να απαντήσεις στην ώρα σου; Πρέπει να περάσει μία ώρα; Και στο κάτω κάτω τι κάνεις και δεν μπορείς να πληκτρολογήσεις ένα μήνυμα; Ok φτάνει με το παραλήρημα... Συγχωρείται μόνο εάν έχει πολύ δουλειά και δεν βρίσκει χρόνο ή αν τον πήρε ο ύπνος. Κάθε άλλη δικαιολογία είναι απλά δικαιολογία. (Είδες δεν ήμουν καθόλου αντικειμενική)


6. Να μη σου παίρνει δώρο του Αγ. Βαλεντίνου επειδή εσύ του είπες να μη σου πάρει
'''Έλα μωρέ τώρα Άγιος Βαλεντίνος, δώρα και βλακείες. Αυτά είναι για μικρότερες ηλικίες. Άσε που εμείς διαφέρουμε από τα άλλα ζευγάρια. Δεν θέλω να μου πάρεις τίποτα φέτος μωρουλίνι μου" είπες. Το θυμάσαι; Ε και φυσικά δεν σου πήρε τίποτα γιατί εσύ του το πες. Τι πάει να πει '''καλά και αυτός κάνει ό,τι του λέω;'' Άντρας είναι και κάποια λόγια σου τα παίρνει στα σοβαρά. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι άλλα λες και άλλα εννοείς. Μπορεί εσύ να παίρνεις ως δεδομένα κάποια πράγματα αλλά πίστεψέ με για αυτόν τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οπότε εάν θέλεις κάτι, καλύτερα να του το πεις.


7. Να προτιμά να βγει με τους φίλους του
Οι άντρες έχουν ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους τους. Δύσκολα θα ακυρώσουν έξοδο με αυτούς για να βγουν με την κοπέλα τους. Και οι περισσότεροι άντρες όταν βγαίνουν με την παρέα τους προτιμούν να αφήσουν το κορίτσι τους σπίτι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι λογικό όταν μια παρέα αποτελείται αποκλειστικά από άντρες, να μην κολλάει μία γυναίκα. Τι μπορείς να συζητήσεις μαζί τους; Όχι πες μου. Άσε που και εκείνος νιώθει πιο άνετος και ελεύθερος όταν είναι μόνος του. Κοίτα, αν επιλέγει να βγαίνει ασυνόδευτος μία φορά στο τόσο μαζί τους, δεν είναι κακό. Αν όμως βγαίνει περισσότερο μαζί τους παρά μαζί σου, τότε κάτι τρέχει...


8. Να μιλάει πολύ με άλλους όταν είστε έξω
Έχετε πάει σε ένα πάρτι και γνωρίζετε νέα άτομα. Το αγόρι σου αρχίζει να μιλάει πολύ μαζί τους, φλυαρεί ακατάπαυστα και νιώθεις αποξενωμένη. Όλο το βράδυ γλώσσα δεν έχει βάλει μέσα του και εσύ κάθεσαι σε μια ακρούλα, τσαντισμένη και ξινισμένη που δεν σου δίνει σημασία. Γιατί δεν προσπαθείς να μπεις και συ στη συζήτησή τους; Το να κοινωνικοποιείστε δεν είναι καθόλου κακό. Από το να χαλάς τη διάθεσή σου και να είσαι μουτρωμένη όλο το βράδυ, καλύτερα να γίνεις μέρος της συζήτησης.


9. Να μη σε βάζει στην profile picture του facebook
Χμμ... αυτό είναι ένα καυτό ζήτημα. Του έχεις κάνει νύξη πολλές φορές ότι θα ήθελες να έχει  profile εικόνα μία φωτογραφία που είστε μαζί. ''Και ο Γιώργος που έχει τη Μαρία στο profile του, τι σημαίνει; Ότι την αγαπάει πιο πολύ'' του έχεις πει, αναφερόμενη και σε άλλα ζευγάρια. ''Τόσο κακό είναι να βάλεις μια φωτογραφία μας για κεντρική; Μήπως κρύβεσαι από κάποιον; Ή καλύτερα από κάποια;'' παραπονιέσαι συνεχώς, βάζοντας στο μυαλό σου υποψίες. Θεωρώ πως οι άντρες είναι λίγο κομπλεξικοί και στενόμυαλοι σε κάτι τέτοια. Νομίζουν πως αν δημοσιεύσουν μια φωτογραφία, όπου φιλιούνται με το κορίτσι τους, οι φίλοι τους θα αρχίσουν αμέσως τα καυστικά σχόλια. Δηλαδή η φωτογραφία όπου είναι μεθυσμένοι και δείχνουν την κοιλιά τους στο φακό είναι λιγότερο ντροπιαστική από το φιλί με την κοπέλα τους; Αυτό πραγματικά δεν θα μπορέσω ποτέ να το καταλάβω...


10. Να μην καταλαβαίνει με τη μία ότι έχεις τσαντιστεί

Κάνει κάτι και σε εκνευρίζει. Τσαντίζεσαι και αυτός δεν το καταλαβαίνει με την πρώτη. Και φυσικά συνεχίζει. ''Μα καλά, δεν κατάλαβες ότι είμαι ήδη τσαντισμένη; Τι το συνεχίζεις;'' του φωνάζεις μέσα στη μέση του δρόμου. Ναι και κάτι ακόμα. Οι άντρες λειτουργούν με χρονο-καθυστέρηση! Δεν χρειάζεται να έχεις μαντικές ικανότητες για να καταλάβεις ότι έχω βγει ήδη έξω από τα ρούχα μου.


11. Να κοροϊδεύει συνέχεια γυναικεία πράγματα που σου αρέσουν
Ok, σου αρέσει να μαθαίνεις gossip για τη showbiz, να χαζεύεις ρούχα, παπούτσια, τσάντες, καλλυντικά και να πηγαίνεις Pilates και Yoga. Ναι είναι όλα πολύ κοριτσίστικα αλλά γιατί πρέπει να τα κοροϊδεύει; Κράτα τη γνώμη για τον εαυτό σου κύριε και σταμάτα την πλάκα εδώ.


12. Να κοροϊδεύει με την παρέα του το πόσο καθυστερείς στα ραντεβού σας

"Περιμένω πάντα την Α. να ετοιμαστεί. Και πάντα καθυστερούμε" ξεκινά τη συζήτηση με τους φίλους του και συνεχίζει... ''ντύνεται, βλέπει ότι τα σκουλαρίκια δεν ταιριάζουν και αντί να αλλάξει σκουλαρίκια, αλλάζει όλο το υπόλοιπο'''. Και ξεκαρδίζονται όλοι οι φίλοι του και αρχίζουν τα σεξιστικά σχόλια που τόσο πολύ έχεις βαρεθεί να ακούς. Ναι είμαι γυναίκα και αργώ να ετοιμαστώ γιατί θέλω να βγαίνω έξω περιποιημένη. Ζήστε με αυτό!


Ναι, το χιούμορ σώζει ζωές και μερικές φορές σχέσεις. Ναι, υπάρχουν δύο τρόποι να δεις μία κατάσταση -ο θετικός και ο αρνητικός. Ναι, μπορεί στα παραπάνω να χρησιμοποίησα και το χιούμορ μου, ΟΜΩΣ μερικές φορές κάποια πράγματα σε βγάζουν εκτός εαυτού. Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι με ήρεμο τρόπο, στο σωστό timing (όχι εκείνη τη στιγμή) να του εξηγήσεις ό,τι σε ενοχλεί. Μία, δύο...
Αν συνεχίσει... κι αν συνεχίσεις να εκνευρίζεσαι... ήρθε η ώρα να ζυγίσεις τα πράγματα και να πάρεις τις αποφάσεις σου. Ή να το πάρεις αλλιώς ή...

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Πες τη γνώμη σου

Πείτε μας...

Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
λέγεται ΤL!fe...

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 12:29

Top 10