Ποια είναι τα παράπονα των αντρών και ποια των γυναικών στο σεξ;

Ο πόλεμος των φύλων είναι γνωστός εδώ και χρόνια. Οι άντρες από τη μία… οι γυναίκες από την άλλη παλεύουν με τις διαφορές τους και προσπαθούν να κάνουν χωριό. Κι αυτό λέγεται σχέση.

Μέσα σε όλα αυτά κι εκεί που παλεύεις να συνεννοηθείς μιλώντας άπταιστα ελληνικά χωρίς τελικά να τα καταφέρνεις, έρχεται και το σεξ. Ο έρωτας που ενώνει…

Αλήθεια, ποια -εκτός όλων των άλλων που κατά καιρούς ακούμε και ξέρουμε, ποια είναι τα παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους άντρες στο κρεβάτι και ποια οι άντρες από τις γυναίκες;

Φυσικά, δεν υπάρχει πιο αρμόδιος άνθρωπος να απαντήσει σε κάτι τέτοιο από έναν ψυχολόγο. Ακούει αμέτρητες ανθρώπινες ιστορίες καθημερινά, προβλήματα στα οποία βοηθάει να λυθούν και παράπονα που μερικές φορές έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι τα παράπονά μας λοιπόν όσον αφορά στο σεξ; Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη μας δίνει την τάση…

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Οι γυναίκες παραπονιούνται ότι η ερωτική επαφή με τον σύντροφό τους δεν είναι συχνή. Το σεξ δηλαδή μέσα στη σχέση όσο περνάει ο καιρός μειώνεται. Κι αυτό δεν είναι καλό!

2. Αργεί η ερωτική διέγερση του συντρόφου. Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα συχνό φαινόμενο της εποχής και παρόλα τα προβλήματα που μπορεί να δικαιολογούν το άγχος και το στρες είναι μια κατάσταση που μια γυναίκα είναι δύσκολο να διαχειριστεί.

3. Ο σύντροφος δεν περιμένει και την σύντροφό του να έρθει σε οργασμό. Και στο μυαλό μιας γυναίκας αυτό μεταφράζεται ως “σκέφτεται μόνο τη δική του ικανοποίηση”.

4. Έχει υπερβολικές απαιτήσεις. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που παραπονιούνται για τον σύντροφό τους και τις επιθυμίες τους…. Και δηλώνουν πως συχνά έρχονται αντιμέτωπες με φράσεις και καταστάσεις του τύπου: “Γιατί δεν κάνεις αυτό, γιατί δεν κάνεις εκείνο….”

5. Οι γυναίκες παραπονιούνται ότι ο σύντροφός τους δεν είναι τρυφερός. Με λίγα λόγια νιώθουν ότι κάνουν σεξ και όχι έρωτα.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ

1. Οι άντρες παραπονιούνται ότι συνήθως η σύντροφός τους δεν θέλει σεξ χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις: “είμαι κουρασμένη, έχω πονοκέφαλο, είμαι αδιάθετη”.

2. Παραπονιούνται ότι η διαδικασία είναι μονότονη και δεν υπάρχει φαντασία στην ερωτική πράξη. Ότι η κοπέλα είναι αρνητική σε κάτι καινούριο που θα βγάλει περισσότερη ένταση. Δεν είναι πρόθυμη να δοκιμάσει καινούρια πράγματα.

3. Η γυναίκα τον ακυρώνει όποια φορά δεν είναι έτοιμος ή αν εκσπερματώσει νωρίτερα.

4. Ο άντρας παραπονιέται και για την γκρίνια. Ότι η σύντροφος γκρινιάζει που εκείνος δεν είναι τρυφερός…

Κάποια παράπονα είναι κοινά και κάποια άλλα συμπληρωματικά. Το σίγουρο είναι πως στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού δημιουργούν προβλήματα. Η συζήτηση είναι ένας δρόμος προς την επίλυση, αλλά αυτό προϋποθέτει σωστό και ώριμο διάλογο. Τον οποίον δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις όταν έχεις τα νεύρα σου με τα παραπάνω παράπονα…

Read More

And More