Α.: “Προσπαθώ να το ελέγξω, γιατί πέρυσι σε μια τέτοια κρίση μου, μου είπε να χωρίσουμε.”

Φίλες και φίλοι, γεια σας!
Θα ήθελα κι εγώ τις συμβουλές σας.

Είμαι 28 χρόνων κι έχω μια σχέση εδώ και δύο χρόνια. Εκείνος είναι στα 30. Είμαστε πολύ αγαπημένοι, αλλά έχουμε σχέση από απόσταση -ζει στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να πάω μόνιμα εκεί. Εκείνος δεσμεύεται με την εταιρία που δουλεύει τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το πλάνο είναι να πάω κάποια στιγμή μόνιμα. Μέχρι τότε όμως έχουμε χρόνο.

Το θέμα μου είναι πως αφενός μεν αγχώνομαι που είμαστε και θα είμαστε τόσο καιρό χώρια, αφετέρου δε που έχω τόσο πολύ χρόνο για τον εαυτό μου.

Ζω επαρχία, δεν έχω πολλά λεφτά να χαλάω σε δραστηριότητες ώστε να είμαι απασχολημένη… Άλλωστε χαλάω σε αεροπορικά κάθε μήνα. Νιώθω μεγάλη μοναξιά με αποτέλεσμα πολλές φορές να κλαίω στο τηλέφωνο επειδή μου λείπει.

Προσπαθώ να το ελέγξω, γιατί πέρυσι σε μια τέτοια κρίση μου, μου είπε να χωρίσουμε για να μην πιέζομαι. Τον αγαπάω και με αγαπάει, αλλά δυσκολεύομαι να διαχειριστώ αυτήν την απόσταση. Πάλι καλά δηλαδή που είμαστε στην ίδια ήπειρο!

Βρισκόμαστε σχεδόν κάθε μήνα. Συνήθως πηγαίνω εγώ γιατί έχω περισσότερη ελευθερία από τη δουλειά μου. Εκείνος έρχεται Ελλάδα ένα μήνα το καλοκαίρι και μετά σπαστά, μία εβδομάδα κάθε εποχή, ανάλογα τα πρότζεκτ που έχει στη δουλειά του.

Οι συμβουλές σας…;
A


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Εγώ, στη θέση σου, ή θα πήγαινα να τον βρω με στόχο να ψάξω μια δουλειά εκεί και να μείνω μαζί του ή θα τελείωνα τη σχέση. Για μένα 4 χρόνια είναι πάααααρα πολλά για να κάνω υπομονή κ να μένω μόνη μου. Οι ερωτευμένοι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να κοιτιούνται στα μάτια, να αγγίζονται, να περνάν την καθημερινότητα τους μαζί. Καλη τύχη σου εύχομαι!

  2. Συμφωνώ με τη Betty. Ή κάνετε αποφασιστικές κινήσεις για το καλό της σχέσης σας (και αν το μετανιώσετε, θα είναι αρκετά νωρίς για ν’ αλλάξετε κατεύθυνση, δεν θα είναι 4 χρόνια) ή το κόβετε, ήρεμα κι ωραία, παραμένοντας απλώς φίλοι από μακριά (κάνεις και δικτύωση μαζί του, ποιος ξέρει)… Αλλιώς αργά ή γρήγορα θα ξενερώσεις που θα βάζεις τις ανάγκες σου σε on hold όταν ο έρωτας θέλει εγγύτητα σε όλα. Σ’ αυτά δεν χωρούν εκπτώσεις. Επίσης, εφόσον μια φορά σου έκανε λόγο για χωρισμό, ίσως πάει να πει ότι κατά βάθος δεν πιστεύει σε επιτυχημένες σχέσεις από απόσταση.

  3. Μηπως να σου βάζει κανένα αεροπορικο και αυτό?.Φανταζομαι θα αμειβεται καλυτερα εκει απ΄οτι εσυ στην Ελλάδα.Δεν φτανει που πας καθε μηνα βαζεις και τα εισιτήρια? δεν ειναι καλο σημαδι.Αν δεν εχεις σταθερη δουλεια εδω γτ δεν πας εξω και εσυ? Παντως εστω και μονη σου μην κλεινεσαι στον εαυτο σοθ. βγες και διασκεδασε. εχω ζησει σχεση απο απόσταση και απόταν αρχισα να βγαινω ημουν πολυ καλυτερα ψυχολογικα.αλλιως νιωθα πολυ μονη τοσο ώστε ξεχνουσα οτι υπηρχε καποιος που να με αγαπαει..

  4. Να πάς εκεί! Τι κάθεσαι και κάνεις εδώ στην επαρχία που λές μόνη σου;; έχεις δουλειά; μήπως δεν σε αφήνουν οι δικοί σου; μήπως φοβάσαι; Αυτές οι καταστάσεις θέλουν αποφασιστικές κινήσεις. Πάρτο απόφαση και πήγαινε εκεί έστω δοκιμαστικά ενα εξάμηνο να δείς κιόλας πώς τα πάτε απο κοντά! Ξεκίνα!

  5. Γιατί δεν έχεις πάει ήδη εκεί δεν καταλαβαίνω εγώ. Κάνε μαζί του μια συζήτηση για το ενδεχόμενο να πας εκεί μέσα στο επόμενο 6 μηνο 8μηνο. Αν δείς ότι τσινάει άστον. Επίσης το ότι όλο πάς εσύ δεν είναι και τόσο καλό σημάδι. Πρόσεξε και κάνε ξεκάθαρη κουβέντα για το θέμα και μην βαυκαλίζεσαι.

  6. Κάποτε είχα κι εγώ σχέση από απόσταση. Ήμουν μικρότερη, στα 24, αλλά έμενα σε πόλη στην Ελλάδα και είχα και δικιά μου δουλειά, οπότε είχα κάθε λόγο να μείνω εδώ. Ο δικός μου ήταν στο εξωτερικό και περίμενε πάντα από μένα να έρχομαι, γιατί οι υποχρεώσεις του δεν τον άφηναν να έρχεται όσο συχνά ήθελε. Αλλά όσο και να το παλέψαμε, δεν δούλεψε η σχέση. Πέρα του ότι η απόσταση παίζει ρόλο, είναι και ότι ένιωθα σα να ξοδεύω χρόνο σε κινητά, Facebook, Skype κτλ. μαζί του όσο η πραγματική ζωή περνούσε από μπροστά μου. Βγαίναμε με παρέες, πηγαίναμε σε ωραία μέρη ή πηγαίναμε εκδρομές, κι εγώ εκεί, κολλημένη στο κινητό να μοιραστώ μαζί του τη στιγμή όσο μπορώ, αλλά χάνοντας την εμπειρία (συν το βρίσιμο που έτρωγα από φίλες στην παρέα να ξεκολλήσω επιτέλους από το κινητό για να τα πω τετ-α-τετ μαζί τους). Γι’ αυτό και κατάλαβα ότι δεν αξίζει. Δεν μπορείς να δεθείς με σχέση από απόσταση. Είστε μακριά, πρέπει να ξοδεύετε πολύ χρόνο στην επικοινωνία, ενώ αντί να απολαμβάνεις ωραίες στιγμές στις οποίες είσαι παρούσα, έχεις συνέχεια το νου σου στο “τι ωραία να ήταν κι αυτός εδώ.” Ε, αυτό κουράζει κάποια στιγμή. Καλά κάνεις κι έχεις καλές προθέσεις, αλλά αν είναι να μείνεις στον τόπο αυτόν, καλύτερα ν’ αφήσεις τη σχέση. Διαφορετικά, δες αν γίνεται να μεταναστεύσεις, αρκεί να το θες κατά βάθος κι εσύ, μην το κάνεις μόνο για χάρη του. Εγώ δεν μετανάστευσα τότε και δεν το μετάνιωσα μέχρι και σήμερα, γιατί τότε δεν ήταν κάτι που ήθελα ούτε ήμουν έτοιμη πραγματικά. Αυτοθυσίες για τον άλλον δεν κάνουμε.

  7. Αυτο το “μου είπε να χωρίσουμε για να μην πιέζομαι” δεν είναι καλό σημάδι έχω να σου πω….Αν ο άντρας αυτός σε αγαπούσε αντίστοιχα τότε θα κοιταγε πως να μην σε χάσει ….οχι να σου πει αυτη την κουβέντα…..άρα απο εκει καταλαβαίνουμε οτι μάλλον αυτός το βλεπει πιο χαλαρά απ ότι εσύ το θέμα της σχέσης σας ….Μήπως θα έπρεπε να σε προβληματισει αυτό ? —Μετά λες οτι για 4 ακόμα χρόνια αυτός θα πρέπει να κάτσει εκεί και τι θα κάνω μέχρι τότε ….Μας μιλάς συνέχεια γι αυτον αλλά δεν μας λες ΕΣΥ τι θέλεις, Εσυ τι πιστευεις οτι θα ήταν καλύτερο για το μέλλον σου …..—Το να λες οτι θα πας εκει μόνιμα είναι μια κουβέντα….αλλά το έχεις όντως ψάξει ? Εχεις διερευνήσει την αγορα εργασίας εκει ωστε να δεις αν θα μπορέσεις όντως να δουλεψεις ? Το να αφήσεις την χώρα σου και να πας σε μια ξένη χώρα στην οποία δεν ξέρεις κανέναν παρα μόνο το αγόρι σου στην ουσία δεν είναι κάτι έυκολο και απλό ….στο λέω εκ πείρας …..Δηλαδή αν αποφασίσεις όντως να πας εκει θα πρέπει καταρχήν να είναι κατασταλαγμένη απόφαση και κατα δέυτερον να είσαι σίγουρη οτι με αυτον τον άνθρωπο θα παραμείνετε μαζί …..Γιατι τώρα που είστε μακριά δεν έχετε την τριβή της καθημερινότητας …..αλλίως είναι να ζεις με εναν ανθρωπο καθε μέρα και αλλιως να τον βλέπεις μια φορά τον μήνα η μόνο στις διακοπές ….Δηλαδη φαντάσου να τα παρατήσεις όλα εσυ εδώ , να πας εκεί για μόνιμα και ξαφνικά μεσα απο την συμβίωση να ανακαλύψεις τελικά οτι με αυτον τον άνθρωπο δεν ταιριάζετε ……Αντε πάλι πίσω μετά ……Όλα αυτά όμως θα πρέπει να κάτσεις να τα σκεφτείς τώρα ….οχι σε 4 χρόνια ….γιατί θα είναι κρίμα να χάνεις χρόνο απο την ζωή σου και κόπο και τελικά να αποδειχθεί μια φούσκα όλο αυτό η να δείς οτι ο άλλος δεν ήθελε και δεν σε αγαπούσε όσο εσύ εκείνον….–…Σε κάθε περίπτωση μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει με υποσχέσεις και αόριστες δηλώσεις……τα χρονια δεν ξαναγυρνάνε πίσω ……

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More