Η ζωή μετά το διαζύγιο! Τι πρέπει να κάνεις…

Το διαζύγιο είναι ένα σοβαρότατο θέμα στη ζωή κάθε γυναίκας. Και η ψυχολόγος Αριάδνη Ζουλίνου σε βοηθάει να προχωρήσεις παρακάτω όσο τον δυνατόν καλύτερα…

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν στον χωρισμό. Τι είναι αυτό που συμβαίνει και ένα ζευγάρι ενώ αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς στο τέλος γίνονται οι χειρότεροι εχθροί; Που πήγε ο ενθουσιασμός, το πάθος, ο πόθος, η αγάπη και ο θαυμασμός; Τι συνέβη με αυτά τα συναισθήματα;

Στις αναπτυγμένες χώρες οι έρευνες έδειξαν ότι το 50% των γάμων θα καταλήξει σε διαζύγιο. Ένα στα δύο ζευγάρια φτάνουν στο χωρισμό. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο εξής.

Τι μπορείς να κάνεις…
-Ο χωρισμός είναι ένα έντονο στρεσογόνο συναίσθημα που θα αναστατώσει τη ζωή μας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, στον προσωπικό, συναισθηματικό και επαγγελματικό τομέα.
-Χρειάζεται ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ώστε να μην μένουμε στα ίδια που να μας θυμίζουν τον γάμο μας και όσα περάσαμε… Αλληλοκατηγορίες, απόρριψη, υποβιβασμοί, αγανάκτιση, σωματική, συναισθηματική ή και λεκτική βία απο τον …άνθρωπό μας. Όλα αυτά είναι δυσβάσταχτα και για τους πιο δυναμικούς χαρακτήρες.
-Καταρχάς πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό των όσων συνέβησαν, να αναγνωρίσουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί καθώς και τυχόν λάθη ώστε να μην τα επαναλάβουμε.
-Ανανέωση στον τρόπο σκέψης μας, στην εξωτερική μας εμφάνιση, στο ντύσιμό μας.
-Να προσέξουμε την σιλουέτα μας, την διατροφή μας η οποία πρέπει να είναι ισορροπημένη, να προσθέσουμε την άσκηση στην ζωή μας και νέα χόμπυ. Βρίσκοντας τον εαυτό σας θα νιώσετε ευτυχισμένοι και αυτό θα αντανακλάται προς τα έξω.
-Να επιδιώξετε καινούργιες γνωριμιές, παρέες, εκδρομές, τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.
-Δεν θα πρέπει να αναμοχλεύετε το παρελθόν και να παραιτηθείτε απο την ζωή. Προσπαθείστε να απομακρύνετε άσχημες αναμνήσεις, στιγμές και γεγονότα που σας πλήγωσαν και που σας έφτασαν στον χωρισμό.
-Ελλοχεύει ο κίνδυνος όχι προσωρινής αλλά μακροχρόνιας κατάθλιψης. Η εσωστρέφεια, η παρατεταμένη κακή διάθεση, η έλλειψη επικοινωνίας, η αίσθηση ότι δεν σας ενδιαφέρει και δεν σας ευχαριστεί τίποτα, οι τάσεις βουλιμίας ή νευρικής ανορεξίας και η απομάκρυνση από την ίδια τη ζωή θα πρέπει να σας θορυβήσουν. Αν αντιληφθείτε κάτι τέτοιο μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.
-Αμέσως μετά τον χωρισμό θα πρέπει να αποφύγετε μια καινούρια σχέση. Τις περισσότερες φορές στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε γρήγορα έναν καινούργιο δεσμό, καταλήγει σε αποτυχία και μια δεύτερη απόρριψη θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στον ψυχισμό μας.
-Εάν δεν εργάζεστε καλό θα είναι να βρείτε άμεσα μια δουλειά ώστε να καλύψετε τα έξοδα που πριν ήταν απο κοινού αλλά και σε αυτήν την φάση της ζωής σας η εργασία λειτουργεί ως εργασιοθεραπεία.
-Αν εργάζεστε καλό θα είναι να ανανεώσετε τον χώρο σας και να έρθετε πιο κοντά στους συναδέλφους σας που τις περισσότερες φορές οι έρευνες έδειξαν ότι σας στηρίζουν.
-Η θέληση, η αποφασιστικότητα, τα νέα δεδομένα, οι στόχοι που θα θέσετε στον εαυτό σας , το αισιόδοξο βλέμμα με το οποίο θα ατενίζετε από εδώ και εμπρός το μέλλον είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως είναι ένα διαζύγιο.
-Μην ξεχνάτε πάντα να στηρίζεστε στα πόδια σας και στον εαυτό σας και να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι οι δυσκολίες ενός χωρίσμου είναι πάρα πολλές όμως η προσπάθεια μετράει.

Read More

And More