Τι είναι αυτό που ορίζει το καλό σεξ και τι πρέπει να κάνει ή να προσέξει ένα ζευγάρι;

Τι είναι αυτό που ορίζει το καλό σεξ και τι πρέπει να κάνει ή να προσέξει ένα ζευγάρι; Ζητήσαμε τη βοήθεια της Ψυχοθεραπεύτριας, Μαρίνας Μόσχα

Όλοι μιλάνε για το καλό σεξ! Τι σημαίνει όμως το καλό σεξ; Το σεξ είναι η ερωτική συνεύρεση δύο ανθρώπων. Δύο διαφορετικών ανθρώπων. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Αλλά μπορεί και να μη τον συμπληρώνει. Τόσο σεξουαλικά όσο και συναισθηματικά. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί ορισμοί του καλού σεξ. Για την ακρίβεια θα λέγαμε ότι δεν είναι ορισμοί, αλλά παράγοντες που συμβάλλουν στο καλό “ταίριασμα” των δύο ανθρώπων.

Είναι σημαντικό να πούμε, ότι πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι κάνουν καταπληκτικό σεξ με ανθρώπους με τους οποίους δεν βρίσκονται μαζί σε σχέση και δεν έχουν συναισθηματικό δέσιμο να τους ενώνει. (Ίσως θα έπρεπε να γίνει μία μακροπρόθεσμη μελέτη με τέτοιους ανθρώπους, με σκοπό να δούμε τι είναι αυτό που κάνει το σεξ πραγματικά καλό, παθιασμένο, ηδονικό, εθιστικό).

Το καλό σεξ θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το παθιασμένο, το πολύ διεγερτικό, αυτό με τους πολλούς οργασμούς, με την απόλυτη χημεία και την απόλυτη ερωτική ένωση των κυττάρων των δύο ανθρώπων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι καλό σεξ είναι το σεξ του πρώτου μήνα μεταξύ δύο ανθρώπων ερωτευμένων ή το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι μαζί καιρό και ξέρουν τα σώματα τους τόσο καλά, που μαζί με το συναισθηματικό δέσιμο που τους ενώνει έχουν την ερωτική τους ζωή στο κόκκινο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΕΞ
Δεν υπάρχει συνταγή λοιπόν, εκτός από κάποιες επιστημονικές προτάσεις οι οποίες βοηθούν εν μέρει. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι αν υπάρχουν προβλήματα στο σεξ, δεν αφορούν απλώς τα γεννητικά όργανα και τη λειτουργία τους αλλά για το ποιοι είμαστε από πλευράς συμπεριφοράς, συναισθημάτων και ψυχολογίας. Τι κάνουμε λοιπόν…

1. Επικοινωνούμε με τον σύντροφο. Όσο κοινό και αν ακούγεται, η επικοινωνία με το ταίρι μας είναι απαραίτητη, με σκοπό την κατανόηση, την αποδοχή και στη συνέχεια τη βοήθειά του. Εξάλλου δεν είμαστε σε σχέση για να είμαστε μόνοι, οπότε γιατί να είμαστε σε αυτό το κομμάτι;

2. Μοιραζόμαστε κάποιες από τις φαντασιώσεις μας. Στα πλαίσια και πάλι της επικοινωνίας, μπορούμε να αποκαλύψουμε λεκτικά ή σωματικά στον σύντροφό μας τι θα μας άρεσε να κάνουμε μαζί του. Έτσι δημιουργούμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για απολαυστικό σεξ.

3. Αγαπάμε το σώμα μας. Η εικόνα του εαυτού μας είναι σημαντικό να είναι θετική. Να έχουμε αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και να αγαπάμε τον εαυτό μας, με σκοπό να μπορέσουμε να εκφραστούμε σεξουαλικά αλλά και να ικανοποιηθούμε.

4. Μιλάμε ερωτικά στον σύντροφο μας. Και στην καθημερινότητά μας και στο κρεβάτι μας. Μέσα από αυτό διεγείρεται η φαντασία και ξεκινάει το σεξουαλικό παιχνίδι. Ο ερωτικός λόγος έχει τη σημασία του!

5. Δεν φέρνουμε τα προβλήματα του γραφείου στο κρεβάτι. Μακάρι να ήταν εύκολο, όμως όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει διέγερση και επιθυμία αν σκεφτόμαστε τη δουλειά και ζούμε με το άγχος. Πριν πάμε στην κρεβατοκάμαρα καλό είναι να χαλαρώνουμε πρώτα και μετά να ξαπλώνουμε μόνο με τις πρέπουσες σκέψεις.

6. Γυμναζόμαστε. Η σωματική άσκηση δεν έχει μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα στην καλή σεξουαλική υγεία μέσω της μείωσης του άγχους, αλλά σε βάθος χρόνου επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή με ευεργετικό τρόπο.

7. Κόβουμε το τσιγάρο. Το κάπνισμα μειώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και αυτό μεταφράζεται σε μείωση της στυτικής λειτουργίας.

8. Δεν βολευόμαστε στη ρουτίνα μας. Τα ζευγάρια πέφτουν στην παγίδα της συμβίωσης, της φροντίδας, της ανατροφής των παιδιών, των πολλών υποχρεώσεων. Πρέπει να βρίσκουμε χρόνο μόνο για τους δύο μας!

9. Δεν κρυβόμαστε πίσω από την έλλειψη χρόνου. Περιορίζουμε τους αντιπερισπασμούς. Πολλές φορές η υπερεργασία και τα τραβηγμένα ωράρια μας οδηγούν κατευθείαν στην τηλεόραση. Η συστηματική τηλεόραση, το ίντερνετ προσφέρουν μια μορφή ψυχαγωγίας μετά από μια δύσκολη ημέρα αλλά δεν είναι ο δρόμος για το καλό σεξ.

10. Δεν κάνουμε σεξ υποχρεωτικά επειδή πρέπει να γίνει. Το βάζουμε στο πρόγραμμα όταν βρίσκουμε χρόνο μαζί με τον σύντροφο μας, αλλά πρέπει να μην υπάρχει άγχος συχνότητας.

Τέλος θα λέγαμε ότι για να έχουμε καλό σεξ με τον σύντροφό μας, χρειάζεται να διατηρούμε στο μυαλό μας ότι η διεκδίκηση είναι το παν! Διεκδικώ να του αρέσω, διεκδικώ να με θέλει, δεν αφήνομαι και παχαίνω, γκρινιάζω και μιζεριάζω. Ας σκεφτώ: Τι έκανα τον πρώτο καιρό για να με θέλει; Πως προσπαθούσα να κρατήσω το ενδιαφέρον του;

/
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More