Α…Χ: “Όλα ξεκίνησαν 4 Νοεμβρίου και τελείωσαν 11 Δεκεμβρίου.”

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω…

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, τόσο απρόβλεπτα… Πολλά συναισθήματα, όμορφα συναισθήματα, πολλές χαρές… αλλά και πολλές, απότομες λύπες. Ένας άνθρωπος ο οποίος με γέμιζε.

Όλα ξεκίνησαν 4 Νοεμβρίου και τελείωσαν 11 Δεκεμβρίου. Λίγος καιρός, αλλά μαζί του μου έφτανε να καταλάβω ότι αυτός ο άνθρωπος θα μου άλλαζε όλη μου τη ζωή. Μπορεί να ήταν για ένα μήνα, αλλά μου έφερε τα πάνω κάτω… Και όσο μπόρεσα το έζησα.

Κρίμα που τελείωσε έτσι άδικα. Κρίμα που με γέμισε ελπίδες. Κρίμα που για άλλη μια φορά έπαιξαν μαζί μου. Κρίμα που δεν είχε τα κότσια να μου το πει από κοντά… Δεν πειράζει, όπως και να έχει. Εγώ τον ευχαριστώ για όσα μπόρεσε και μου έδωσε, είτε αληθινά είτε ψεύτικα συναισθήματα.

Μόνο να είναι καλά. Αυτό. Τίποτα άλλο. Ένα απωθημένο που έμεινε μισό…

A…X


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κρίμα που ζεις ακόμα τόσο στον κόσμο σου.

  2. αυτό που γράφεις τι είναι ακριβώς?? και τι ακριβώς ζητάς?? συμβουλή για κάτι??

  3. Δυστυχώς κορίτσια έτσι εχουν γίνει τα πράγματα: ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε. Στο facebook τον γνώρισες; Δεν λές και πολλά αλλά φαίνεσαι απονήρευτη και ρομαντική. Ξύπνα και δες τι θα κάνεις απο εδώ και πέρα το παραμύθι με τον γαλάζιο πρίγκηπα δεν υπάρχει…

  4. Αχ να ήξερες πόσο σε καταλαβαίνω…και γω μια απο τα ίδια…υποσχέσεις και λόγια που δεν βγήκαν ποτέ αληθινά..μου χάριζε τον κόσμο όλο μόνο με ένα μήνυμα, το χάδι του μου προκαλούσε ρίγος και ας μην έγινε τίποτα παραπάνω, με έκανε να νιώσω πράγματα που δεν είχα αισθανθεί ποτέ και με κανέναν απλά με τη δύναμη του μυαλού.. ..κ μια μέρα απλά έσβησε, χωρίς εξηγήσεις..αλήθεια σβήνουν έτσι απλά τα αισθήματα; ή απλά κάποιοι άνθρωποι δεν νιώθουν; είναι επιφανειακοί; τι συμβαίνει σήμερα; απλά να ξέρεις ότι θα τελειώσει και για σένα γιατί θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχει νόημα να ζεις στο τότε όσο ωραίο και να ήταν…εγώ απλά τον ευχαριστώ που με έκανε να νιώσω τόσα πολλά έστω και για λίγο…

  5. είστε χαζές;; ονειροβατείτε;; τί νομίζετε οτι οι άντρες σκέφτονται σαν εσάς; αν σας βλέπουν χαζοβιόλες και ρομαντικούρες ξενερώνουν και ναί εξαφανίζονται, και μόνο απο τον τρόπο που γράφετε φαίνεστε πολύ ξενέρωτες ρε παιδί μου…………..

  6. Α.Χ., Το ότι γνώρισες κάποιον, σου άρεσε, πέρασες όμορφα για λίγες εβδομάδες και μετά τελείωσε (για πολλούς και διάφορους λόγους πολλές γνωριμίες δεν καταλήγουν πουθενά και ας πέρασαν καλά τα εμπλεκόμενα μέρη για λίγες εβδομάδες), δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι γνώρισες κάποιον που ‘σε γεμίζει’. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται τέτοιου είδους ‘γέμισμα’ σε λίγες εβδομάδες (εκτός αν το άτομο είναι ρηχό και αισθάνεται πλήρες με λίγες σταγόνες). Ενθουσιασμός, έκσταση, ηδονή, χαρά, ναι!, αλλά ολοκλήρωση ως άτομο αποκλείεται. ʼσε που δεν γίνεται ποτέ να μας ‘γεμίζουν’ οι άλλοι αν δεν γεμίζουμε πρώτα τον εαυτό μας. Το αφήγημα της αυτοθυματοποίησης δείχνει κάθε άλλο παρά αυτογνωσία και διάθεση να καταλάβουμε γιατί αντιδρούμε με τον τρόπο που αντιδρούμε σε μια γνωριμία. Γιατί έχουμε τόσο τιτάνιες απαιτήσεις από μια γνωριμία ολίγων εβδομάδων να μας σώσει, να γεμίσει τη ζωή μας με νόημα; Αν, από την άλλη, είμαστε ‘γεμάτοι’ ήδη, η προσπαθούμε να είμαστε, τότε αυτό που ψάχνουμε είναι συνοδοιπόροι και συνοραματιστές, όχι αντλίες γεμίσματος. Ας γεμίσουμε τον εαυτό μας αρκετά όσο για να καταλαβαίνουμε πότε κάποιος (άσχετα από τα λεγόμενα και υποσχόμενα σε στιγμές πάθους) δεν πρόκειται να μας δώσει αυτό που θέλουμε, η που νομίζουμε ότι θέλουμε. Τα υπόλοιπα όπως τα παραθέτεις εδώ μου ακούγονται ανώριμα και υπερδραματοποιημένα. Εκείνη η αυτοθυματοποίηση ειδικά χρειάζεται προσοχή. Αν τέτοιες αδιέξοδες καταστάσεις συμβαίνουν συχνά και σε καταπονούν τότε ζήτα τη βοήθεια ειδικού για να καταλάβεις γιατί χτίζεις σενάρια ‘αιωνίων σχέσεων’ με το καλημέρα σας. Η γιατί η φαντασίωση του έρωτα ως κάτι που σε ‘γεμίζει’ (ολοκληρώνει ως άνθρωπο) αντί να παίζει δεύτερο βιολί στις γνωριμίες σου κυριαρχεί πάνω σε αυτές και τις πνίγει (γι’ αυτό και βιώνεις το τέλος τους όχι απλά ως κάτι που δεν ήταν κατάλληλο για σένα αλλά ως μεταφυσική προδοσία). Φταίει η χαμηλή αυτοεκτίμηση; Η αδύνατη (και ύποπτη) απαίτηση να έρθει κάποιος να σε σώσει από τον εαυτό σου, να δώσει νόημα στην ύπαρξη σου; Η μήπως το ότι έχεις διδαχθεί ότι η γυναίκα κάνει σεξ μόνο με την προοπτική μόνιμης σχέσης/ γάμου και οικογένειας και αν όχι τότε είναι ‘του δρόμου’, οπότε χτίζεις όλο αυτό το φαντασιακό οικοδόμημα (όπου ο άλλος σε χρόνο ρεκόρ ‘σε γεμίζει’) για να ξεπεράσεις την ‘ντροπή’ που νιώθεις για τις επιθυμίες σου; Ποιος/οι είναι ο/οι λόγος/οι που έχεις χτίσεις μια τόσο κακή -και λανθασμένη- εικόνα του εαυτού σου ως μόνιμα εξαπατημένου θύματος;

  7. Προς προς Αριαδνη: Φαινεσαι πολυ χαμηλου επιπεδου ατομο ετσι που μιλας. Μην κανεις και τοσο την εξυπνη γιατι ολα ειναι μεσα στη ζωη -και η εξαπατηση-. Δεν ξερεις τις κοπελες για να τις χαρακτηριζεις ετσι. Ντροπη σου.

  8. Θα σου άλλαζε τη ζωή λες, όμως δε σου την άλλαξε. Γί αυτό κοίτα να αλλάξεις εσύ είτε τη ζωή σου, είτε τον τρόπο που την αντιμετωπίζεις…

  9. allegoryofacave πολύ με βοήθησε το κείμενό σου με έκανε να σκεφτώ. Εχεις δίκιο οτι έχουμε κενά και αναζητούμε να μας τα γεμίσουν. Γνωρίζουμε τον οποιοδήποτε (που και αυτός κενά έχει) και αναμένουμε την πληρότητα. Όντως η γράφουσα είναι υπερβολική με χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More