Οι 12 μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο οργασμό!

“Η γυναίκα που δεν έχει κολπικό οργασμό έχει πρόβλημα.”, “Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας.”, “Υπάρχει σημείο G;”. Η ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα (www.askitis.gr), μας διευκρινίζει τι ισχύει και τι όχι.

Οργασμός! Αυτό το γυναικείο μυστήριο που οι άνδρες αναζητούν ως επιβεβαίωση του ανδρισμού τους αλλά και οι γυναίκες παγιδευμένες τον αναζητούν εναγωνίως… Πόσα έχουν ειπωθεί και πόσα έχουν γραφτεί! Πόσα ανταποκρίνονται σε αλήθειες και πόσα είναι αποκυήματα της φαντασίας, μύθοι;

1. Η γυναίκα που δεν έχει κολπικό οργασμό έχει πρόβλημα!
ΜΥΘΟΣ! Η διαμάχη μεταξύ κολπικού και κλειτοριδικού οργασμού είναι διαχρονική. Ο οργασμός είναι ένας, είτε αυτός είναι κλειτοριδικός, είτε κολπικός, είτε ακόμη και μεικτός, συμμετέχει δηλαδή και ο κόλπος και η κλειτορίδα. Ο μύθος, που ισχυροποιήθηκε με θεωρίες του Φρόυντ και ήθελε τον κλειτοριδικό αυνανισμό να είναι “παιδικός”, σήμερα έχει καταρριφθεί από τους επιστήμονες. Να προσθέσουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό βιώνει τον κλειτοριδικό οργασμό, ενώ έχει υπολογιστεί ότι μόνο το 1/3 περίπου των γυναικών έχει κολπικό οργασμό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κλειτοριδικός είναι πιο εύκολος στην επίτευξή του μέσω της κλειτορίδας, καθώς πρόκειται για ένα σημείο (την ονομάζουν και “γυναικείο πέος”) γεμάτο νευρικές απολήξεις και μάλιστα περισσότερες από όσες υπάρχουν στο ανδρικό μόριο. Μελέτες έχουν δείξει πως η κλειτορίδα διεγείρεται όπως και το πέος όταν παρακολουθείται υλικό σεξουαλικού περιεχομένου. Συνεπώς, πρόκειται για ένα σημείο που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην διέγερση όσο και στην οργασμική κορύφωση της γυναίκας.

2. Δεν υπάρχει ο πολλαπλός οργασμός!
Και όμως υπάρχει! Απλά δεν τον βιώνουν όλες οι γυναίκες. Έρευνες υποστηρίζουν ότι περίπου το 15% των γυναικών με σεξουαλική ζωή, βιώνει πάνω από έναν οργασμό στην ίδια συνεύρεση. Η γυναίκα μπορεί να διεγερθεί ξανά μετά την επίτευξη του πρώτου οργασμού της, εφόσον βέβαια εξακολουθούν και υπάρχουν τα ανάλογα ερεθίσματα. Μάλιστα στη γυναίκα δεν υπάρχει η λεγόμενη “ανερέθιστη περίοδος” που υπάρχει στους άνδρες. Αποτέλεσμα η γυναίκα να έχει μικρότερη περίοδο επαναφοράς.

3. Η γυναίκα χωρίς οργασμό μένει ανικανοποίητη!
Ένας μύθος που προφανώς είναι βγαλμένος από άνδρες, καθώς είναι οι μόνοι που ολοκληρώνουν σχεδόν κάθε φορά. Είναι γεγονός ότι ο οργασμός έχει ταυτιστεί με τη σεξουαλική απόλαυση και ικανοποίηση. Στη γυναίκα όμως που η σεξουαλική της λειτουργία είναι πολύ διαφορετική με αυτήν του άνδρα, αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η γυναίκα δεν ολοκληρώνει κάθε φορά οργασμικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν της αρέσει και δεν απολαμβάνει το σεξ, απεναντίας μάλιστα, τα χάδια, οι αγκαλιές, τα φιλιά, ακόμη και διείσδυση της χαρίζουν σεξουαλική ηδονή και ας μην υπάρχει ο οργασμός.

4. Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι ο καλύτερος!
Ο ταυτόχρονος οργασμός, άλλος ένας μύθος από μόνος του, δεν υπάρχει. Μπορεί απλά να τύχει κάποιες φορές! Άλλωστε όπως ανέφερα παραπάνω, η γυναίκα δεν κορυφώνει κάθε φορά.

5. Ο άνδρας πρέπει πάντα να κορυφώνει τη σύντροφό του
Ο οργασμός της γυναίκας, αν και εξαρτάται από την “τεχνική”, δηλαδή πολλά προκαταρκτικά για καλύτερη προετοιμασία, δηλαδή για καλή διέγερση, άρα και εφύγρανση του κόλπου, εξαρτάται επίσης και από πολλούς άλλους παράγοντες: ποιότητα της σχέσης, ασθένειες, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική διάθεση, ταμπού και “κρατήματα” δικά της,…

6. Μόνο ο άνδρας με εμπειρία μπορεί να την κάνει να φτάσει σε οργασμό
Ο γυναικείος οργασμός είναι κυρίως εγκεφαλικός, γεγονός που σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί ο συγκεκριμένος άνδρας να κορυφώσει την σύντροφό του αλλά επειδή υπάρχει μέσα στο μυαλό της και όλα φαίνονται τόσο διεγερτικά και ηδονικά! Σίγουρα η συμμετοχή ενός άνδρα που θα ασχοληθεί μαζί της με πλούσιο σεξουαλικό παιγνίδι θα τη βοηθήσει να κορυφώσει πιο εύκολα. Ας θυμόμαστε και πάλι ότι η γυναίκα δεν κορυφώνει κάθε φορά, αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει ο άνδρας που δεν είναι έμπειρος!

7. Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας
Σημαντικό είναι όχι το μήκος αλλά το πάχος του πέους (εφόσον βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια (12-15 cm) και ακόμη πιο σημαντική η τεχνική και η ενασχόληση του άνδρα μαζί της.

8. Υπάρχει σημείο G;
Το σημείο G πήρε το όνομά του από τον γυναικολόγο Ernst Gräfenberg που το εντόπισε θεωρώντας ότι η διέγερσή του μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο έντονο και απελευθερώνει εκκρίσεις σε ρευστή μορφή που παρομοιάστηκαν με την ανδρική εκσπερμάτιση. Πρόκειται για έναν αδένα που βρίσκεται στο πρόσθιο τοίχωμα, λίγα εκατοστά από την είσοδο του κόλπου.
Οι γνώμες διίστανται, καθώς υπήρχε διαμάχη για την ύπαρξή του. Πρόσφατη έρευνα όμως το διέψευσε καθώς αποφάνθηκε ότι το σημείο G δεν υπάρχει! Το τμήμα Μελέτης Διδύμων και Γενετικής Επιδημιολογίας του King’s College στο Λονδίνο, μελέτησε 1.800 γυναίκες, όλες τους ζεύγη μονοζυγωτικών ή διζυγωτικών διδύμων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ιδέα του σημείου G είναι καθαρά υποκειμενική. Είδαν δηλαδή ότι μπορεί η μία δίδυμη να υποστηρίζει ότι υπάρχει, σε αντίθεση με την άλλη που το διέψευδε, παρόλο που μοιράζονταν τα ίδια γονίδια.

9. Η γυναίκα δεν ολοκληρώνει με το γρήγορο σεξ
Μύθος! Μπορεί η γυναίκα να θέλει περισσότερο χρόνο για να διεγερθεί σεξουαλικά και να μπορέσει να κορυφώσει, παρόλα αυτά όμως ας μην ξεχνάμε ότι το σεξουαλικό παιγνίδι δεν ξεκινάει στο …κρεβάτι! Αν η διέγερση (που είναι περισσότερο εγκεφαλική) είναι έντονη ή αν το παιγνίδι έχει ξεκινήσει πριν από ώρα, για παράδειγμα στο μπαρ ή στο εστιατόριο που τρώνε, τότε ο χρόνος μπορεί να περιοριστεί σε μερικά λεπτά! Ας προσπαθήσουν λοιπόν οι άνδρες να μην την διεγείρουν μόνο σωματικά αλλά και εγκεφαλικά…

10. Η γυναίκα θέλει πάντα αγκαλιές και χάδια μετά το σεξ
ΑΛΗΘΕΙΑ! Στη φάση της χαλάρωσης που είναι και η τελευταία φάση του σεξουαλικού κύκλου, η γυναίκα έχει ανάγκη από τα χάδια και τις αγκαλιές (όχι σεξουαλικά αγγίγματα) του συντρόφου της, ως αναγνώριση και ανταπόδοση της προσφοράς της προς αυτόν.

11. Όλες οι γυναίκες έχουν οργασμό, διαφορετικά είναι άρρωστες
Και μύθος και αλήθεια. Οι περισσότερες γυναίκες κορυφώνουν με τον τρόπο τους, άλλες πιο συχνά και άλλες πιο αραιά. Υπάρχουν όμως γυναίκες που πάσχουν από διαταραχή του οργασμού όπου δεν μπορούν ούτε και αυνανιστικά μόνες τους να κορυφώσουν (πρωτοπαθής ανοργασμία) και γυναίκες που χάνουν για κάποια περίοδο την οργασμική τους ικανότητα (δευτεροπαθής ανοργασμία). Καλό είναι οι γυναίκες αυτές να αναζητήσουν θεραπεία έτσι ώστε να μπορούν να χαίρονται το δικαίωμα στη σεξουαλική τους ζωή!

12. Όσο η γυναίκα μεγαλώνει, τόσο η οργασμική της ικανότητα μικραίνει
Το αντίθετο! Με την πάροδο της ηλικίας η γυναίκα μπορεί και βιώνει καλύτερες οργασμικές κορυφώσεις, καθώς η σεξουαλική της εμπειρία εμπλουτίζεται, η ζωή της μπαίνει σε πιο σταθερή πορεία, γνωρίζει πολύ καλύτερα το σώμα της και το φροντίζει, γυμνάζεται, ξέρει πώς να απολαμβάνει και παίρνει το καλύτερο από ό,τι της προσφέρεται! Ακόμη και μετά την εμμηνόπαυση, όπου η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική της ικανότητα, με τη χρήση λιπαντικών μπορεί να ξεπεραστεί.

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More