Συμβουλές από την ψυχολόγο για καλύτερο σεξ!

Μπορεί να είναι η ρουτίνα, μπορεί να είναι η κούραση, το άγχος… η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού όμως όσο περνάει ο καιρός δύσκολα παραμένει “καυτή” όσο τον πρώτο καιρό. Το σεξ όμως είναι βασικό κομμάτι μιας ερωτικής σχέσης και ανθρώπινη ανάγκη -βεβαίως.

Τα πάντα όμως είναι στο χέρι μας. Υπάρχουν τρόποι να καλυτερεύσουμε την ερωτική μας ζωή ακόμα κι αν τον τελευταίο καιρό μοιάζει να έχει λίγο χαλαρώσει. Και η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη μας βοηθάει σε αυτό…

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

1. “Να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε το άγχος μας. Το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ερωτικής ζωής.”

Μπορεί να είναι άγχος για τα οικονομικά, μπορεί να είναι επαγγελματικά προβλήματα ή ακόμα και θέματα εμφάνισης. Ό, τι και να ‘ναι υπονομεύουν την ερωτική μας ζωή. Λίγο γυμναστική, μια βόλτα στον καθαρό αέρα θα βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αλλάξουμε διάθεση.

Το σεξ πάντως είναι επίσης ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίζεις το στρες.

2. “Να προσπαθήσουμε να ξαναφλερτάρουμε.”

Το ότι είστε ζευγάρι δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος να φλερτάρετε. Μην συμπεριφέρεστε ο ένας στον άλλον σαν να υπάρχουν δεδομένα. Κανείς δεν είναι δεδομένος και τίποτα. Κοιταχτείτε λοιπόν, γελάστε, δώστε χώρο και χρόνο στο φλερτ.

3. “Να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας. Μπορούμε να αγοράσουμε ένα άρωμα, ένα καινούριο εσώρουχο και μία καινούρια κρέμα σώματος.”

Κάτι καινούριο, κάτι ξεχωριστό, κάτι που θα αλλάξει την καθημερινότητα. Κάτι που θα γαργαλήσει διαφορετικά τις αισθήσεις του, κάτι που δεν ανήκει στη σφαίρα του συνηθισμένου. Κάτι που θα τον ξυπνήσει, κάτι που θα κινητοποιήσει κι εσένα την ίδια διαφορετικά.

4. “Να ξαναβγούμε ραντεβού έτσι ώστε να προηγηθεί αυτό της ερωτικής επαφής και να μας ξαναβάλει σε μια προκαταρκτική διάθεση.”

Το έχουμε ξαναπεί, η σχέση θέλει “δουλειά”, θέλει προσπάθεια κι από τις δύο πλευρές. Ο καναπές δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος και η ακινησία μόνο κακό μπορεί να κάνει σε ένα ζευγάρι. Βγείτε λοιπόν. Φλερτάρετε και χρησιμοποιείστε τη βόλτα σας ως ένα ωραιότατο προκαταρκτικό που θα σας αλλάξει τη διάθεση.

5. “Να φτιάξουμε ατμόσφαιρα στο σπίτι με κεριά, αρώματα, χαμηλό φωτισμό, ωραία αφρόλουτρα.”

Κανείς δεν γίνεται να μην εκτιμήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα ηρεμίας, με ωραίες μυρωδιές και ρομαντική διάθεση. Κάντε του μια έκπληξη και απολαύστε τα αποτελέσματά της.

6. “Να δώσουμε ποικιλία και πρωτοτυπία στην ερωτική επαφή.”

Σεξ σημαίνει φαντασία, ελευθερία και ένωση με τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει. Η ρουτίνα μόνο κακό μπορεί να του κάνει. Η επανάληψη έχει αρνητικά αποτελέσματα, οπότε καλό είναι να πειραματιστείτε χωρίς ταμπού.

Μια ισορροπημένη ερωτική ζωή είναι σημαντική και για τους άντρες αλλά και για τις γυναίκες. Καλό είναι λοιπόν να της δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή και να προσπαθούμε να την διατηρούμε ζωντανή.

Read More

And More