Γιατί τα νέα κορίτσια βιάζονται να κάνουν σεξ;

Την παρατηρώ ώρα. Το ντύσιμό της προκλητικό. Το ίδιο και η συμπεριφορά της. Είναι πιτσιρίκα και συμπεριφέρεται σαν μεγάλη γυναίκα -με την κακή έννοια. Δεν έχει ωριμάσει καν το σώμα της και ο τρόπος που κινείται στο χώρο, ο τρόπος που μιλάει μου κεντρίζει την προσοχή. Και δεν είναι η μόνη. Πολλές πιτσιρίκες σήμερα έχουν λίγο χάσει την αίσθηση της ηλικίας τους. Και προφανώς βιάζονται να μεγαλώσουν…

Το καταλαβαίνω. Σε εκείνες τις ηλικίες σε πιάνει μια βιασύνη. Βλέπεις τις γυναίκες πια γύρω σου και θέλεις να μεγαλώσεις κι εσύ. Φαντάζει γοητευτική η ανεξαρτησία, ο δυναμισμός των σημερινών γυναικών. Όμως, η κάθε ηλικία έχει τη δικιά της γλύκα και αυτό οι πιτσιρίκες σήμερα μοιάζουν να το ξεχνάνε. Και χάνουν κάτι που δεν θα μπορέσουν ποτέ να γυρίσουν πίσω και να ζήσουν γιατί -είπαμε- η κάθε ηλικία έχει τη γοητεία της, το ρόλο της, τα πράγματα που κάνεις.

Όταν, μάλιστα, αρχίζει να μπαίνει και το σεξ μέσα σε αυτή τη βιασύνη τα πράγματα σοβαρεύουν. Οι νόμοι περί ανηλίκων δεν είναι χαζοί. Ούτε υπάρχουν για να μας καταπιέζουν. Έχουν πίσω της μια πραγματικά χρήσιμη και ουσιαστική βάση.

Όταν είσαι μικρή, μπορεί να νιώθεις, αλλά δεν είσαι ώριμη. Και αυτό θα το δεις και εμπράκτως αργότερα. Τι συμβαίνει όμως και τα κορίτσια ξεκινάνε την ερωτική τους ζωή τόσο νωρίς;

Η άποψη της ειδικού

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου μια βασική απάντηση σε αυτό το γιατί είναι η μεγάλη έμφαση που έχει δοθεί στο σεξ στις μέρες μας. Το σεξ είναι παντού. Στα περιοδικά, στην τηλεόραση, στις συζητήσεις… Η κοινωνία μας είναι πια βουτηγμένη στις εικόνες, στις λέξεις που αφορούν στο σεξ.

“Και οι γονείς δεν μπορούν να ελέγξουν τις καταστάσεις. Υπάρχει τέτοια πληθώρα πληροφοριών που τι να μπορέσει να προλάβει ένας γονιός;”.

Το σεξ διαχωρίζεται από το συναίσθημα και κάτι τέτοια ακούσματα περνάνε στο μυαλό ενός μικρού κοριτσιού και δομούν την προσωπικότητά του.

“Αυτό που τις κάνει να θέλουνε να μπούνε γρήγορα στο παιχνίδι είναι επίσης για να γίνουν ανταγωνιστικές. Το σεξ τις ανεβάζει επίπεδο ή μάλλον τις φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τις γυναίκες. Έτσι νομίζουν” και κάπως έτσι πέφτουν στην παγίδα.

Αν συνυπολογίσεις και την πλύση εγκεφάλου που μπορεί να υποστεί ένας νέος άνθρωπος από την κοινωνία, από τα ΜΜΕ, από παντού… καταλαβαίνεις γιατί οι νέοι σήμερα -ευτυχώς όχι όλοι- θεωρούν το σεξ φυσιολογικό χωρίς να τους απασχολεί η ηλικία.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Αν είσαι πιτσιρίκα, ξέρω ότι τα ακούς όλα αυτά και αντιδράς. Υποτιμάς αυτό που διαβάζεις. Σκέψου όμως πως αν δεν βιώσεις την κάθε ηλικία ξεχωριστά, όπως λέει και η ψυχολόγος, θα αντιμετωπίσεις προβλήματα αργότερα.

Καταρχάς, υπάρχει περίπτωση να μην ευχαριστιέσαι το σεξ έτσι όπως του πρέπει κι έτσι όπως του αξίζει. Αυτή η ηλικία, η εφηβεία είναι φτιαγμένη για πλατωνικούς έρωτες, για αθώα φλερτ, για όνειρα, για βλέμματα γεμάτα προσδοκίες. Εκεί κάπου δομείται και η σχέση μας με το συναίσθημα… Αν αυτή την περίδο τη “βιάσεις” τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ακόμα και στην υπόλοιπή σου ζωή να μην μπορέσεις να συνδέσεις το σεξ με το συναίσθημα.

“Όταν δεν έχεις καλλιεργήσει το πλατωνικό κομμάτι του έρωτα, δεν μπορείς ξαφνικά να το κάνεις στα 25” και κάπου εκεί θα αρχίσουν τα προβλήματα.

Μπορεί μέσα σου να νιώθεις ένα κενό και να μην αντιλαμβάνεσαι από τι είναι. Μπορεί οι σχέσεις σου να είναι προβληματικές. Μπορεί να σε κατακλύσει η ανασφάλεια, η διατροφικές διαταραχές. Μπορεί να γίνεις ένας επιφανειακός άνθρωπος που το μόνο που σε αφορά είναι η εικόνα.

Μην παρασύρεσαι από το lifestyle που ίσως να παρατηρείς γύρω σου. Ή μάλλον καλύτερα σκέψου ότι για να μπορέσεις να γίνεις μέρος του, πρέπει να ακολουθήσεις την εξελικτική σου διαδικασία σωστά, διαφορετικά μπορεί να μην τα καταφέρεις γιατί κάπου στο μέσο της διαδρομής μπορεί να σε προδώσει ο ίδιος σου ο εαυτός μιας και ένα κομμάτι σου δεν το έζησες. Είναι σαν να έχασες ένα μάθημα. Το μάθημα της πρόσθεσης ας πούμε. Πως λοιπόν θα δώσεις εξετάσεις και θα περάσεις όταν έλειπες την ώρα που το συναίσθημα διαμορφωνόταν μέσα σου; Πως θα μάθεις την αξία του δύο όταν έκανες κοπάνα από το μάθημα της πρόσθεσης; Πώς θα απαντήσεις πόσο κάνει 1+1 όταν σου ζητηθεί;

Κι αν είσαι από εκείνες τις ωραίες πιτσιρίκες που κυκλοφορούν εκεί έξω, σίγουρα θα έχεις ήδη πάρει χαμπάρι πως τα αγόρια εκτιμούν τα κορίτσια που δεν κάνουν σεξ. Μην μασάς με κάτι διαφορετικό;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. EINAI OTI PIO SOSTO EXO DIABASEI SE SITE EDO KAI KAIRO..MAKARI NA UPHRXAN EKPOMPES NA EXHGOUSAN KAI NA EDEIXNAN ETSI APLA KAI XUMA THN SHMASIA POU EXEI TO NA KANO EROTA APO TO NA KANO SEX…..TO POSO DIAFORETIKO KAI OUSIASTIKO EINAI TO PROTO KAI POSO DIXOS OUSIA TO DEYTERO………KAI OTI OLA OSA PROBALONTAI OS KAI KALA TROPOS ZOHS KAI PROSPATHOUN NA PERASOUN DEN EINAI PARA PARAMUTHIA…THN ALITHINH ZOH AXIZEI THN ZEIS…KAI OXI NA THN FANTAZESE H NA MENEIS STHN EPIFANEIA THS…..

  2. Μπράβο! πολύ ωραίο άρθρο!!!

  3. Sumfwnw apoluta me pio panw arthro!! Pragmatika polu kalo kai meletimeno, sugxaritiria) ! to kathe pragma prepei na to zeis stin ilikia tou alliws, ousiastika den apolamvaneis tin zwi!! uparxoun xiliades pragmata pou mporeis na kaneis se mia sxesi mexri na katalikseis sto sex. eksallou den ine to simantikotero pragma se mia ugih sxesi. den theloun viasini afta ta pragmata to kathe pragma prepei na ginete me ton kairo tou. I epipolaiotita kathws kai i anwrimotita kanoun kai ta 2 fula oxi mono tis gunaikes tha ithela na tonisw na viazontai na oloklirwsoun mia sxesi se mikri ilikia..

  4. Simfwnw apolitaAlla,diavazontas to arthro,mou dhmiourgithike mia aporia,an dio anthrwpoi einai mazi 5-6 mhnes kai einai sthn hlikia 16-17 ama apofasisoun na proxwrhsoun dn tha iparxei sinaisthima?Dldh ama apofasisun na kanun kati parapano tha einai…lathos?Tha me voithousate poli me mia apadhsh 🙂 Euxaristw! 🙂

  5. Το sex απασχολει πολυ και δυστυχως στη γενια μου το να ξεκινησει κανεις τη σεξουαλικη του ζωη απο μικρη ηλικια θεωρειται συχνα κατορθωμα.Η κοπελα που ξεκινα απο μικρη,θεωρειται πιο ποθητη,εμπειρη και προχωρημενη.Οπως και το αγορι αντιστοιχα πιο προχωρημενο,ελκυστικο και περισοτερο ανδρας.Καποια ατομα μαλιστα τα οποια καθυστερουν την εναρξη των σεξουαλικων σχεσεων νιωθουν πιεση μονο και μονο γιατι οι αλλοι ειναι περισσοτερο μπροστα απ αυτους.Οι ανηλικοι πλεον εχουν μια εντονα διαστρεβλωμενη αποψη για αυτο το θεμα,χανουν την ουσια,απομονωνουν το συναισθημα και για αυτους το sex ειναι μια πραξη που τους κινει την περιεργεια και τους δινει κυρος αναλογα με την εμπειρια τους σ αυτο. Γενικα υπαρχει ενας μυθος στα εφηβικα χρονια σχετικα με το sex που καταρριπτεται με την ενηλικιωση.

  6. Κι εγώ βρίσκομαι στην εφηβεία,αλλά ούτε που μου έχει περάσει από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο. το ποσοστο,κατα τη γνώμη μου,που επηρεάζεται από τα ΜΜΕ ή κάτι τέτοιο είναι είναι σχετικά μικρο. Οι κοπέλες που πραγματικά θελουν να το κάνουν επειδή μιμούνται καταστάσεις στον περιγυρό τους.Αλλά το θελουν.Πολύ καλό το άρθρο.Συγχαρητήρια!
    xxx

  7. Οταν πριν από λίγα χρόνια ήμουν στην εφβεία, λίγες ήταν οι κοπέλες που είχαν ολοκληρώσει την ερωτική τους ζωή. Και μιλώ για ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ χρόνια πριν – τώρα είμαι 20. Θυμαμαι όμως πως οι μικρότερες κοπέλες ήταν ακόμη πιο μπροστά σε αυτά τα θέματα… Οταν ήμουν στο λύκειο έβλεπα κοπελες του γυμνασίου να ντύνονται και να φέρονται πολύ πιο προκλητικά από τις μεγαλύτερές τους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί γιατί δεν θα ωφελήσει κανέναν, ούτε τους ίδιους τους εφήβους, ούτε και την κοινωνία στο σύνολό της.
    Πιστεύω πως το φαινόμενο αυτό οφείλεται κυρίως στην απουσία των γονέων. Οι γονείς πλέον δεν περνούν χρόνο με τα παιδιά τους. Τα αναθέτουν σε νταντάδες κλπ. και τα βλέπουν μόνο το Σαββατοκύριακο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να βλέπουν πιο πολύ τηλεόραση απ’ό,τι τους γονείς τους και να επρεάζονται από τα πρότυπα που τα ΜΜΕ προβάλλουν.

  8. Συμφωνω απολυτα με το αρθρο.ΣΥγχαρητηρια.!!!Ειμαι 17 και οπως αναφερει και η Ιωαννα δεν μου εχει περασει απο το μυαλο να κανω κατι τετοιο….καθε πραγμα στο καιρο του…..Τα σημερινα κοριτσιa θελουν να κανουν κατι τετοιο προκειμενου να νοιωσουn ποθητες και γυναικες….ξεχνανε βεβαια οτι ειναι ακομα κοριτσια…………….

  9. Μπραβο ωραια κοινωνια εχουμε φτιαξει. Σημερα το σεξ ειναι trenty και το χειροτερο ειναι οτι εχει χαθει το συνaiσθημα κ η πραγματικη αγαπη ολα γινονται εν ψυχρω. Η κοινωνια σημερα κ τα μμε βομβαρδιζει τους νεους καθημερινα με τετοια προτυπα .οτι το σεξ ειναι μοδα. βλεπεις ακομα κ σε διαφημισεις τροφων προβαλουν σεξουαλικα υπονοουμενα γιατι αυτο πουλα σημερα.Παει τα χρονια που αγαπιοντουσαν οι παλιοι κ ειχαν γερα θεμελια στη σχεση τους .K o παππους μου οταν αγαπησε της γιαγια μου στα 16 της της εκανε κανταδες της μοιραζε σοκολατες κ αλλες τετοιες τρυφερες κινησεις κ δε τη πηγε στο κρεβατι με το καλημερα.Σημερα χαθηκε ο ρομαντισμος ολα γινονται εν ψυχρω.Τελειωνεις κ φευγεις ετσι μας θελει η κοινωνια.Ετσι τη συμφερει.Χαθηκαν οι αξιες

  10. eimai 17,5 k exw mia sxesi sxedon 3 xronia.. exw oloklirwsei kai exw n sas pw oti auto dn egine apo ti prwti mera opws kanoun alles mikroteres mou.. 3erw polla koritsia pou einai 1 gimnasiou kai tin exoun parei oloi k dn ipervallw se auto pou lew..autes 3afnika exoun psonistei k nmzoun pws kp einai epeidi kati anwrima paidakia trexoun apo pisw tous..thewrw pws mia kali ilikia einai n 3ekinas apo ta 17 alla me proipotheseis.. n exeis mia swsti k omorfi sxesi,n agapas ton allon n eiste kp xronk diastima mazi kai auto erxetai apo mono to..to thema einai n exei dokimastei i sxesi kai n eisai orimi n katalaveis oti o allos dn se thelei mono gia to sex k molis to kataferei n safisei k n paei stin epomeni..giauto kata ti gnwmi m dn prepei ta mikra koritsia n kanoun sex.. parasirrontai polu eukola gt pane k me megaliterous k meta allazei oli tous i zwi.. ntinontai san 3ekolla k simperiferontai etsi.. na vriskeste se mia swsti k igieis sxesi kai n eiste k stin katallili ilikia..kai tha deite pws tha to apolauset periss sta 17 i 18 apo ta 13 i 14… elpizw n mi sas kourasa..filakia :))))

  11. Τοτε γιατι δεν μπαινει μαθημα σεξουαλικης διαπαιδαγωγισης στα σχολεια;Για τον λογο εανεπιθυμητων εγκυμοσυνων ,κτλ .Το θεμα δεν ειναι να καθομαστε να κουτσομπολευουμε τι εκανε ο ενας και ο αλλος αλλα να προλαβουμε την ευξηση εγκυμοσυνων απο παιδια στο μελλον με σωστη ενημερωση.

  12. Θεωρώ,πως είναι υπερβολικό, όπως και να είναι τα πράγματα {μακροχρόνια σχέση, ασφάλεια με ένα αγόρι, αληθινή αγάπη, κλπ} κάποια κοπέλα να κάνει έρωτα πριν τα 18-19 ! Κατά τη γνώμη μου,το να “φύγει” από την οικογένεια της,να ζήσει μόνη της ως φοιτήτρια και, όπως γνωρίζουμε όλοι,μέσα από αυτό, να μάθει τον εαυτό της καλύτερα ,να έρθει αντιμέτωπη με τις συνθήκες της καθημερινής ζωής και να συναντήσει ανθρώπους που θα επιλέξει και θα την επιλέξουν πλέον συνειδητά,θα την κάνουν να καταλάβει ότι μονό το σεξ δεν της έλειπε τόσα χρόνια που ήταν ουσιαστικά ΠΑΙΔΙ !!!! Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να κατανοήσω, είναι ΠΩΣ μπορούν οι έφηβες να νιώσουν την ευχαρίστηση του όλου θέματος !!! Θεωρώ πως ούτε το σώμα είναι έτοιμο ακόμη για κάτι τέτοιο, ούτε και το έχει ανάγκη..δεν το “ζητά”, με λίγα λόγια, από μόνο του επιτακτικά !!! Και μου κάνει εντύπωση παρόλα αυτά ότι υποστηρίζουν πως τους αρέσει , ενώ ενήλικες γυναίκες ψάχνουν μέχρι και χρόνια τρόπους για να βελτιώνουν τη σεξουαλική τους υγεία και γενικώς όλο και σε κάποιον τομέα μένουν ανικανοποίητες..

  13. Γεια σας!
    Αγαπημενες μου φιλες θα συμφωνησω απολυτα με την φιλη μας την Demi! Οι γονεις ειναι αυτοι που εχουν τον απολυτο αποκλειστικο ρολο σε τετοιες περιπτωσεις!
    Θα πρεπει να εξηγησουν δυστυχως στις μερες μας να αρχισουν απο πολυ μικρη ηλικια να εξηγουν στα αγορια και στα κοριτσια για το σεξ… Ο γονιος πρεπει να ειναι συνεχεια διπλα στο παιδι και να μιλαει, καλυτερα να μιλησει ο γονιος στο παιδι για σεχ, τσιγαρα και αλλα, παρα αλλος να το κανει.
    Να εχετε καλη εμβομαδα και καλο χειμωνα
    φιλακια
    Νικι

  14. Λοιπόν,καταρχάς αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε για κοπέλες και γονείς που έχουν κάποιους προβληματισμούς.Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν,μα θεωρώ φρικτό να σχολιάζεται έτσι.Η αγάπη και ο έρωτας δεν έχουν ηλικία.Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι η κάθε μία από εσάς αλλά βλέπω το όλο σύνολο.Μία κοπέλα είτε 14,είτε 15 είτε 16 (..) είτε 20 δεν νομίζω πως διαφέρουν τα συναισθήματα της,γιατί πολύ απλά τα συναισθήματα δεν ορίζονται με βάση την ηλικία,αλλά με βάση την ανατροφή της καθεμίας και το πρόσωπο που έχει να κάνει.Μήπως εσείς νιώσατε το ίδιο για όλους τους συντρόφους σας;Δεν το νομίζω.Είναι λοιπόν πολύ άσχημο να κρίνεται ακόμη και την πιο ανήθικη κοπέλα για κάτι που έκανε.Δεν πρόσβαλλε κανέναν και ούτε σας πιέσε εσάς,ήθελε να γίνει “γυναίκα” και το έκανε.Οι τρίτοι είναι περιττοί.Σαν να λέτε δεν παντρεύομαι γιατί δεν με θέλει ο μπατζανάκης του άντρα μου,στέκει;Δεν νομίζω.Σκεφτείτε πιο λογικά και αν έχω άδικο,σας παρακαλώ διορθώστε με.

  15. Καλημέρα σε όλους/ες!Θα ηθελα να απευθυνθώ στην άγνωστη κ να της πω ότι κανείς δεν κρίνει κανέναν εδώ κ ότι απλά λέμε όλοι την άποψή μας..αυτή που ο καθένας θεωρεί σωστή. Οι μεγαλύτερες γυναίκες καλώς ή κακώς έχουν την εμπειρία για να ΣΥΜβΟΥΛΕΥΣΟΥΝ τις μικρότερες κ αυτό που το άρθρο θέλει να τονίσει- συμφωνώ απόλυτα- είναι ότι η κάθε ηλικία πρέπει να βιώνεται σύμφωνα με αυτά που της αρμόζουν…κ αυτό όχι για να καταπιεστεί,αλλά γιατί κάθε πράγμα στον καιρό του απολαμβάνεται καλύτερα..ένα ανώριμο φρούτο δεν έχει την ίδια γεύση με ένα γινομένο όσο κ να πεινάς….

  16. Διαφωνω με την συγκεκριμενη αποψη. Η προκλητικη συμπεριφορα και το εξαλλο ντυσιμο δεν συνεπαγονται οτι μια κοπελα ειναι σεξουαλικα ενεργη. Ουτε το αντιστροφο φυσικα. Εγω ειμαι 16 χρονων, καλη μαθητρια, συνεσταλμενο ατομο και εχω ολοκληρωσει με το αγορι μου. Οχι γιατι εχω επηρρεαστει απο τις μεγαλυτερες γυναικες ουτε γιατι εχω βιαστει να μεγαλωσω απλως επειδη μετα απο μια σχεση μισου χρονου ενιωσα ετοιμη και ξερω οτι μ’αγαπαει οπως και γω και δεν θα με πληγωσει. Δεν χρειαζεται να εκμηδενιζουμε καταστασεις. Ειναι διαφορετικο μια κοπελα να κανει σεξ με τον καθε τυχοντα και διαφορετικο να κανει ερωτα με το αγορι που αγαπα. Δεν ειναι ανηθικη η εναρξη της σεξουαλικης ζωης στην εφηβικη ηλικια καθως εξαρταται απο τις εκαστοτε συνθηκες..

  17. ego pistevo iparxoun dio katigories.aftes pou dinode sa 3ekolla k oxi apla dinode alla siberiferode kiolas petodas poneira iponooumena se oti riko on iparxei giro tous k aftes pou exoun to mialo sto kefali tous k poli apla de 8a pane me ton proto tixoda.opos eipe k mia kopela pio prin exei oloklirosei me t agori tis is na einai epireasmeni.profanos to i8elan k oi dio k ir8e me to xrono tou.to ar8ro de borei na xaraktirisei genika ola ta paidia tis efivias.omologo oti ego prosopika an kai de dinomoun e3alla oute prokalousa proisa sxetika noris gia tin ilikia m sto kommati tou sex k apla to metaniosa.adi8eta i fili mou pou ekane to idio pragma tote (15 imastan) einai akoma me afto to agori 10 xronia meta kai einai etoimoi kai na padreftoun.k itan o protos tis.simasia den exei to pos dinese odos de borei kapoios na se krinei apo to disimo t exo kanei k ego k exo krinei la8os.alla einai gelio k spastiko na vlepo koritsia 13-15 na forane ena sorts pou fainete o kolos i mia fousta pou ka8ete k fainete t string kai ena blouzaki pou kaliptei mono sti8os na ti peftoun xima kai na milane me iponooumena oli tin ora.afta sorry alla einai ka8ara poutanakia.kai eilikrina epeidi exo pollous adres filous i gnomi tous einai oti oles aftes tis vlepoun mono gia ena pidima kai ade geia k to lene.otan koitazoun gia sxesi psaxnoun mia sosti kopela.opote tsaba deixnete sarka.kade to opote 8elete ,kade sex otan to niosete.alla papste na deixnete soma oli tin ora san tis poutanes pou exei i siggrou k na prokaleite giati mono ena 8a skeftei enas adras gia sas:oraia gomena gia pidima.

  18. “Σίγουρα θα έχεις ήδη πάρει χαμπάρι πως τα αγόρια εκτιμούν τα κορίτσια που δεν κάνουν σεξ.” Υπάρχει κάτι το προβληματικό στη δήλωση αυτή. Κατά πρώτον, τα αγόρια μάλλον δεν εκτιμούν ούτε τα κορίτσια που δεν κάνουν σεξ, ούτε τα κορίτσα που κάνουν, ασχέτως αν οι δεύτερες τούς εξυπηρετούν περισσότερο. Γενικώς, δεν εκτιμούν τίποτα επειδή, πολύ απλά, είναι… αγόρια! Κατά δεύτερον, αλήθεια αυτός ο γνώμονας με βάση τον οποίο τι “εκτιμούν” τα αγόρια και τι όχι, είναι και η πηγή του κακού στην πρόωρη σεξουαλικοποίηση των κοριτσιών. Τα κορίτσια νομίζουν ότι εκτιμούνται περισσότερο από ανώριμα αγόρια όταν είναι “κουλ”, όταν είναι αρκετά “μερακλήδικες” για ν’ αντέξουν ένα σεξάκι χωρίς δεσμεύσεις. Δεν φταίει μόνο το γεγονός ότι το σεξ έχει εισχωρήσει παντού… Σε κάθε εποχή είχαμε πολύ σέξυ διασημότητες, άλλες με θετική έννοια και άλλες σε γελοίο βαθμό. Γνώμη μου είναι ότι πιο πολύ φταίνε τα μηνύματα που περνώνται, ότι οι γυναίκες που περιμένουν, που δεν θέλουν να κάνουν σεξ μόνο και μόνο για να μη χάσουν το οποιοδήποτε “κελεπούρι”, που δεν είναι “κουλ” με το σεξ χωρίς δεσμεύσεις και το δείχνουν, αυτές καταδικάζονται ως “ξινές/δύσκολες/ξενέρωτες”. Πρόκειται για μια αντεπανάσταση μιας πατριαρχικής κοινωνίας που δεν ξέρει τι άλλο να κάνει προκειμένουν να διατηρήσει τον έλεγχο στα σώματα των γυναικών, οπότε και η γυναίκα που σκέφτεται διπλά και τριπλά πριν κάνει σεξ, έπαψε να “είναι της μόδας.”

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More