Πίσω στην κορυφή της σελίδας
29.06.2017 | 23:00
Χρυσούλα Κουτελιέρη - Μαυράκη

10 λάθη που μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου!

10 λάθη που μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Οι σχέσεις είναι ευάλωτες στο χρόνο και χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους μας ώστε να διατηρηθούν υγιείς και σε καλή κατάσταση. Η καθημερινότητα μπορεί να τις "πληγώσει" ανεπανόρθωτα. Λάθη που κάνουμε και δεν τα συνειδητοποιούμε, συμπεριφορές που κάνουν κακό, συνήθειες που συσσωρεύουν προβλήματα και κάποια στιγμή τα πάντα καταρρέουν. Πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο, τέντωσε τις κεραίες σου και τσέκαρε μήπως κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη επισημαίνει τα βασικότερα που μπορεί να πληγώνουν τη σχέση μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε...

Προσοχή λοιπόν για να μη βρεθείς μια μέρα προ εκπλήξεων!


ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
1. Οι υπερβολικές απαιτήσεις εκατέρωθεν και η επιθυμία να αλλάξουμε το σύντροφό μας ριζικά, ενώ αυτόν ερωτευτήκαμε!


2. Η συνεχής γκρίνια και η μιζέρια σκοτώνουν τον έρωτα.


3. Η αναβολή της συζήτησης για σημαντικά και καίρια θέματα-προβλήματα και το "σπρώξιμο των σκουπιδιών κάτω από το χαλί", που διαιωνίζουν και μεγεθύνουν το πρόβλημα αντί να το λύσουν.


4. Η διαρκής αναζήτηση επαίνου για ό,τι κάνουμε και προσφέρουμε, ενώ οι ίδιες επιλέγουμε να λειτουργούμε έτσι.


5. Η μεγάλη κτητικότητα και η ζήλια, που χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση γιατί δεν είναι φυσιολογικές ούτε ένδειξη αγάπης, αλλά μάλλον εμμονικές και νοσηρές.


6. Οι αυξημένες προσδοκίες και απαιτήσεις καθώς και η έλλειψη υπομονής. Το "εδώ και τώρα" δεν είναι φυσιολογικό. Η σχέση χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια για να ωριμάσει.


7. Η ανάμειξη τρίτων προσώπων που επηρεάζουν τη σκέψη και τις επιλογές μας αποδεικνύεται ολέθρια για τη σχέση τις περισσότερες φορές.


8. Το "αυτονόητο" -που δεν υπάρχει- δυναμιτίζει τη σχέση, όταν ο ένας από τους δύο θεωρεί ότι ο άλλος κατανοεί, γνωρίζει και αισθάνεται ό,τι ο ίδιος, χωρίς να λάβει υπ’ όψη του ότι ο καθένας μεγαλώνει διαφορετικά, έχει άλλες εμπειρίες από τις δικές μας και δεν του είναι εύκολο να σκεφτεί ή να πράξει όπως εμείς.


9. Ο εφησυχασμός είναι ένα ακόμη λάθος στη σχέση. Η σχέση είναι σαν ένα παιδί -θέλει διαρκή φροντίδα, προστασία, εκπαίδευση, αγωγή, στήριξη, θεραπεία. Δεν φυτρώνει ούτε μεγαλώνει μόνη της.


10. Η έλλειψη συναισθηματικής ωριμότητας σκοτώνει τη σχέση. Αγαπάμε τον άλλο όπως τον εαυτό μας και θέλουμε το καλό και την ευτυχία του, με ανωτερότητα και ανιδιοτέλεια. Ο εγωκεντρισμός και το προσωπικό "θέλω" δείχνουν ότι ο μόνος που μας νοιάζει είναι ο εαυτός μας άρα δεν χρειαζόμαστε τη σχέση με κάποιον άλλο!

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Πες τη γνώμη σου

Πείτε μας...

Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
λέγεται ΤL!fe...

Top 10