Ο χωρισμός στην εποχή των social media! Τα θετικά και τα αρνητικά…

Έχουν εισβάλει για τα καλά μέσα στη ζωή μας. Όλοι έχουν έναν λογαριασμό στα social media και ανήκουν σε αυτόν τον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης. Έχεις και εσύ… Το χρησιμοποιείς καθημερινώς. Ανεβάζεις τραγούδια, φωτογραφίες, αλλάζεις συχνά την προφίλ σου γιατί λατρεύεις να μαζεύεις like και θετικά σχόλια. Μοιράζεσαι δημοσίως με τους φίλους σου τις σκέψεις σου αλλά και την προσωπική σου ζωή. Ακόμα και αυτήν, γιατί χαίρεσαι να προβάλλεις την ευτυχία σου και τα κατορθώματά σου και πολύ καλά κάνεις γιατί δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό. Άλλωστε όπως νιώθει κανείς… Όμως τι γίνεται όταν τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα για σένα; Όπως ένας χωρισμός για παράδειγμα;

Έχεις σχέση με τον Γιάννη (εντάξει αν σε πονάει αυτό το όνομα, πες Βασίλη) για παράδειγμα εδώ και 6 μήνες και αποφασίζετε από κοινού μιας και όλα πάνε κατ’ευχήν, να κοινοποιήσετε στους φίλους σας ότι είστε σε σχέση και έτσι βάζετε και οι δύο: in relationship. (Εντάξει μεταξύ μας το βάζετε για να έχετε και το κεφάλι σας σίγουρο ότι δεν θα τολμήσει κανείς-καμία να την “πέσει” στον άλλον)… Οι κοινές φωτογραφίες όλο και αυξάνονται, οι καρδουλίτσες με τις αγαπησιάρικες αφιερώσεις και τα ερωτικά τραγούδια στους τοίχους σας γίνονται όλο και περισσότερα και κανείς πια δεν γίνεται να μην ξέρει πως εσείς οι 2 είστε ζευγάρι! Μα κανείς!

Οι καθημερινοί τσακωμοί όμως και οι συχνές παρεξηγήσεις σας αναγκάζουν να χωρίσετε. Και τώρα πρέπει να το ανακοινώσετε στους στενούς σας φίλους αλλά και στους facebook-ικούς. Κι αυτό είναι τόσο επίπονο όσο ακούγεται… Γιατί πέρα από τα θετικά που μπορεί να έχει, έχει και πολλά αρνητικά. Και μάθε γιατί…

+ Τώρα θα βλέπει πόσο sexy, χαρούμενη και ανανεωμένη δείχνεις στις φωτογραφίες. Θα τσεκάρει τα like και τα πονηρά σχόλια από τα καινούρια σου add και θα βράζει από μέσα του -που δεν ήταν ικανός να σε κρατήσει!
Τι γίνεται όμως εάν κάποια όχι και τόσο φίλη σου, σε ταγκάρει σε μια μη κολακευτική και ντροπιαστική φωτογραφία; Π.χ μεθυσμένη, με το μάτι να αλληθωρίζει, το μακιγιάζ να έχει φύγει τελείως και να κάνεις άσχημες γκριμάτσες στο φακό; Θα τη δει και αυτή. Και πίστεψε με, το κακό γίνεται πριν το προλάβεις οπότε ρύθμισε από τώρα το περιεχόμενο σου!

+ Θα μπορείς να βλέπεις όλες τις φωτογραφίες όπου είναι άσχημος και να γελάς από μέσα σου. Μπορώ από τώρα να διαβάσω τις σκέψεις σου: «Κοίτα πως είναι εδώ το τέρας! Απορώ πως τα είχα εγώ με έναν Κουασιμόδο», «Και πολύ του έπεφτα. Σιγά μη βρει άλλη σαν και εμένα τώρα» , «Ήμουν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να βρει». Εντάξει υπερβάλλεις και το ξέρεις αλλά αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, πάω πάσο.
Φτάνεις στην 230η ταγκαρισμένη φωτογραφία και πηγαίνεις να πατήσεις πάνω για να δεις όλα τα σχόλια και κατά λάθος πατάς το like. Ουπς, το πάτησες! Πάτας αμέσως unlike και αρχίζεις να χτυπάς το κεφάλι με το χέρι σου και να βρίζεις. Γιατί η ειδοποίηση αγαπητή μου, έχει ήδη φτάσει στο προφίλ του και ξέρεις πως όταν το δει, θα σκεφτεί (έχοντας ένα αυτάρεσκο χαμόγελο στο πρόσωπό του): «Η καημενούλα 3 το πρωί και κοιτάζει φωτογραφίες μου. Τελικά είχα δίκιο για όλες τις γυναίκες. Είμαι αξεπέραστος!»

+ Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις την προσωπική σου κατάσταση και να βάλεις single. Θέλεις όλοι οι ελεύθεροι και γοητευτικοί άντρες-φίλοι σου να μάθουν ότι πλέον είσαι διαθέσιμη. Προσδοκείς οι νέες γνωριμίες και οι προτάσεις για ραντεβού να πέσουν βροχή.
Βλέπεις ότι κάνει και αυτός το ίδιο. Μα όχι, το concept ήταν να το κάνεις μόνο εσύ. Μες το μυαλό σου (καλή μου, έχει κι αυτός τα ίδια δικαιώματα και ανάγκες με σένα, δυστυχώς) Και εκεί είναι που γίνεσαι εγωίστρια και μοχθηρή. Σε λούζει κρύος ιδρώτας και αμέσως σκέφτεσαι: «Θεε μου σε παρακαλώ μην βρει άλλη πριν από μένα!», «Εγώ ΠΡΕΠΕΙ να βρω ΠΡΩΤΗ!»

+ Κάνει check-in ότι πίνει ποτό με την παρέα του σε εκείνο το bar. Ωραία ξέρεις από τώρα που βρίσκεται, οπότε μπορείς να αποφύγεις τις δυσάρεστες συναντήσεις. Επίσης γνωρίζεις τα στέκια του, τα οποία έχουν μπει στη λίστα σου με τα απαγορευμένα μέρη.
Ναι αλλά η παρέα σου σκόπευε να πάει και αυτή σε εκείνο το bar απόψε. Και τα στέκια του τυγχάνει να είναι αγαπημένα μέρη και των φίλων σου. Τι θα γίνει τώρα; Θα τους αλλάζεις τα σχέδια επειδή εσύ δεν θέλεις να τον πετύχεις; Μια, δύο φορές θα σου την κάνουν τη χάρη αλλά μετά θα παραπονιούνται ότι αυτό είναι φασισμός και ότι είναι ακραίο να τους απαγορεύεις να πάνε σε μέρη όπου συχνάζει.

+ Τόσο καιρό, τα μόνα άτομα με τα οποία αντάλλασες inbox ήταν αυτός, οι 2 κολλητές σου και κάποιοι συνάδελφοι. Επιτέλους θα μπορέσεις να μπεις online στη συνομιλία και να γνωρίσεις νέα άτομα. Τέρμα πια η “καταπίεση”!
Είσαι στη συνομιλία online καθημερινά και για αρκετή ώρα μάλιστα. Παρατηρείς όμως ότι αυτός δεν είναι ποτέ. Αναρωτιέσαι τι γίνεται και ζητάς από τις φίλες σου να συγχρονιστείτε για να ελέγξουν και αυτές εάν ισχύει ή κάτι άλλο συμβαίνει. Αυτές τον βλέπουν κανονικά αλλά εσύ όχι. Μάλλον ο κύριος αποφάσισε να σε κάνει block. Ok, ο πρώην σου είναι δειλός, ανώριμος και κομπλεξικός. Μην στεναχωριέσαι. Καλύτερα χώρια τελικά!

+ Μετά από πολλά ραντεβού βρίσκεις τελικά έναν άνθρωπο που σε γοητεύει και που μπορείς να επικοινωνήσεις. Συγχαρητήρια! Έκανες σχέση πριν από αυτόν… Ποιον αυτόν καλέ; Τον πρώην! Που θα δει το νέο σου status; Τον ξέχασες κιόλας;
Κι αν όμως είσαι άτυχη και συμβεί το αντίθετο; Αν κάνει σχέση δηλαδή αυτός πριν από εσένα; Σίγουρα θα στεναχωρεθείς όταν το ανακαλύψεις. Χρειάζεται κουράγιο και δύναμη αυτό και ειδικά όταν ο τρόπος που το μαθαίνεις είναι μια φωτογραφία που ξεφυτρώνει μπροστά σου στη ροή του fb ή βλέπεις το νέο του status.

Για αυτό λοιπόν κάποιοι αφαιρούν αμέσως από τη λίστα με τους φίλους, τους πρώην. Για να μην βλέπουν πράγματα που θα τους δυσαρεστήσουν και θα τους τρελάνουν. Εάν είσαι τόσο δυνατή και ξέρεις πως τίποτα δεν θα σε πτοήσει, μπορείς να παραμείνεις φίλη του. Εάν όμως ξέρεις ότι θα σε επηρεάσει, καλύτερα να το σκεφτείς πολύ καλά…

Read More

And More