Όταν o σύντροφός σου ζητάει “προχωρημένα” πράγματα στο σεξ. Τι να κάνεις…

Τι κάνεις όταν εκείνος αρχίζει και σου ζητάει πράγματα στο σεξ που σε κάνουν να νιώθεις άβολα;
Σχέση σημαίνει περνάμε καλά, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Σημαίνει αγάπη, έρωτας, σεβασμός, κατανόηση. Σχέση όμως σημαίνει και σεξ. Μπορεί να μην είναι το παν, όταν όμως εκεί τα πράγματα αρχίσουν να μπερδεύονται οι συνέπειες αγγίζουν ολόκληρη τη σχέση.
Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλές γυναίκες είναι οι αντρικές απαιτήσεις στο σεξ. Είναι γνωστό πως τα αρσενικά αντιμετωπίζουν αυτόν τον τομέα εντελώς διαφορετικά από εμάς τις γυναίκες και μερικές φορές νιώθουμε ότι οι επιθυμίες τους ξεπερνάνε τα όριά μας.
Τι κάνεις λοιπόν εκεί; Πως χειρίζεσαι σωστά την κατάσταση ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη σχέση; Αρνείσαι κάτι που σου ζήτησε στο σεξ και δεν “ταιριάζει” στην προσωπικότητά σου ή ακολουθείς τυφλά τα “θέλω” του ώστε να είναι ικανοποιημένος και να μην αναζητήσει αλλού τις “προχωρημένες” απολαύσεις-προτάσεις του; Τι κάνεις όταν σου ζητάει κάτι που ξεπερνάει τα όριά σου; Λες “όχι”; Κι αν σε αφήσει; Φοβάσαι…
To Do or Not to Do?
Φοβάσαι πολλά! Μήπως σε αφήσει, μήπως σε απατήσει, μήπως σε πει ξενέρωτη, μήπως… μήπως… μήπως… Όλα τα αρνητικά σενάρια αρχίζουν και γυρίζουν στο κεφάλι σου. Καταπιέζεσαι.
“Εάν δεν με σέβεται και το αν θα είμαστε μαζί εξαρτάται από το αν θα του κάνω τα “κέφια” του, τότε να πάει στο καλό και η Παναγιά μαζί του. Αν αυτό που μου ζητάει με κάνει να αισθάνομαι άβολα, με κάνει να ντρέπομαι, να μην σέβομαι τον εαυτό μου και να χάνω τον αυτοσεβασμό μου… τότε εκατό φορές και μία “ΟΧΙ”. Δεν κάνω τίποτα και αν δεν του αρέσει να πάει στο καλό” σημειώνει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.
“Από την άλλη, εάν αυτό που ζητάει δεν με θίγει, με βρίσκει εν μέρει σύμφωνη, με εξιτάρει και με ιντριγκάρει και μένα να το δοκιμάσω σαφέστατα δεν είναι λάθος, να κάνουμε κάτι που μας αρέσει μαζί -να ψαχτούμε και να πειραματιστούμε σε κάτι” συνεχίζει η κ.Μαυράκη.
Φοβάσαι το “όχι”!
Ωραία όλα αυτά και σωστά. Μέσα σου όμως υπάρχει ο φόβος. Να το πεις το “όχι” ή θα το πληρώσεις ακριβά; Το μυαλό σου σε πολιορκεί, σε εκβιάζει.
Η κ. Μαυράκη επεμβαίνει στις σκέψεις σου. “Δηλαδή για να είμαι μαζί του εγώ θα πρέπει να χάσω την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό μου; Εάν με αγαπάει πραγματικά και αξίζει να είμαι μαζί του θα πρέπει να σεβαστεί και το “όχι” μου”.
Κι αν με πει ξενέρωτη; “Αν λοιπόν εγώ για να μην θεωρηθώ ξενέρωτη πρέπει να προχωρήσω σε κάτι που δεν θέλω, δεν το εγκρίνω και δεν μου αρέσει τότε θα είναι μεγάλο λάθος -αν πω ναι. Θα πρέπει να επιμείνω στο όχι μου. Ακόμα κι αν εκείνου δεν του αρέσει αυτό, ακόμα κι αν με “σχολάσει”… αυτό σημαίνει ότι γλίτωσες από μια κακή σχέση κι από έναν άνθρωπο που δεν σε σεβόταν” εξηγεί η ψυχολόγος.
Δεν αντέχεται ο χωρισμός!
Κι αυτός είναι ο μέγιστος εφιάλτης σου. Δεν μπορείς καν να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν. Το να τον χάσεις είναι και ο λόγος που μπαίνεις στον πειρασμό να σκεφτείς να κάνεις αυτά που ζήτησε ακόμα κι αν δεν θέλεις. Ο φόβος του χωρισμού υποκινεί τα πάντα σου…
“Αν φοβόμαστε μην τον χάσουμε τότε έχουμε πρόβλημα, διότι δεν πρέπει να εξαρτώμαστε από τη σχέση… κι αυτό είναι εξάρτηση! Βρισκόμαστε σε μία σχέση από τη στιγμή που παίρνουμε και δίνουμε όμορφα πράγματα. Αν λοιπόν -προκειμένου μην τον χάσω και μείνω μόνη μου- κάνω ό, τι να ‘ναι ακόμη και εις βάρος της αξιοπρέπειάς μου και του αυτοσεβασμού μου, τότε είμαι άξια της τύχης μου και είμαι δυστυχισμένη” τονίζει η Χρυσούλα Μαυράκη.
“Δεν κάνουμε ό, τι να ‘ναι μόνο και μόνο για να μην χάσουμε έναν σύντροφο και μείνουμε μόνες μας. Μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε. Αυτό που θα είναι σίγουρα κοντά μας πάντα είναι ο εαυτός μας. Αν χάσουμε λοιπόν τον εαυτό μας και τον αυτοσεβασμό μας, μην τυχόν και δεν μας θέλει εκείνος, τότε κάνουμε έγκλημα απέναντι στον εαυτό μας” καταλήγει η ψυχολόγος.
Και τώρα… η επιλογή είναι δική σου!
Ξένια Ιωάννου, Αγγελική Χριστοπούλου
Με την πολύτιμη συνεργασία της ψυχολόγου Χρυσούλας Μαυράκη

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. POSO POLU MOU TAIRIAZEI AYTO TO ARTHRO…. TI GINETAI OMOS OTAN AYTA ARXIZOUN NA SYMBAINOUN STO GAMO? OTAN ARXISEI NA THELEI KAI EGO DEN THELO NA KANO TIS ”OEKSEIS TOU” ? KANEIS PISO?

  2. Πολυ ωραιο αρθρο,και πολυ πολυ διαφωτιστικο,και εκπαιδευτικο!!!!!μπραβο!!!!

  3. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ “ΘΕΛΩ”.Π.Χ. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΗΔΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ.

  4. Αφού δεν βγάζετε τα σχόλια γιατί μας ρωτάτε????
    η Ελευθερία του μίλα!!!! στη μεγαλοπρέπειά της….

  5. H “MANGIA” EINAI NA MPORESEIS SAN ANTRAS NA VGALEIS TA FETIX KAI TIS FANTASIWSEIS KATHE GYNAIKAS SIGA SIGA..ENGEFALIKA KAI ME TON TROPO SOU..XWRIS NA THN PIESEIS. SYNTAGH DOKIMASMENH (XWRIS NA THELW NA TO PAIKSW EKSYPNOS H OTIDHPOTE ALLO)

  6. Αν δεν ταιριάζεις στο σεξ, αλλάζεις σεξουαλικό σύντροφο.
    Αν στον άντρα αρέσουν τα σαδομαζο και στην γυναίκα οχι (η το αντίστροφο) απλά δεν ταιριάζουν σεξουαλικά.

    Σιγά το πράγμα που θέλει και συμβουλή.

    Αν πάλι αυτά γίνονται μετά το γάμο, η λύση είναι απλή.
    Αφήνεις τον σύζυγο σου να κάνει σεξ αλλού χωρίς σκηνές ζηλοτυπίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταπιέσεις κάποιον σεξουαλικά για μεγάλο χρονικά διάστημα

  7. poia ektimisi k sevasmos? otan tou kathesai apla se sevetai ta alla se peiraksan? ela kriades , kanta allios kantin…e re provlimata

  8. Ακριβώς, πολύ καλά τα λέει η ψυχολόγος. Κάποιοι άντρες είναι εντελώς διεστραμένοι σεξουαλικά και θέλουν την ʼρτα και τα Γιάννενα για να μπορέσουν να… εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, τη στιγμή που άλλοι αναστατώνονται και μόνο να κοιτάξουν μια γυναίκα και ευχαριστιούνται αληθινά το σεξ. Ε, δε θα γίνουμε και σαν τις επαγγελματίες πορνοστάρ επειδή εσείς έχετε το ανικανοποίητο.

  9. Δεν μπορω να καταλαβω πως σε ζηλεύει τρέλλα και φοβάται μην κανεις σεξ με άλλον,και θέλει να κανει ομαδικο σεξ..απάντηση παρακαλω απο την ψυχολογο μας..

  10. Βρε άμα έχει ο άλλος λεφτά και καλή δουλειά,όλα τα κάνουν αι γυναίκαι…αν θες πέξτο δύσκολη και σε παράτησε για άλλη!!!
    ΑΛΛΑ άμα είναι άνεργος,κακομοίρης,
    εκεί δεν έχει τίποτα…ούτε τα “βασικά”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More