Πίσω στην κορυφή της σελίδας
06.09.2012 | 17:30
Νίκη Ζαρκάδα

Οργασμός: μπορεί να γίνει καλύτερος;

Οργασμός: μπορεί να γίνει καλύτερος;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση επηρεάζουν αρνητικά. Η ωρίμανση, αλλά και η συζήτηση με το σύντροφο, βοηθάνε πολύ.


Παίζει ρόλο η ηλικία μιας γυναίκας στον οργασμό; Τα προκαταρκτικά παίζουν μεγάλο ρόλο; Οι ορμόνες τι ρόλο παίζουν; Υπάρχει τελικά το περιβόητο σημείο G; Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα απαντά στις ερωτήσεις που σε απασχολούν...


-Πολλές γυναίκες που έχουν κλειτοριδικό οργασμό αισθάνονται άσχημα να ζητήσουν από τον σύντροφό τους να τις ερεθίσει με τον τρόπο αυτό. Η γυναίκα που λειτουργεί κλειτοριδικά για να φτάσει στον οργασμό δεν πρέπει να ντρέπεται αλλά να ζητάει από τον σύντροφό της να την ερεθίζει και εκείνος στην κλειτορίδα της.


-Θα πρέπει να ζητάει από τον σύντροφό της να αφιερώνουν χρόνο στα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια, χάδια ή φιλιά, προκειμένου να μπορέσει να διεγερθεί επαρκώς.


-Όσο μεγαλώνει ηλικιακά τόσο αυξάνει την οργασμική της ικανότητα. Οι γυναίκες που είναι στην αρχή της σεξουαλική τους ζωής έχουν λιγότερους οργασμούς σε σχέση με αυτές που είναι τουλάχιστον 5 χρόνια σεξουαλικά ενεργές.


-Μπορεί να βιώνει οργασμούς σε κάθε ηλικία της ζωής της. Μάλιστα όσο μεγαλώνει και ωριμάζει μαθαίνει να αναγνωρίζει, να ζητάει και να απολαμβάνει αυτό που τη διεγείρει.


-Παράγοντες που εμποδίζουν τη γυναίκα να βιώσει τον οργασμό είναι οι λανθασμένες πεποιθήσεις γύρω από το σεξ, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η σχέση με τον σύντροφό της, το πώς αντιλαμβάνεται και αισθάνεται με το σώμα της και με την εικόνα της γενικότερα, καθώς και το πώς αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά της.


-Μια γυναίκα που νιώθει άσχημα με το σώμα της για παράδειγμα, αντί να συμμετέχει ψυχοσεξουαλικά, παρατηρεί το πώς φαίνεται και έχει άγχος για το πώς φαίνεται στα μάτια του συντρόφου της. Με αυτό τον τρόπο δεν αφήνεται να απολαύσει.


-Με την αύξηση των επιπέδων άγχους και στρες στις γυναίκες, διαταράσσονται και οι γυναικείες ορμόνες που σχετίζονται και επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση.


-Το σημείο G συνδέθηκε έντονα σε προηγούμενες περιόδους με τον οργασμό της γυναίκας και μελέτες υποστήριζαν ότι βρίσκεται στο έσω άνω τριτημόριο του κόλπου. Το σημείο G υποσχόταν έντονους, μαγικούς οργασμούς. Ωστόσο, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι μάλλον αυτό το σημείο δεν υπάρχει.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Πες τη γνώμη σου

Πείτε μας...

Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
λέγεται ΤL!fe...

Check this
Athleisure beauty: τι είναι αυτό για το οποίο μιλάει όλη η βιομηχανία της ομορφιάς
Πάσχα στο νησί, το χωριό ή στην πόλη: Το Tlife ετοίμασε τη βαλίτσα σου με τα πιο hot κομμάτια
Τρώγοντας περισσότερο, θα ζυγίζεις λιγότερο! 9 τροφές που μας αδυνατίζουν και μας χορταίνουν
Baumanière: Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Προβηγκίας στο “πιο όμορφο χωριό της Γαλλίας”
Top 10