Το quiz των σχέσεων! 3 απλές ερωτήσεις ξεδιπλώνουν το σενάριο της δικής σου σχέσης…

Πώς μπορεί να εξηγεί η επιλογή ενός δώρου για εκείνον τα παράπονα πως δεν τον καταλαβαίνεις; Τι σχέση μπορεί να έχει μια καρέκλα με τα δικά σου θέλω από τη σχέση σου; Πώς μπορεί μια απλή βόλτα με το αυτοκίνητο να αναδείξει τα προβλήματα που έχετε ως ζευγάρι; Τρία mini σενάρια ψυχολογία που αν τα απαντήσεις ειλικρινά θα ανακαλύψεις πολλά για το δρόμο που βαδίζει η σχέση σου, τα παράπονα του και τις δικές σου επιθυμίες.

Απάντησε στις τρεις υποθετικές ερωτήσεις-σενάρια! Σημείωσε τις απαντήσεις και δες στο τέλος τι συμβολίζει κάθε υποθετική κατάσταση, αλλά και τι σημαίνει η κάθε σου επιλογή.

 

Πλησιάζουν τα γενέθλιά του. Ψάχνεις να βρεις τι θα του πάρεις. Τι δώρο θα επιλέξεις για τον αγαπημένο σου;

  1. Κάτι δημοφιλές, όπως για παράδειγμα ένα έξυπνο κινητό τελευταίας τεχνολογίας

  2. Κάτι που αρέσει πολύ σε εσένα
  3. Κάτι που ξέρεις πως το θέλει απεγνωσμένα
  4. Κάτι που έφτιαξες μόνη σου, κάτι χειροποίητο, ειδικά για εκείνον

Βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο δωμάτιο και μπροστά σου παραταγμένες υπάρχουν τέσσερις καρέκλες. Πρέπει να κάτσεις σε μία. Σε ποια από όλες θα επιλέξεις να καθίσεις;

  1. Υφασμάτινη
  2. Δερμάτινη
  3. Ξύλινη
  4. Κουνιστή

Οδηγείς το αυτοκίνητο για άγνωστο σε σένα προορισμό. Ο αγαπημένος σου, σου δίνει κατευθύνσεις προκειμένου να φτάσετε εκεί που θέλετε. Τελικά αντιλαμβάνεσαι πως έχετε χαθεί. Πώς αντιδράς; Τι του λες;

  1. “Νόμιζα πως ήξερες που πάμε. Ας μου έλεγες πως δεν έχεις ιδέα, να τσεκάρω τη διαδρομή από πριν στο internet”
  2. “Εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Τουλάχιστον απολαύσαμε τη διαδρομή. Βάλε τώρα το GPS”
  3. “Έπρεπε να προσέχω πιο πολύ όταν έστριβα αριστερά σε εκείνη την πλατεία χωρίς να σε ρωτήσω. Εγώ φταίω!”

αποτελέσματα

1. Το δώρο

Η επιλογή του δώρου αποκαλύπτει τον τρόπο που συνδέεσαι με το σύντροφό σου. Αν και δεν έχει σημασία πόσα χρήματα θα ξοδέψεις, εκείνο που μετρά είναι η χειρονομία, αλλά και όσα κρύβονται πίσω από την επιλογή σου. Ο σύντροφός σου θα πάρει το μήνυμα:

α. Αν επέλεξες το δημοφιλές δώρο, τότε μάλλον δεν έχεις καλή “επαφή” με τη σχέση σου και έτσι διαλέγεις μια ασφαλή επιλογή που σε γενικές γραμμές θα ήταν καλοδεχούμενη από όλους. Είναι όμως πιο απρόσωπη και δείχνεις πως ίσως δεν έχεις σαφή εικόνα για εκείνο που ζητά ο αγαπημένος σου.

β. Η επιλογή του δώρου που αρέσει σε εσένα, δείχνει άτομο που πιστεύει πως τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό του. Ίσως ένα τέτοιο δώρο να μην δίνει και την καλύτερη εντύπωση στον σύντροφό σου που θα αισθανθεί πως δεν τον ξέρεις καθόλου ή ότι δεν τον υπολογίζεις.

γ. Αν διαλέξεις εκείνο που θέλει αυτός, έχεις την τάση να νοιάζεσαι για τα συναισθήματα και τα θέλω του άλλου, κάτι που είναι σίγουρα συγκινητικό και πρέπει να εκτιμηθεί από το έτερον ήμισυ. Η μόνη προσοχή εδώ έγκειται στο να μην σου γίνει εμμονή η ευχαρίστηση του άλλου και ξεχάσεις τον εαυτό σου μέσα στη σχέση.

δ. Το ιδιαίτερο, χειροποίητο δώρο υποδηλώνει μεγάλη εκτίμηση για το πρόσωπο. Μπορεί να το παρακάνεις λίγο, να αφιερώνεις πολύ χρόνο και σκέψη στη σχέση σου, όμως όλα πηγάζουν από την έντονη ανάγκη σου να τοποθετείς το ταίρι σου πολύ ψηλά. Πρόσεξε μόνο να μην τρομάξεις τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σου, από την υπερβολική προσοχή που του δείχνεις.

2. Η Καρέκλα

Η επιλογή της καρέκλας και κυρίως του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένη αντικατοπτρίζει τη σχέση που θέλουμε να έχουμε με ανθρώπους που θεωρούμε κοντινά μας πρόσωπα. Τα χαρακτηριστικά μιας καρέκλας αναδεικνύουν τον χαρακτήρα που αναζητάμε σε έναν άντρα:

α. Καρέκλα από ύφασμα: Θέλεις ο αγαπημένος σου να ξοδεύει χρόνο για σένα και να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα

β. Η δερμάτινη καρέκλα δείχνει πως επιθυμείς από εκείνον να σε καταλαβαίνει καλύτερα ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να το κάνει.

γ. Μια ξύλινη καρέκλα συμβολίζει την έντονη επιθυμία σου να είναι ο αγαπημένος σου πιο ανοιχτός απέναντί σου και πιο ειλικρινής.

δ. Μια κουνιστή καρέκλα υποδηλώνει πως έχεις ανάγκη από εκείνον να σου δώσει μεγαλύτερη προσοχή.

3. Το αμάξι

Η συνεννόηση αλλά και το… “ταξίδι” στο αυτοκίνητο με τον αγαπημένο σου είναι μια μικρογραφία της σχέσης σας και του τρόπου που την αντιμετωπίζεις. Οι απαντήσεις που δίνεις μετά από ένα του λάθος, η στάση που κρατάς απέναντί του, δείχνουν πόσο ενδιαφέρεσαι και τι αντίληψη έχεις για τον αγαπημένο σου:

α. Αν διαλέξεις την πρώτη απάντηση μοιάζεις να μην συγχωρείς εύκολα, ενώ δεν αργείς να ρίξεις το φταίξιμο για το παραμικρό στον άλλο. Βέβαια πίσω από τις κατηγορίες – για το πιο ασήμαντο ή το πιο σημαντικό – κρύβεται καταπιεσμένος θυμός ή δυσαρέσκεια που δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με το περιστατικό αυτό καθαυτό.

β. Η δεύτερη αντίδραση δείχνει πως είσαι πιο χαλαρή και έχεις κατανόηση. Έχεις την τάση να βλέπεις το σύντροφό σου στα μάτια, ως ίσο. Η ετοιμότητά σου να ανεχτείς τα λάθη του άλλου δείχνει την ανάγκη σου να σε αντιμετωπίσει κι εκείνος με τον ίδιο τρόπο σε ανάλογη περίπτωση.

γ. Αν πάλι τείνεις περισσότερο στην τρίτη απάντηση, τότε μάλλον έχεις φτάσει στο σημείο να κατηγορείς για ό, τι συμβεί τον εαυτό σου, προκειμένου να μην δυσαρεστήσεις τον αγαπημένο σου. Η σχέση σας μπορεί να είναι πολύ καλή, όμως πίσω της κρύβει ένα βαθμό ανασφάλειας από μέρους σου.

Read More

And More