Όταν ένα ζευγάρι δεν κάνει συχνά σεξ…

Ένα φαινόμενο που το συναντάμε κυρίως σε γάμους με μεγάλη διάρκεια ή σε μακροχρόνιες σχέσεις που έχουν κουραστεί. Ένα φαινόμενο που το συναντάμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ή μήπως όχι;

Το διάβασα σε ένα Love Story που έφτασε στο TLIFE. Σεξ μία φορά το μήνα ή μία φορά το δίμηνο. Στην πορεία το συνάντησα σε αρκετές ιστορίες που έφτασαν στη στήλη “Οι δικές σας ιστορίες” και σε αρκετά e-mail που απευθύνονται στους ειδικούς μας.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως πρόκειται για νέους. Κορίτσια 20 ετών σε σχέσεις με αγόρια ελάχιστα μεγαλύτερα που δεν έχουν όρεξη για σεξ. Τι συμβαίνει; Γιατί τα νεαρά ζευγάρια δεν απολαμβάνουν τον έρωτα;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξηγεί:

-“Μπορεί να είναι νεαρό το ζευγάρι, αλλά η σχέση να έχει κουραστεί για οποιονδήποτε λόγο. Μπορεί να περνάνε κάποια κρίση, να έχει κάνει κοιλιά η σχέση ή να έχουν κάποιο προσωπικό πρόβλημα ή κόντρα μεταξύ τους”.

-“Μπορεί να υπάρχει κορεσμός. Δηλαδή να έκαναν πάρα πολύ σεξ μια περίoδο και στη συνέχεια να έγινε βαρετό, ακριβώς γιατί το χάρηκαν πάρα πολύ και έχουν μπουχτίσει”.

-“Οι εξωτερικές συνθήκες μπορεί να είναι αρνητικές. Πώς να κάνεις σεξ όταν υπάρχει μια τέτοια ατμόσφαιρα σαν κι αυτή που ζούμε όλον αυτόν τον καιρό; Ή μπορεί να είναι κάτι πιο οικογενειακό που τους απασχολεί ή να έχουν κάποιο προσωπικό πρόβλημα που δεν τους αφήνει να ηρεμήσουν”.

-“Κάτι πιο μόνιμο μπορεί να απειλεί τη σχέση τους και να μην αισθάνονται πλέον αυτό που αισθανόντουσαν και στην προσπάθεια να δούνε τι τους φταίει έχουν κάνει πίσω το σεξ”.

Το σεξ (!) που όπως όλοι λένε -και αποδεικνύεται- είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό ενός άντρα ξαφνικά γίνεται το τελευταίο. Και το κορίτσι μένει, σε μια σχέση, να αναρωτιέται, να προβληματίζεται, να προσπαθεί να κατανοήσει τα προβλήματα που τον έχουν κάνει να μην έχει καμία διάθεση για σεξ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη προτείνει έναν ειλικρινή διάλογο “και απόφαση να ψάξετε να βρείτε τι σας συμβαίνει και να το αντιμετωπίσετε μαζί. Ό, τι και να είναι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί”.

“Βέβαια, καλό είναι να γαργαλάμε λιγάκι την ερωτική μας διάθεση, δηλαδή όταν βλέπουμε ότι δεν έχουμε και πολύ διάθεση για σεξ ας φτιάξουμε ατμόσφαιρα, ας βάλουμε κάτι πιπεράτο ή κάτι ρομαντικό και τρυφερό”.

“Οπωσδήποτε, ας δείξουμε στον άλλον ότι όπως και να έχει η κατάσταση, εμείς τον αγαπάμε και μέσα από το σεξ βρίσκουμε την ευκαιρία να βρεθούμε πιο κοντά και να έχουμε ο ένας τον άλλον για να στηριχτούμε” σημειώνει η κ.Μαυράκη.

Γιατί μπορεί το σεξ να μην είναι το παν, είναι όμως ένα βασικό στοιχείο μιας σχέσης. Το πάθος, το “θέλω” του ενός για τον άλλο καταγράφονται και στο κρεβάτι. Αν το σεξ απουσιάζει, αν γίνεται σπάνια… τότε καλό είναι να προβληματιστούμε. Κάτι συμβαίνει…

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Θεωρω πως δεν ειναι τοσο σοβαρο θεμα το σεξ.Προσωπικα θαυμαζω τους ανθρωπους κ τα ζευγαρια που απεχουν απο το σεξ,που “συγκρατιουνται”,ετσι εχουν και την ευνοια του Θεου,μενουν “καθαροι”.μεγαλη υποθεση.αυτους θαυμαζω.

  2. Maria μήπως σε λένε Ελένη Λουκά??????

  3. nomizw maria stis meres mas einai uperbolika polu duskolo na apexeis apo to sex prin to gamo…..kai kata th gnwmi mou den uparxei k logos…otan prokeitai gia sex anamesa se 2 anthrwpous pou agapiountai,enwnontai me auton ton tropo den einai amartia….einai erwtas!!!!to wraiotero sunaisthima ston kosmo…k opoios den to exei zisei k den to exei niwsei pragmatika ton lupamai!!!poso mallon an epilegei na mhn to niwsei eksaitias kapoiwn prokatalipsewn kai tampou..krima pou uparxoun akoma tetoia muala

  4. a kala MARIA den pas kala…..

  5. Ρε Μαρια, τι λες? Καθαροι? Ελεος …..!!!!! Προφανως εχεις ενοχεςγια το σεξ, το βλεπεις ως κατι “κακο”.

  6. Γιατί αντιδράτε έτσι σ’ αυτό που είπε η Μαρία; Δεν μπορεί κάποιος να πει τη γνώμη του; Γνωρίζω ανθρώπους, νέους, μοντέρνους, που αν τους βλέπατε στον δρόμο ποτέ δεν θα πιστεύατε ότι φτάσανε στο μυστήριο του γάμου χωρίς να έχουν προηγουμένως ερωτικές σχέσεις. Εγώ δεν ανήκω σ’ αυτούς, δυστυχώς, αλλά τους θαυμάζω. Δεν είναι τόσο λίγοι όσο νομίζετε. Η πνευματική ζωή είναι κρυφή. Και από πότε αυτά που έχει θεσπίσει η Εκκλησία μας αποτελούν προκαταλήψεις και ταμπού;

  7. otan to agori einai sthn hlikia twn 20-25 k vrazei to aima tou ti 8a kanei ,8a perimenei esena?8a ton xaseis……an mporei na apexei gia megalo diasthma apo to sex,tote kt allo symvainei,den einai k poly kalos erasths h den tou areseis k poly.to xeirotero ap’ola einai na exei megalwsei me thn entypwsh oti to sex eiani kako.an mporeis na perimeneis-k oi gynaikes mporoun- enta3ei ,alla ta agoria de nomizw oti mporoun na to kanoun.ektos an prokeitai gia kapoious san ton ”lakh to glykoulh” ena pragma!!!!

  8. κοιταχτε να δειτε κοριτσοπουλα,ΕΓΩ ΣΑΝ ΜΗΤΣΑΡΑΣ γουσταρω να εχω καποια…αν αυτη την καποια την εχει αλλος ή δε με θελει ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩ ΜΕ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ…Οποτε η ΑΠΟΧΗ δεν ειναι απαραιτητα κατι καλο ή κακό είναι μια επιλογή βάση των καταστασεων που ζεις…ΑΜΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΤΙΣ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ…ΑΜΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΖΟΛΑΚΙΑ ΤΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ??? ΑΑΑΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

  9. ξεκαθαρα πραγματα: οι αντρες θελουμε σεξ συνεχεια (αντε, μπορει να υπαρχει και ενας στους χιλιους που αποτελει εξαιρεση), οποτε δεν ειναι αντρικο το προβλημα. αν οντως συμβαινει σε ενα ζευγαρι το προβλημα που περιγραφεται στον τιτλο, σιγουρα θα φταιει η γυναικα (εκτος αν ο αντρας εχει βρει και καποια/ες αλλη/αλλες και μαμαει, τοτε αλλαζει το θεμα)

  10. giati molis Arizi to sex tou pefti

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More